Videoyu gönderme sebebim belki de diğer insanlar gibi sizin de kelimeleri artık sosyal medyanın köreltmesi sayesinde metin halinde dahi anlayamadığınızdan belki video halinde anlarsınız fikrine kapılmam oldu.Hadi biraz daha felsefe yapalım. Neden kendiniz yorumlayabileceğiniz şeyi sırf sesli duyduğunuz eleştiri kanallarından izleme zorunluluğu duyuyorsunuz?Düşüncelerini ve fikir yapını az çok tahmin edebiliyorum açtığın konulardan ve isminden dolayı. Spor spordur bunu bağımlılık haline getiren kişinin kendisidir.
Detaylar
Kim cevapladı?Testo Unit
Üstün
- Makaleler
- 4
Alakası yok. Benim söylediklerim bir fikirin ve iddianın ötesinde, kanıtlarıyla sunduğum bir gerçek. Futbol insanların bir araya gelmesini değil, toplumda kendilerine kalıp bulmalarını sağlar. İnsan her zaman kendini geliştirmelidir diye bir cümle kurmadım ayrıca günde 20 sayfa kaliteli kitap okumaya başlasan belki de hayata bakış açın dahi değişir.
Bir babanın oğlu ile bilet alıp maça gitmesi muhteşem bir anıdır. Ya da karşı takımı tutan arkadaşın ile rencide etmeyecek şekilde maç sonu dalga geçip beraber gülüp eğlenmek çok güzeldir. Örnekler uzar gider. Dediğim gibi spor spordur kişinin kendisi bunu uyuşturucuya çevirir. Body dysmorphia'nın ne olduğunu araştırın derim. Fitness mesela daha bağımlılık yapma potansiyeli olan bir spordur benim gözümde.
0Emre
Çalışkan
Yazdıklarınız ne doğru ne yanlış, futbola gerçekten hayatını adamış tuttuğu takım sırf maç kaybediyor diye kendinden geçen insanlar beni de güldürür. Dediğiniz gibi maç haftaları politik skandallar görmezden gelinir ve unutulur fakat olaya bu kadar sığ bakmak bizi bir sonuca götürmez. Evet gerçekten böyle şeyler vardır ama tam tersini de çok görürüz, o futbol kulüpleri halkı bir araya getirip teşkilatlanmak için harikadır.
Bunun en büyük örneği bizim ülkemizde Çarşı grubu, dedikleriniz tamamen doğru olsaydı gezi parkı olaylarında o "futbol uyuşturucusuna" bağımlı taraftar grubu sokağa dökülen en büyük gruplardan birisi olmazdı. Zaten Çarşı grubunun o dönem neler yaptığını herkes bilir, o grup futbola ve takımına delicesine aşık insanlardan oluşmasına rağmen her birinin politik bilinci gayet yerindeydi, yani "futbol uyuşturucusuna" bağımlı insanların beyni aslında o kadar uyuşuk değildi.
Kısaca özet geçmek gerekirse futbolun aşırı dozda takip edilmesi evet saçma ve gerçekten insanı daha sığ görüşlü yapıyor olsa da sırf bu sebepten futbola uyuşturucu benzetmesi yapmak yanlış olur. Bu futbol özelinde değil her konuda geçerli, bir meselenin aşırısı sizi uyuşturur.
Bunun en büyük örneği bizim ülkemizde Çarşı grubu, dedikleriniz tamamen doğru olsaydı gezi parkı olaylarında o "futbol uyuşturucusuna" bağımlı taraftar grubu sokağa dökülen en büyük gruplardan birisi olmazdı. Zaten Çarşı grubunun o dönem neler yaptığını herkes bilir, o grup futbola ve takımına delicesine aşık insanlardan oluşmasına rağmen her birinin politik bilinci gayet yerindeydi, yani "futbol uyuşturucusuna" bağımlı insanların beyni aslında o kadar uyuşuk değildi.
Kısaca özet geçmek gerekirse futbolun aşırı dozda takip edilmesi evet saçma ve gerçekten insanı daha sığ görüşlü yapıyor olsa da sırf bu sebepten futbola uyuşturucu benzetmesi yapmak yanlış olur. Bu futbol özelinde değil her konuda geçerli, bir meselenin aşırısı sizi uyuşturur.
Taksici Musa Fedaisi
Yetkin
Beyni süzgeç gibi olan gelişmemiş halklar için unutturma aracı. Bunu da güzelce ülkemize yedirdiler. Maalesef ki bu kesimde bende varım.
En basitinden 4 tane derbinin saraçhane zamanında oynanması örneklerden sadece bir tanesi.
En basitinden 4 tane derbinin saraçhane zamanında oynanması örneklerden sadece bir tanesi.
Fitness doğrudan bireye katkısı varken futbolda izleyen hiçbir şey kazanmaz, sadece oynayan ve oynatanlar kazanır. Modern toplumun sosyal normları doğrultusunda insanların yaptığı aktiviteler beni alakadar etmez, keyif geçicidir ve 'güzel anılar' diyerek tarif ettiğiniz olay yapay bir mutluluktur. Futbolu sevmenizin muhtemel sebebi içinizdeki bastırılmış toplumsal kabul görme hissi ve maskülenlik normları ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Futbol izlemeyene 'erkek değil' diyen bir toplumda yaptığım öngörü pek yanlış sayılmaz.Bir babanın oğlu ile bilet alıp maça gitmesi muhteşem bir anıdır. Ya da karşı takımı tutan arkadaşın ile rencide etmeyecek şekilde maç sonu dalga geçip beraber gülüp eğlenmek çok güzeldir. Örnekler uzar gider. Dediğim gibi spor spordur kişinin kendisi bunu uyuşturucuya çevirir. Body Dismorphia'nın ne olduğunu araştırın derim. Fitness mesela daha bağımlılık yapma potansiyeli olan bir spordur benim gözümde mesela.
Testo Unit
Üstün
- Makaleler
- 4
Fitness doğrudan bireye katkısı varken futbolda izleyen hiçbir şey kazanmaz, sadece oynayan ve oynatanlar kazanır. Modern toplumun sosyal normları doğrultusunda insanların yaptığı aktiviteler beni alakadar etmez, keyif geçicidir ve 'güzel anılar' diyerek tarif ettiğiniz olay yapay bir mutluluktur. Futbolu sevmenizin muhtemel sebebi içinizdeki bastırılmış toplumsal kabul görme hissi ve maskülenlik normları ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Futbol izlemeyene 'erkek değil' diyen bir toplumda yaptığım öngörü pek yanlış sayılmaz.
Futbolu şahsen sevmediği önceki mesajlarımda belirttim. Fitness bağımlılık düzeyinde olduğunda bireye tamamen zarar verir. 3 yıl tecrübe ettim ve şu an fitnessın saçmalık olduğunu düşünüyorum. Anılar yapay mutluluk ise beynimize bilgisayar bağlayalım geçelim. İnsanı insan yapan duygular olmadıktan sonra insan ne işe yarar? "Futbol izlemeyen erkek değildiri" ilk defa sizden duyuyorum her ortamda futbolu sevmiyorum dememe rağmen.
0Emre
Çalışkan
Kendinizi bu kadar üst noktaya koyup "futbol seviyorsanız sebebi budur, yoksa sevmezsiniz" gibi bir üslupta olmak gereksiz bir ego. İnsan ne ile mutlu olur, neyi sever, neyden zevk alır karşınızdakini tanımadan bu kadar kesin konuşamazsınız.Fitness doğrudan bireye katkısı varken futbolda izleyen hiçbir şey kazanmaz, sadece oynayan ve oynatanlar kazanır. Modern toplumun sosyal normları doğrultusunda insanların yaptığı aktiviteler beni alakadar etmez, keyif geçicidir ve 'güzel anılar' diyerek tarif ettiğiniz olay yapay bir mutluluktur. Futbolu sevmenizin muhtemel sebebi içinizdeki bastırılmış toplumsal kabul görme hissi ve maskülenlik normları ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Futbol izlemeyene 'erkek değil' diyen bir toplumda yaptığım öngörü pek yanlış sayılmaz.
Ayrıca "keyif geçicidir" ve "yapay mutluluk" falan nasıl argümanlar anlayamadım tam olarak? İnsanlar istediğinden zevk alır, insanların hobisi olabilir. İnsanların sevdiği şeylere bu şekilde yaklaşırsanız çevrenizdeki insanlar sizi garipser.
Duymadığınıza göre muhtemelen daha çok elit bir çevrede yaşıyorsunuz. Ben dediğim argümanı çok duydum en basiti internette forumlarda bile bununla alakalı konular var.Futbolu şahsen sevmediği önceki mesajlarımda belirttim. Fitness bağımlılık düzeyinde olduğunda bireye tamamen zarar verir. 3 yıl tecrübe ettim ve şu an fitnessın saçmalık olduğunu düşünüyorum. Anılar yapay mutluluk ise beynimize bilgisayar bağlayalım geçelim. İnsanı insan yapan duygular olmadıktan sonra insan ne işe yarar? "Futbol izlemeyen erkek değildiri" ilk defa sizden duyuyorum her ortamda futbolu sevmiyorum dememe rağmen.
bkz. Futbol izlemeyen erkekden erkek olur mu?
İstediği şeyden zevk alsın ama bu zevk bağımlılığa dönüştüğü an mastürbasyondan farkı kalmıyor. Belkide insanlar hakkında böyle düşünsem bile söylemeye gerek yoktur, onların onaylanma ihtiyacını verirsem hiç kimse tarafından garipsenmem değil mi? Bu dediğimi muhtemelen çevrenizde birileride yapıyordur. İçlerinde sizden veya bir arkadaşınızdan tiksinmesine, içinde aşağılayıcı bir bakış olmasına rağmen yüzüne karşı asla söylemeyen ve iyi bir üslupla konuşan birileri.Kendinizi bu kadar üst noktaya koyup "futbol seviyorsanız sebebi budur, yoksa sevmezsiniz" gibi bir üslupta olmak gereksiz bir ego. İnsan ne ile mutlu olur, neyi sever, neyden zevk alır karşınızdakini tanımadan bu kadar kesin konuşamazsınız.
Ayrıca "keyif geçicidir" ve "yapay mutluluk" falan nasıl argümanlar anlayamadım tam olarak? İnsanlar istediğinden zevk alır, insanların hobisi olabilir. İnsanların sevdiği şeylere bu şekilde yaklaşırsanız çevrenizdeki insanlar sizi garipser.