shiiw

Uzman
Merhabalar, şu anda aktif olarak 9700X, B850M-K, G.Skill Trident Z5 Neo 6400 MHz CL30 sistem kullanıyorum. EXPO II açık bir şekilde 1:1 UCLK, 2000 MHz FCLK var. İşlemci Curve Optimizer -30, +200 boost clock var. Sıfır BIOS üzerine bunları yaptım, sadece bir de ekstra MCR, Power Down Enable vs. yaptım. Ekstra CL düşürme vs. olur, çok ihtiyacımı görür, yardımcı olabilirseniz sevinirim. İlgili fotoğrafları eklere koydum, RAM'ler Hynix A-Die. @Ayhan Dönmez

islemci.webp

ram y.webp

ram zen.webp

y-cruncher.webp

Merhabalar, şu anda aktif olarak 9700X, B850M-K, G.Skill Trident Z5 Neo 6400 MHz CL30 sistem kullanıyorum. EXPO II açık bir şekilde 1:1 UCLK, 2000 MHz FCLK var. İşlemci Curve Optimizer -30, +200 boost clock var. Sıfır BIOS üzerine bunları yaptım, sadece bir de ekstra MCR, Power Down Enable vs. yaptım. Ekstra CL düşürme vs. olur, çok ihtiyacımı görür, yardımcı olabilirseniz sevinirim. İlgili fotoğrafları eklere koydum, RAM'ler Hynix A-Die. @Ayhan Dönmez

Eki Görüntüle 264449

Eki Görüntüle 264450

Eki Görüntüle 264451

Eki Görüntüle 264452

Integrated Graphics kapatıp bu profili deneyebilirsiniz. Nitro, Robust Enabled, 1-2-1, Burst 8x-8x kalabilir. Rehberde test araçları kısmından RTP programı edinin, metodu orada paylaştım. EXPO I profili üzerine geçirebilirsiniz. Frekans ve FCLK, voltaj, timing, Nitro kısımlarını ekteki gibi düzenleyip teste almanızda fayda var. Başlangıç için ideal.

1783632003787.webp

6400 yazın kullanmak sıkıntı çıkartabilir, 6200 kullanın onun yerine. Fark az. @shiiw

Yazmayi unutmusum; ramlere dogrudan onden ufleyen 120mm fan var fakat sistem uzay montaj.

Testte 65.535 gereksiz olur, 50K geçerse oyunlarda 65.535 kullanırsın. Sıcaklıklar biraz yüksek geldi aktif soğutmaya göre. 6400 MT/s dediğim gibi silikona bağlı, yazın IOD ekstra ısınacağından problem çıkartabilir. PBO +200/-30 ile de aynı şekilde sorun yaratma potansiyeli var. 6200 CL28-36-36 kullanın. FCLK 2167 MHz açarsa en son VT3 ile bakarsınız.

RAM'lerin RGB kapatın bir de anakart yazılımından ya da OpenRGB ile. En azından test anında.

1783632357073.webp

Şu ikiliyi 3 tCK ayarlayın, 1:1 modda 4 olması uygunsuz. Preamble diye aratın, 3 tCK yapın ikisini de.

@shiiw Bu tarzda da düşünebilirsin, Gear kapatmaya çok gerek yok gaming için. VDD ihtiyacı artırıyor. ARd 0 bırakabilirsin onun yerine, PHY 34-34 eşler.

Hocam Tcke ayarini bulamadim ama. Refresh Interval olabilir mi?

Hocam Tcke ayarini bulamadim ama. Refresh Interval olabilir mi?

Bu sekil ayarladim, kontrolleriniz sonrasinda RTP baslatacagim.

Bunu deneyin, ARd 0 ve tCK 3'ten sonra. Nitro doğru görünüyor. FCLK en son bakarsın PBO ile, 2167 MHz yeterli. 2200 çok gerekli değil, zorluyor. Stabilite tayin etmek FCLK tarafında zor çünkü.

15-20 dakika hata yoksa SCL 6-6 yerine 4-4 denersin. Bellek temizleyip Auto basın, Test Size minimum 26.000 olsun programda. Auto basınca yazar orada.

17. dakikada hatasiz kapattim. ilk derecelerde tek fan vardi, simdi 2 yaptim 800rpm donuyor ama cidden sicakliklar fazla geldi nedendir? Uzay montajdan olabilir mi? Fan RPM'lerini fullersem malum kasa olmadigindan kafa agritiyor.

17. dakikada hatasiz kapattim. ilk derecelerde tek fan vardi, simdi 2 yaptim 800rpm donuyor ama cidden sicakliklar fazla geldi nedendir? Uzay montajdan olabilir mi? Fan RPM'lerini fullersem malum kasa olmadigindan kafa agritiyor.
FCLK 2167, SCL 4-4 testine geciyorum.

Dosya Ekleri

• cha.webp
    cha.webp
    27,9 KB · Görüntüleme: 8
  • zen 3.webp
    zen 3.webp
    27,3 KB · Görüntüleme: 8

FCLK 2167, SCL 4-4 testine geciyorum.

Bu sıcaklıkta tREFI 65.535 yapmayın yine de, testi geçmeyebilir, silikona bağlı. RAM fanının devrini fulleyip deneyin, ters bıçak kullanmayın. Direkt olarak modüllere üflemesi lazım.