Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm

Bunlar Samsung. Önceden hepsi Hynix'ti, bunların hepsi eski üretim. Sonradan piyasaya yeniden sürüldü. 3Gbit olanlar revize M-die Hynix'teki normalde. Ama bu tarzda absürt değerlikte olanlar Hynix olmadığı kesin zaten. Samsung IC bunlar. Micron ve Samsung 3 Gbit olanları kriz nedeniyle tekrardan binlediler diye düşünüyorum. Üretimi durmuştu bunların normalde, aynı şekilde 1. jenerasyon M-die'da piyasada neredeyse hiç yoktu. Sonrasında çoğaldılar. :) İlk jenerasyon yani, düz EXPO harici bir şeyler yapmak zor.

1772665987010.webp
Bunlar Samsung. Önceden hepsi Hynix'ti, bunların hepsi eski üretim. Sonradan piyasaya yeniden sürüldü. 3Gbit olanlar revize M-die Hynix'teki normalde. Ama bu tarzda absürt değerlikte olanlar Hynix olmadığı kesin zaten. Samsung IC bunlar. Micron ve Samsung 3 Gbit olanları kriz nedeniyle tekrardan binlediler diye düşünüyorum. Üretimi durmuştu bunların normalde, aynı şekilde 1. jenerasyon M-die'da piyasada neredeyse hiç yoktu. Sonrasında çoğaldılar. :) İlk jenerasyon yani, düz EXPO harici bir şeyler yapmak zor.

Eki Görüntüle 230860
Bu bana şeyi hatırlattı. Ben 29.000 TL'ye bir sistem alacaktım ya. İçinde 24x2 GB RAM vardı hani. Onları kastediyorsun değil mi abi?

Hani o kadar kurcaladık diye satıcı vazgeçmişti falan..

M-die en kötüsü. DDR5'in ilk zamanlarından kalma, problematik. S16b ve H16m son çare alınır. Fiyat avantajı yokken almak doğru olmaz.

Eski 24 GB m-die'ların iyi OC potansiyeli var dediniz diye hatırlıyorum ama yanlış mı hatırlıyorum? Gerçi Hynix olduktan sonra her türlü oluyor sanırım.

Dosya Ekleri

• 1772807694375.webp
    1772807694375.webp
    204,5 KB · Görüntüleme: 21