Aida64'ü güvenli moda geçerek çalıştır. Arkada çalışan her uygulama değerleri etkiliyor.

Zamanlamaları girdiğin sekmede BankGroupSwap diye bir ayar olacak, onu aktifleştirip BankGroupSwapAlt'i devre dışı bırak. Ayarı bulamazsan arama kutucuğu varsa oraya yazmayı deneyebilirsin.

Bundan sonra DRAM voltajı vererek CL düşürmeyi deneyebilirsin. 1.45V ile görüntü alamıyorsan 1.42V, 1.48V veya 1.5V vermeyi deneyebilirsin. CL'i düşürürken ne kadar düşürürsen o kadar tCWL'i de düşürebilirsin, CL 18 iken tCWL 16 ise CL'i 16'ya düşürdüğünde tCWL'i 14'e düşürebilirsin.

Bu arada testi paylaşmışsın ama bitmesini bekliyor musun bilemiyorum. Timingleri her değiştirdiğinde 6 döngü 1usmus_v3'ten geçirmen iyi olur. En son da en az 3 döngü Absolutnew veya Extreme1 kullanman iyi olur.

AIDA64'ü güvenli moda geçerek çalıştır. Arkada çalışan her uygulama değerleri etkiliyor.

Zamanlamaları girdiğin sekmede bankgroupswap diye bir ayar olacak, onu aktifleştirip bankgroupswapalt'i devre dışı bırak. Ayarı bulamazsan arama kutucuğu varsa oraya yazmayı deneyebilirsin.

Bundan sonra DRAM voltajı vererek CL düşürmeyi deneyebilirsin. 1.45v ile görüntü alamıyorsan 1.42v, 1.48v veya 1.5v vermeyi deneyebilirsin. CL'i düşürürken ne kadar düşürürsen o kadar TCWL'i de düşürebilirsin, CL 18 iken tCWL 16 ise CL'i 16'ya düşürdüğünde TCWL'i 14'e düşürebilirsin.

Bu arada testi paylaşmışsın ama bitmesini bekliyor musun bilemiyorum. Timingleri her değiştirdiğinde 6 döngü 1usmus_v3'ten geçirmen iyi olur. En son da en az 3 döngü absolutnew veya Extreme1 kullanman iyi olur.

Akşam deneyip yazacağım hocam.

Merhaba hocam dediğiniz gibi testin bitmesini beklememistim. 6 döngüyü hatasız tamamlaması için bekliyorum. Hata bulmaz ise dediklerinizi deneyeceğim.

6 döngü sonucunda hata çıkmadı. Güvenli modda gecikme fotoğraftaki gibi. Şimdi bankgroupswapalt ayarını ve CL16 denemesini yapacağım.

1.42v CL16 denedim. Başarısız oldu deyip BIOS'a attı. 1.45v ile denedim şimdi. Görüntü yok. Biraz daha bekleyip görüntü alamazsam BIOS sifirlayacagim ve 1.48v deneyeceğim.

1.48v ile PC açıldı fakat daha ilk döngüden hata aldım. Şimdi 1.5v deneyeceğim.

1.5v CL16 ile Memtest'in 6 döngüsünün de tamamlanmasını bekliyorum.

@5008

Sistem kendini yeniden başlattı ve test tamamlanmadan bitti. Son ayarlara yani CL18 haline geri aldım hocam. 6 döngüyü de tamamlamış hali yani. Sadece farklı olarak bankgroupswap ayarları aktif. O ayarlarla tekrar Memtest deneyeceğim şimdi.

En son da en az 3 döngü absolutnew veya Extreme1 kullanman iyi olur.

Extreme1 ile hata aldım maalesef.

Dosya Ekleri

• 20250508_210552.webp
    20250508_210552.webp
    4,7 MB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme: