G-Skill Trident-Z Royal 6400 MHz Hynix A-Die RAM 6000 MHz’de en düşük CL değeri kaçtır?

Son düzenleme:

Attığınız braket çok ucuz olduğu için daha mantıklı gibi. O zaman bakarım ona sağolun.

Attığınız braket çok ucuz olduğu için daha mantıklı gibi. O zaman bakarım ona sağolun.
Bu sadece bir örnek, böyle araştırabilirsin. Bunu da alabilirsin yani. En az 10 derece düşürüyor zaten test esnasında. Gamingde aşırı etkilemez sadece. Testte en fazla ısınıyor. Zaten senin kit single rank, dual değil. Dual daha fazla ısınır.

Öyle hatırlıyorum daha doğrusu, 2x16 ise elindeki.

Dual ve single rank terimleri ne oluyor tam olarak?

Evet 2X16 elimdeki.

Evet 2X16 elimdeki.
2x16, 2x24 tek taraflı 8'er tane 2 GB-3 GB çipler dizili, dual rankta bunlar çift taraflı x2 oluyor. 2x32, 2x48 gibi. Ama bazı ilginç modüller de var, 16 olmasına rağmen 2 taraflı dizilmiş, dual rank muamelesi görüyor. Senin G.Skill 2x16 ise SR kit.

DR daha fazla voltaj istiyor ve stabilitesi zor, IMC daha fazla zorluyor, modül sayısı fazla, kapasite fazla.

Evet 2X16 elimdeki.
Custom heatsinkler var, özel soğutmalı fanlı modeller de var, millet uğraşmış bunla sonuç olarak ama bu ayrı bir ilgi alanı, kafayı bunla bozarsan uğraşırsın. 6400 c26 için değmez. Adamlar 6800 c24 kullanabilmek için Arctic'de falan yaşıyor zaten, radyatörü buzulun üstüne koyuyor.

Ben dandik M-Die kitte en az 2-3 yıllık bu kit en eski sürümlerden, 1.74 ile sorunsuz günlük kullanıyorum tek fan ile. O açıdan bak olaya. Kendi heatsinkinden ayırıp direkt fan üfletirsen daha serin çalışır ya da custom yapacaksın. Custom watercool en iyisi olur ama, 30 derece üstünü görmez kit. @Hamza Ensar Sağlam Custom sıvı soğutma bu işin son noktası zaten.

Son düzenleme:

Peki bu durumda anakartın büyük bir önemi var mıdır? Yani mesela ROG X870-A ile ROG X870E-E arasında fark olur mu?

Peki bu durumda anakartın büyük bir önemi var mıdır? Yani mesela ROG X870-A ile ROG X870E-E arasında fark olur mu?

@Hamza Ensar Sağlam Bu 2 kartta fark olur örnek vermek gerekirse, Apex ve Tachyon. 1 DPC'de net fark olur. Dediğin iki kart arasında sıfıra yakın fark olur. Bellek kontrolcün belirler ondan sonrasını, 1 DPC sadece rahatlatır. Daha az SoC'de stabil edersin.

@Ayhan Dönmez
Hocam A-Die herhangi bir RAM 6400 Cl kaça kadar düşebilir?
CL24 altı mümkün değil. 24'ü günlük kullanamazsın. Daily CL26 sınır şu anda. 1.8 üstü çıkman gerekli, 1.9 hatta. IC'lerden biri çıtlayabilir. Bunu yapanlar sponsorları var ve testerler çoğunlukla. Zaten custom heatsink ya da waterblock kullanıyorlar.

Hocam benim RAM 6000MHz Cl30. Onu 6400 e çekip günlük olarak cl kaç yapabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…