G-Skill Trident-Z Royal 6400 MHz Hynix A-Die RAM 6000 MHz’de en düşük CL değeri kaçtır?

Hocam benim RAM 6000MHz Cl30. Onu 6400 e çekip günlük olarak cl kaç yapabilirim?

Max bunu yaparsın ama tavsiye etmem. Bu kit M-Die olmasına rağmen 6400 c28 1.6 VDD'ye stabil açıyor. Şanslıysan c28 kullanırsın. 1.74 vermek mantıklı değil günlük kullanımda.

Eki Görüntüle 184479

Max bunu yaparsın ama tavsiye etmem. Bu kit M-Die olmasına rağmen 6400 c28 1.6 VDD'ye stabil açıyor. Şanslıysan c28 kullanırsın. 1.74 vermek mantıklı değil günlük kullanımda.
Hocam bana günlük kullanımda sıkıntı çıkarmasın yeterli. 6400 Cl 28 mi diyorsunuz? Voltaj olarak kaç vereyim değerleri ne yapalım?

Hocam bana günlük kullanımda sıkıntı çıkarmasın yeterli. 6400 Cl 28 mi diyorsunuz? Voltaj olarak kaç vereyim değerleri ne yapalım?
tREFI 50K bırakırsan 1.6 VDD kullanabilirsin, oyun esnasında 50 geçmez muhtemelen. Ama c28'den önce senin IMC 1.25-1.3 SoC arasına 6400 1:1 açabiliyor mu o önemli, CL en son halletmen gerekli.

Şimdi eğer hata verirse testte, CL'ye voltaj mı yetmiyor yoksa IMC 6400 mü açamıyor, onu anlayamazsın. Senin M-Die mi bir de, G.Skill ise arka barkod kısmına bak AIO pompaya bakan kısma, 20m-21m ile bitiyorsa M-Die, sonu A ise A-Die.

Bu arada işlemcime OC yapmam RAM OC'sini etkiler mi?
IMC limitlerdeyse etkiliyor, çipe bağlı, net konuşmak zor. Sıcaklık artışı yapacağından IO Die de ekstra ısınır, dolaylı yoldan stabilite bozar.

Sıcaklığın sorun olacağını sanmıyorum üst seviye 360mm bir sıvı soğutucuya sahibim. O halde deneyerek göreceğiz bakalım.

tREFI 50K bırakırsan 1.6 VDD kullanabilirsin, oyun esnasında 50 geçmez muhtemelen. Ama c28'den önce senin IMC 1.25-1.3 SoC arasına 6400 1:1 açabiliyor mu o önemli, CL en son halletmen gerekli.
Hocam peki onu nasıl anlarım? Her şeyden önce SoC voltajını kademe kademe artırıp frekansı 6400 ayarlayıp test mi yapmam gerekiyor başka ayar yapmadan?

Hocam peki onu nasıl anlarım? Her şeyden önce SoC voltajını kademe kademe artırıp frekansı 6400 ayarlayıp test mi yapmam gerekiyor başka ayar yapmadan?
6400 c32-39-39-102 ayarla G.Skill 2x16 kitini taklit et, 1.5 VDD ver, 1.45 VDDQ 1.4 VDDIO UCLK=MEMCLK diğer tüm değerleri Auto bırak, board ayarlasın. SoC 1.29 ver, FCLK vesaire dokunma. Nitro ayarı yapabilirsin bir tık daha iyi train eder. Sonra test edeceksin.

EXPO1 açıp üzerine bu dediklerimi yapabilirsin, 1.5 için high voltaj mod açman lazım. İlk 4 primary hariç hepsini boarda bırak. SoC dediğim gibi ver.

Hocam nitro ayarı sırasıyla enable enable 1 2 1 8x 8x auto olarak mı bırakayım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…