Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm

Bunlar Samsung. Önceden hepsi Hynix'ti, bunların hepsi eski üretim. Sonradan piyasaya yeniden sürüldü. 3Gbit olanlar revize M-die Hynix'teki normalde. Ama bu tarzda absürt değerlikte olanlar Hynix olmadığı kesin zaten. Samsung IC bunlar. Micron ve Samsung 3 Gbit olanları kriz nedeniyle tekrardan binlediler diye düşünüyorum. Üretimi durmuştu bunların normalde, aynı şekilde 1. jenerasyon M-die'da piyasada neredeyse hiç yoktu. Sonrasında çoğaldılar. :) İlk jenerasyon yani, düz EXPO harici bir şeyler yapmak zor.

1772665987010.webp

Bunlar Samsung. Önceden hepsi Hynix'ti, bunların hepsi eski üretim. Sonradan piyasaya yeniden sürüldü. 3Gbit olanlar revize M-die Hynix'teki normalde. Ama bu tarzda absürt değerlikte olanlar Hynix olmadığı kesin zaten. Samsung IC bunlar. Micron ve Samsung 3 Gbit olanları kriz nedeniyle tekrardan binlediler diye düşünüyorum. Üretimi durmuştu bunların normalde, aynı şekilde 1. jenerasyon M-die'da piyasada neredeyse hiç yoktu. Sonrasında çoğaldılar. :) İlk jenerasyon yani, düz EXPO harici bir şeyler yapmak zor.

1772665987010.webp

Çözüm

Yakında RAM alacağım 24 GB'nin bana uzun süre yeteceğini düşündüğümden bu RAM biraz mantıklı geliyor 6000MTS ve CL30 RAM ile arasındaki FPS farkını çok önemsemiyorum. Önemli olan stabil olması öyle mi acaba pek video falan da bulamadım.

Yakında RAM alacağım 24 GB'nin bana uzun süre yeteceğini düşündüğümden bu RAM biraz mantıklı geliyor 6000MTS ve CL30 RAM ile arasındaki FPS farkını çok önemsemiyorum. Önemli olan stabil olması öyle mi acaba pek video falan da bulamadım.

Çok tavsiye etmem. Bank Refresh Mode artık Mixed geliyor. Düz EXPO açarsan Micron'da olduğu gibi Boot etmez. Refresh Normal çekersen kullanırsın. İşlemcin X3D ise bu RAM'in mahsuru yok ama son seçeneklerden birisi.

Çok tavsiye etmem. Bank Refresh mode artık mixed geliyor. Düz EXPO açarsan Micron'da olduğu gibi boot etmez. Refresh normal çekersen kullanırsın. İşlemcin X3D ise bu RAM'in mahsuru yok ama son seçeneklerden birisi.

Bana 16'da yeter de hem 24 hem de 16ile aynı fiyatta olunca aklımı karıştırmadı değil. Dediğim gibi pek performans farkı düşünmüyorum, laptopta 40CL 4800MTS RAM kullandığım için bana yeterli oluyor temel frekans. Neyse ileri doğru 16 almak daha mantıklı gibi.

Bana 16'da yeter de hem 24 hem de 16ile aynı fiyatta olunca aklımı karıştırmadı değil. Dediğim gibi pek performans farkı düşünmüyorum, laptopta 40CL 4800MTS RAM kullandığım için bana yeterli oluyor temel frekans. Neyse ileri doğru 16 almak daha mantıklı gibi.

Mevcut fiyatlardan dolayı bu modül haricinde mantıklı bir tane henüz yok piyasada. 2x16 almak lazım, 2. elde 15.000 TL bandına bulunuyor. M-die çıktığını görmedim son zamanlarda, H-die DR geliyor özellikle. A-die'dan farkı yok, firma özel adlandırması. DR olması da yine normal kullanıcıyı etkileyecek bir durum değil. DDR5 genel olarak ısınıyor, aktif soğutmak lazım. AM5 sistemlerde düz EXPO çok uygun değil, Tuning ile daha çok verim alırsın.

Mevcut fiyatlardan dolayı bu modül haricinde mantıklı bir tane henüz yok piyasada. 2x16 almak lazım, 2. elde 15.000 TL bandına bulunuyor. M-die çıktığını görmedim son zamanlarda, h-die dr geliyor özellikle. A-die'dan farkı yok, firma özel adlandırması. Dr olması da yine normal kullanıcıyı etkileyecek bir durum değil. DDR5 genel olarak ısınıyor, aktif soğutmak lazım. AM5 sistemlerde düz EXPO çok uygun değil, tuning ile daha çok verim alırsın.

Bunu aldım hocam. Sırada işlemci var R5 7500F yeterli olur sanırım çıkabileceğim Max ekran kartı 5070 veya 9070XT şimdilik bu işlemci götürür diye düşünüyorum. Planım ileride zen6 çıkarsa yükseltme yapmak R7 9700X de düşünüyordum da zen6 beklemek daha mantıklı geldi.

https://www.trendyol.com/patriot/vi...253g15b&adjust_campaign=akakce_urun_listeleme