Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Benkogambit

Başarılı
Legendary Edition Skyrim'de (eski versiyon) Low FPS alıyorum, o yüzden BethINI indirdim. Orada Config yaparken V-Sync ve FXAA gördüm. V-Sync galiba ekran yırtılmasını mı önlüyordu ama emin değilim. FXAA'nin üstüne tıkladığımda da düşük sistemlerde FXAA açıp antialiasing Aapamak iyi olabilir, performansa etkisi %1'dir yazıyordu. Sistemimı aşağıya yazarım. Ne işe yararlar tam olarak? Açmalı mıyım?

i3-1005G1
4 GB RAM
Intel UHD 620
60 Hz laptop

Dosya Ekleri

• fxa.webp
    fxa.webp
    1,6 KB · Görüntüleme: 111
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Fotoğraf boyutu güzelmiş, okumak için nasıl bir gözlük gerekli acaba? Her neyse, sorularınıza gelirsek:
  • VSync, FPS değerinizi monitörün ekran yenileme hızına (Hz) eşitliyor. 144 Hz bir monitörünüz varsa 144 FPS alabiliyorsunuz en fazla. FPS artırmaz ama ekranda yırtılmalar oluyorsa yırtılmaları engeller. Açabilirsiniz.
  • FXAA (Fast approximate anti-aliasing), görüntünün biraz daha yumuşak hatlara sahip olmasını sağlıyor. FPS konusunda neredeyse hiç kayıp yaşatmaz diye düşünüyorum. Artı FPS de kazandırmaz başka bir kenar yumuşatma ayarından geçilmiyorsa. Daha yumuşak bir görüntü için açabilirsiniz.
Fotoğraf boyutu güzelmiş, okumak için nasıl bir gözlük gerekli acaba? Her neyse, sorularınıza gelirsek:
  • VSync, FPS değerinizi monitörün ekran yenileme hızına (Hz) eşitliyor. 144 Hz bir monitörünüz varsa 144 FPS alabiliyorsunuz en fazla. FPS artırmaz ama ekranda yırtılmalar oluyorsa yırtılmaları engeller. Açabilirsiniz.
  • FXAA (Fast approximate anti-aliasing), görüntünün biraz daha yumuşak hatlara sahip olmasını sağlıyor. FPS konusunda neredeyse hiç kayıp yaşatmaz diye düşünüyorum. Artı FPS de kazandırmaz başka bir kenar yumuşatma ayarından geçilmiyorsa. Daha yumuşak bir görüntü için açabilirsiniz.

Çözüm
FXAA anti-aliasing etkilerini taklit etmeyi amaçlayan bir filtre. Görüntüyü biraz daha blurlu hale getirerek kırık kenarları yok eder.

V-Sync de programın kare hızını (FPS) ekran tazeleme hızına (Hz) sabitleyerek görüntü yırtılmalarını önler.