bahacprz

Uzman
Yer
Muğla/Bodrum
Forumda bir arkadaştan almıştım fareyi. Scroll problemi vardı. Biraz araştırdığımda kronik olduğunu gördüm. Yabancı forumlar da dahil olmak üzere birçok yerde scroll değişimi önerilmişti. Reddit'te birisi tekerleği hızlı şekilde ileri geri yapınca düzeldiğini yazmıştı. Masaya ileri geri yapınca dediği gibi düzeliyordu. Fakat 1-2 dk sonra yine aynıydı. Bunu üzerine ben de bu problemin toz veya kir kaynaklı olduğunu düşündüm ve söktüm. El beceriniz var ise sökümü basit.

Skatezlerin değişimi gerekecektir. Bu sebeple bunun masrafını unutmayın!

• İlk olarak skatezleri kaldırıyoruz. 3 alt kısım 3 üst kısım olarak toplam 6 vida bulunuyor. Bunları söktükten sonra alt kapağı yavaşça açın. Çok ayırmayın, batarya kablosu ve üst board bağlantı Flex'i bulunuyor. Dikkatlice bataryanın soketini çıkartın. Biraz zor sökülüyor karta zarar vermemeye dikkat edin. Diğer Flex soketinde bulunan beyaz parçayı yukarı kaldırın Flex'i serbest bırakacaktır.

• Sırada bataryayı sökmemiz gerekiyor. Sağ-sol clicklerin vidaları bataryanın altında bulunuyor. Bataryayı parmağınızla biraz kaldırın kolayca çıkarabilirsiniz metal bir şeyler kullanmayın, sıkıntı olmasın. Bu kısımda 2-2 olarak vidalar var bunları söktükten sonra tuşları ön kısımdan alıyoruz.

fare vidaları.webp
tuşları alma.webp
üst board.webp

• Üst board önümüzde artık. Burada isterseniz boardu sökün, sökmeden de olabilir. Scrollun mekanizmasına biraz üfleyin. Elinizde alkol, yağsız kontak spreyi, devre temizleyici veya aklınıza gelen bir devrede kullanılabilecek bir temizlik maddesi kullanabilirsiniz. Scroll mekanizmasına kullanacağınız maddeyi damlatın. ileri geri yapın, tekerleği ardından biraz üfleyin varsa kalan tozlar çıksın. Biraz daha kullandığınız maddeden sıkın ve toplamaya başlayın WD40 da bir seçim olabilir ama yağlı olduğu tekrardan çok toz toplama ihtimali var.

• İşlemleri tam tersi olarak fareyi toplayalım. Sökme konusunda korkunuz var ise SS'leri aldığım videoda detaylı sökümü var. Yardımcı olabilir.

• Rehberi güncel tutacağım ve 1 hafta sonra sorun var mı yok mu tekrardan yazacağım 1 ay sonunda alkol temizliği sonrası aynı scroll problemi olmaz ise WD40 ile deneyimlemeye çalışacağım.

Yapacak arkadaşlar WD40 yerine teflon sprey de kullanabilir. Şans eseri ben de çözmek için sıkmıştım ve hem takılmadan düzgün bir şekilde dönüyor hem de toz tutmuyor. Yaklaşık 4-5 ay böyle kullanıp yeni fareye geçtim şu an denediğim de hala scroll sorunsuz.

Son düzenleyen: Moderatör: