G.Skill Trident Z5 Neo RAM timing ayarı nasıl olmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiiw
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 109
  • Görüntüleme Görüntüleme 947
  • Etiketler Etiketler
    timing
Aynen öyle, biraz siyasi kısımları da baz alırsak durum bariz olarak 2 kesime ayrılıyor. Gigabyte'ın modeli vardı satışta, 1 DPC RAM'ler işlemci üstünde o dikkatimi çekmişti.

Aynen öyle, biraz siyasi kısımları da baz alırsak durum bariz olarak 2 kesime ayrılıyor. Gigabyte'ın modeli vardı satışta, 1 DPC RAM'ler işlemci üstünde o dikkatimi çekmişti.

ASUS B850M-K, MSI B850M Power, Gigabyte B850M Force denk kabul edilebilir. Üçü de tatmin eder seni bütçe olarak.

ASUS B850M-K, MSI B850M Power, Gigabyte B850M Force denk kabul edilebilir. Üçü de tatmin eder seni bütçe olarak.
Apex geçilebilir ama benim için fark olmayacak. En başta ATX istemiştim ama fiyat farkına bakınca mantıklı gelmedi bana. Belki o bahsettiğim X870E Gigabyte'ın dediğim modeli ama o da üzer BIOS'ta.

Apex geçilebilir ama benim için fark olmayacak. En başta ATX istemiştim ama fiyat farkına bakınca mantıklı gelmedi bana. Belki o bahsettiğim X870E Gigabyte'ın dediğim modeli ama o da üzer BIOS'ta.

Sen bu ayarlardan sonra hiçbir şey değişme, belki X970 çipset ve Zen 6 ama bu sistem yedekte dursun. Test bench, uzay montaj artık her neyse. Bu sistemi kasaya taşıdığın vakit bile stabilite gidebilir, uzayın stabilitesi başka. Şu an değerler iyi, hiç elleme.

Teşekkür ettim, sağ olun. Gerek yardımcı olma, gerek akıcılığınız... Sizi uzun yıllar aramızda görmek dileğiyle, iyi bakın kendinize.

@shiiw 8300 ya da 8400 denemek istersen onu da iletebilirim bu arada ama çok zorlar seni. İşletim sisteminin içine edebilir.
Valla geçen bir problemden dolayı kapat aç oldu PC. 2-3 kere mavi ekran yedik ilk kurduğum zamanlar. Ethernet portu gitti, sonra formatlamak gerekti. Ama dediğim gibi yeniliklere hep açığım )

Valla geçen bir problemden dolayı kapat aç oldu PC. 2-3 kere mavi ekran yedik ilk kurduğum zamanlar. Ethernet portu gitti, sonra formatlamak gerekti. Ama dediğim gibi yeniliklere hep açığım )

@RapidLemming955 konusunda 8400 denemiştik, onun SS'leri bulursam atacağım sana. Bu ayarları kaydet, köşede dursun. 8400'den geriye doğru dene, 8300 ve 8200.

Şimdi o konu da 100 sayfa, bul bulabilirsen yani.

Siz hiç uğraşmayın, konu adını alayım, ben yarın halledeyim.

100 sayfalık konuda var 8400 MT/s denemesi ama onda IOD 65 derece olduğu için başarısız oldu. 8400'den geriye doğru deneyeceksin hata aldığın veya Boot etmediği noktada. Bias 0-1 ya da Burst 1x'ler fayda edebilir de etmeyebilir de. Tek tek denemen lazım. 1:2 mod zor, PBO Auto al bunları denerken bir de.

@shiiw Konu bu. 6200 CL26, 6000 CL24, 8400:2100 denemesi var. 8400 için SS'leri atmıştım. Oradan geriye doğru gidersin. 8400 stabil değilse 8300-8200 bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…