Sözlü notu ders içi performans, ödevlere karşılık verilen bir puan. Hocanız demek ki sosyal ilişkileri ve akademik işleri doğru bir seviyede tutuyor. Size karşı iyi diye torpil geçmesini beklemek doğru değil. Yapabileceğiniz bir şey yok.
Torpil geçmesini beklemiyorum ancak hakkımın G olduğunu da düşünmüyorum. Verdiği ödev sayısı 3 tane zaten 4 değil. Ben nerden bilebilirimki son resmin iki notun yerine geçtiğini. Artı olarak uygulama olarak değilde sözlü olarak girmiş. Sözlüye ders içi davranışa göre puan vermesi lazım değil mi? Ben mi yanlış biliyorum?

Hiçbir şey yapmazlar. Mahkemeye falan vermen lazım zira bu eğitim sisteminde kafayı yememek imkansiz. Üniversitede de değişmeyecek ne yazık ki. Siyaset profesörüne sinavda iki buçuk sayfa yazi verdim, adam diğer öğrencilere bakıp bunlardan puan çıkmaz diye herkese 30-35 dağıtmış bana da 35 vermiş. Delirmemek elde mi?
Ülkede doğru bir şey yok zaten.

Görsel hocası sözlü notumun ikisine de G girmiş. Yalvardım düzeltmesi için ancak düzeltmedi, gerekçe olarak verdiği 3 resim ödevinin 1 tanesini yapmamamdı. Sadece bir tane resmi yapmadım diye iki sözlüme de G girmesi tamamen saçmalık olarak düşünüyorum. Bugün veya yarın velimle müdüre gitmeyi düşünüyorum, sizce haklı çıkar mıyım?
Anlayamadığım durum güzel sanatlarda mı okuyorsunuz da hocanız G girecek kadar takılmış bu duruma. Dersi sabote edip eşya bile getirmeyen öğrenciler geçiyor bu dersten, yapmadığınız iki resim için G girmesi fazlaca mantıksız. Yalvarmanıza rağmen düzeltmediyse müdüre gitmeniz en iyisi.

Torpil geçmesini beklemiyorum ancak hakkımın G olduğunu da düşünmüyorum. Verdiği ödev sayısı 3 tane zaten 4 değil. Ben nerden bilebilirimki son resmin iki notun yerine geçtiğini. Artı olarak uygulama olarak değilde sözlü olarak girmiş. Sözlüye ders içi davranışa göre puan vermesi lazım değil mi? Ben mi yanlış biliyorum?
Hocam zaten ahlaken uygun değil ama maalesef yapılacak bir şey yok. Derslerime katılmıyordu diyerek bile bu notu verebilir. Ben özel okulda bile İngiliz Dil ve Edebiyatı dersinden 80-90 almama rağmen sözlülerime 50 verilmişti. Sebebi sadece ödev yapmamamdı. Derslere tamamen katılıyordum.

Bende lise zamanında bir hocamla sınıfta tartışmıştık beni tehdit etmişti bende gidip müdürle vs konuştum ailem geldi sonra kanka olmuştuk aileni de al git. Bu tür notlar yarın üniversiteye geçeceğin zaman o 1 puan bile sana çok lazım olacak.

Sözlü notu ders içi performans, ödevlere karşılık verilen bir puan. Hocanız demek ki sosyal ilişkileri ve akademik işleri doğru bir seviyede tutuyor. Size karşı iyi diye torpil geçmesini beklemek doğru değil. Yapabileceğiniz bir şey yok.
Adama girmedi yazmış.

Sınav kağıdında 2 tane 50 puanlık sorunun 1 tanesi yapılmadığında da 0 verilsin o zaman. 3 tane resim ödevi verdiyse hepsini kendi bünyesinde 33 olarak hesaplaması gerekecek. Adam gasp ediyor bildiğin.

Gayet de konu sahibinin hakkı. Hocaya sorulması lazım sınav niyetine 3 görsel ödevi vermiş, 1 tanesine yeteneğim yetmedi deyip hocanın savunması sorulabilir. Yaptığı 2 tanesini 0 üzerinden değerlendiriyorum yapmadığı 1 taneyi de 100 üzerinden değerlendiriyorum derse MEB o öğretmenin alnını karışlar.

Adama girmedi yazmış.

Sınav kağıdında 2 tane 50 puanlık sorunun 1 tanesi yapılmadığında da 0 verilsin o zaman. 3 tane resim ödevi verdiyse hepsini kendi bünyesinde 33 olarak hesaplaması gerekecek. Adam gasp ediyor bildiğin.

Gayet de konu sahibinin hakkı. Hocaya sorulması lazım sınav niyetine 3 görsel ödevi vermiş, 1 tanesine yeteneğim yetmedi deyip hocanın savunması sorulabilir. Yaptığı 2 tanesini 0 üzerinden değerlendiriyorum yapmadığı 1 taneyi de 100 üzerinden değerlendiriyorum derse MEB o öğretmenin alnını karışlar.
Hocam tek etmen ödevler değil ki, ders içi tutum ve performansta çok önemli. Eğer konu sahibi derse "ben derslere de katılıyordum sadece 1 ödevi yapmadım" diye o zaman konu sahibi haklı olur. Ben direkt olayın en kötü yönünden baktım. Üstte kendimden örnek verdiğim gibi derslere katılmama rağmen ödev yapmadığım için sözlülerim 50 50 girilmişti. Bazı hocalar vicdanlı değil maalesef. Özellikle yaşını almış hocalar :) . İtiraz edecekleri zaman büyük ihtimal derslere katılmıyordu gibi söylemleri olacak ve iş çıkmaza girecek. Müdürün önünde 1 ödevi yapmadığı için 0 0 verdim derse MEB'den önce onu müdür öttürür zaten.

Görsel hocası sözlü notumun ikisine de g girmiş. Yalvardım düzeltmesi için ancak düzeltmedi, gerekçe olarak verdiği 3 resim ödevinin 1 tanesini yapmamamdı. Sadece bir tane resmi yapmadım diye iki sözlüme de g girmesi tamamen saçmalık olarak düşünüyorum. Bugün veya yarın velimle müdüre gitmeyi düşünüyorum, sizce haklı çıkar mıyım?

Karneler basıldı hocam geçmiş olsun.

Ülkede doğru bir şey yok zaten.

Etikten bahsederler, öğrenciye düşman gibi davranırlar.

Görsel hocası sözlü notumun ikisine de g girmiş. Yalvardım düzeltmesi için ancak düzeltmedi, gerekçe olarak verdiği 3 resim ödevinin 1 tanesini yapmamamdı. Sadece bir tane resmi yapmadım diye iki sözlüme de g girmesi tamamen saçmalık olarak düşünüyorum. Bugün veya yarın velimle müdüre gitmeyi düşünüyorum, sizce haklı çıkar mıyım?

Yarı yarıya yapmamışsınız fakat bundan puan düşmesi gerekir g yani 0 yazılması haksızlıktır. Üstelik ilk yazılıda yapıp ikinci yazılıda yapmadıysanız hoca hiçbir şekilde haklı olmaz bugünden gidin müdüre karneler basılmaya başlandı.

Görsel hocası sözlü notumun ikisine de G girmiş. Yalvardım düzeltmesi için ancak düzeltmedi, gerekçe olarak verdiği 3 resim ödevinin 1 tanesini yapmamamdı. Sadece bir tane resmi yapmadım diye iki sözlüme de G girmesi tamamen saçmalık olarak düşünüyorum. Bugün veya yarın velimle müdüre gitmeyi düşünüyorum, sizce haklı çıkar mıyım?
Hadi uygulamanin birine G girse tamam da sözlü ne alaka olmuş acaba :D

Müdüre gidin hakkinizi arayın.