Torukojin Kaneki

Başarılı
Yer
Manisa
Ne bir kurstayım, ne de bir kulüpteyim. Ne yapmalıyım? Ayak gücüm gerçekten 0. Ek olarak top sürüşümü nasıl geliştiririm? Bir adam geldi, adam topa yön emrediyor sanki. Eleman o kadar hızlı topu çekip itiyor ki, yetişemiyorum. Nasıl o adam gibi olurum?

Ne bir kurstayım, ne de bir kulüpteyim. Ne yapmalıyım? Ayak gücüm gerçekten 0. ek olarak top sürüşümü nasıl geliştiririm? Bir adam geldi, adam topa yön emrediyor sanki. Eleman o kadar hızlı topu çekip itiyor ki, yetişemiyorum. Nasıl o adam gibi olurum?

Şimdi öncellikle mevki ne hedef ne atik bir kanat mı olmak istiyorsun?

Sürekli antrenman yapmalısın. Vücuduna vs. dikkat etmen gerekiyor. İleri uçta oynuyorsan kondisyon ve top sürme çalışmalısın. Şutlarını zamanla geliştirmelisin. Defans oynuyorsan çevre kontrolü ve top çalma antrenmanı yapmalısın.

Hız ve ayak gücünde sıkıntı çekiyorum. Ne yapmalıyım?

Defans aslında ne deniyor bilmiyorumda maç başı ileride baskı atıyorum topa sahip olan kişiye sonra da geri defanstayım genelde. Ama her yere koşarım. @23783

Defans oynayacaksan top sürmeni geliştirmene gerek yok. Defans oynayacaksan çoğu durumda rakibin üstüne koşmak yerine hamle yapmasına izin ver. Direkt topu kapmak için hamle yaparsan tekte geçer gider. Ve buradan anlatamayacağım çok şey var. 2V1 kaldığında ne yapmalısın gibi çok durum var. Rakibi analiz etmelisin. Ne yapacağını anlamak için.Çok şey var. Buradan tavsiye vermek çok zor. Yani antrenman yapmalısın. Ayak gücünde sorun varsa tekniğin yanlıştır.

@Torukojin Kaneki, ağır kalıyorsan stoper ağırlıklı oyna, ayağımı geliştiririm dersen sol-sağ bek oynarsın. Forvet oynayacaksan hem şutun iyi olmalı, hem de stoper baskısına karşı dayanıklı olman gerek. Orta sahayı yeni başlayan birisinin oynaması zor, şimdilik stoper başla, sonra ayağın gelişince sol-sağ bek oynarsın.

Boyun uzunsa sıçramanı ve kafa vuruşunu geliştir.

Şut geliştirmek için bol bol şut çalışman gerekiyor. Bunun dışında kalçadan vurmaya alışman gerek eğer uzaktan veya sert vurmak istiyorsan, yoksa top kısa düşer veya yavaş gider.

Ben solağım, sol ayağımı geliştirmek için fitness salonlarındaki yaylara benzer şeyi ayağımın üstüne takıp ileri-geri yapıyordum yavaşça. Bayağı etkili oluyor; bu hareketten sonra top bildiğin kuş tüyü gibi hissiyat veriyor ve füze gibi vurabiliyorsun.