G.Skill Trident Z5 Neo RAM timing ayarı nasıl olmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiiw
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 131
  • Görüntüleme Görüntüleme 763
  • Etiketler Etiketler
    timing
Hayirdir hocam gitme planiniz mi var ozel degilse? Ciddiyim forumda sizi ilk gordugumden beri sasirdim hem ilginiz, alakaniz her seye kaynagiyla kanitiyla cevap vermeniz.. Cok etkilendim cidden elinize emeginize saglik.

Tüm TR'nin işini tek adama yüklediler, herhangi bir forumda bu tarzda ilgilenen yok. Bir elin parmağı kadar kişi ancak bu denli bilgi deneyime sahip, haliyle meyve veren ağaç taşlanır. Kıymet bilinmiyor maalesef. Bu işin karşılığı da yok, sonu da yok. Alttan yetişip diğer konulara yardımcı olabilecek fedakar arkadaşlar da yok. Kısacası bitecek gibi duruyor. 1.3V 6000 CL32-38-38 timing bir yana, benim rehber ve sizin ayarladıklarınız bir tarafa. Arada uçurum var yani. Aynı kalibrede birisi bir daha gelmeyecek muhtemelen.

VSOC 1.25/1.3 yaptığında 2233 FCLK bozabilir bir de, 6000 CL24-34 yakalamışken öyle devam etmen mantıklı. @shiiw
Bu final haliyle kalmali mi sizce? Sanirim zaten yapacak cok sey kalmadi guvenli limitler dahilinde.

Dosya Ekleri

• zenfinal.webp
    27,8 KB · Görüntüleme: 4
Ilk PC'yi kurdugum zaman voltaj vs. ellemeden sadece EXPO acip denedigimde RTP direkt hata verdi 1:1 2000 FCLK modda iken aha dedim silikon berbat geldi ama nasipmis demek ki.

Bir yerlerde hata yapmışsındır, çok narin platform. 1 harf, 1 rakam eksik yazsan bile veya stok ayarlarda dahi stabil kalmadığı oluyor. Her şeyi harfiyen yapmak lazım.

Haklisiniz cidden Turkiye'de maalesef durum boyle kaliyor.

Haklisiniz cidden Turkiye'de maalesef durum boyle kaliyor.

Diğer forumdaki arkadaşlara ya da DDR5 video serisini hazırlayan şahıslara vs. bakıyorum ama yok yani. Yurtdışında Buildzoid desek o da bir yere kadar. Gerçekten niş konular ve hatır kıymet bilen yok. Ne işe yaradığını bilen dahi yok diyeyim.

@shiiw Gear kapalı olduğu için bunun üzerine daha timing sıkmanın hiçbir getirisi olmaz, götürüsü oluyor bir noktadan sonra. DDR5 Hynix sınırı 6000 MT/s için burada sonlanıyor.

Bana da cok bakmayin hocam topu topu baksan 3-4 aydir AM5 platformunda BIOS kismina bakiyorum yeni yeni merak saldim OC konusuna. Ciddiyim rehberiniz cok etkileyici ilk gordugum zaman inanamadim, ansiklopedi degerinde bir sey yani

Bana da cok bakmayin hocam topu topu baksan 3-4 aydir AM5 platformunda BIOS kismina bakiyorum yeni yeni merak saldim OC konusuna. Ciddiyim rehberiniz cok etkileyici ilk gordugum zaman inanamadim, ansiklopedi degerinde bir sey yani

Farkında değil kimse, sizin farkında olmanız çok güzel. Bizim millete DDR5 video serisi gibi o şekilde video çekip tek tek anlatman lazım ama tabii orada bu denli samimiyet olmaz. Kime nasıl 1.75 verdirip de CL24 açtırıp uzun vade bir zararı olmadığına ikna edeceksin? Globaldeki ve TR'deki birkaç üstadı takip ettikleri vakit zaten gerçek nedir yalan nedir ortaya çıkıyor. İnsanları ikna etmek çok zor, RAM krizinden önce de böyleydi. A-Die harici diğerleri ile bunu başaramazsın zaten, M-Die genelde 1.65 üzeri Boot etmiyor. Benim M-Die 1.82'de sonlanıyor mesela, çok nadir o da. Benim şansıma denk geldi. 5 farklı kit değiştim, A-Die ve M-Die oynaya oynaya öğreniyorsun. Zaten kaç bin kişiye ayarladık, artık daha yeter bence.

Daha da beklentim yok hocam zaten ben 6200 cl28 birakiriz diye dusundum ama buraya kadar geldi. En fazla belki FCLK

Daha da beklentim yok hocam zaten ben 6200 cl28 birakiriz diye dusundum ama buraya kadar geldi. En fazla belki FCLK
FCLK 2267 denenebilir o da acacagini sanmam cok ekstrem tabiri caizse suyunu cikartmak oluyor.

FCLK 2267 denenebilir o da acacagini sanmam cok ekstrem tabiri caizse suyunu cikartmak oluyor.

FCLK 2233, Ryzen 9000'de sınır. 2267 açılamıyor, LN2 ile belki yani. Normal kullanıcı limiti 2233, o da nadiren stabil olur. Senin şansına çekirdekler ve FCLK iyi denk gelmiş. Bellek kontrolcü de yeterli ama 6400 zorlayabilir. 6000 CL24'ün ve bu ayarların üzerine getirisi çok olmaz.

Aynen dediginiz gibi insanlarimiz maalesef direkt ureticinin verdigi EXPO, XMP gibi ayarlari acmaktan bile cekiniyor. Isin dogrusu insanlar bilgi edinip konfor alanindan cikmak istemiyor gibi. Tabi fiyatlarida goz onune alirsak korkuyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…