G-Skill Trident Z5 Royal Neo 32 GB Hynix A-Die RAM için manuel zamanlama tavsiyesi

Bunlar senin timing ayarların mı? 56 ns yine gayet iyi bir değer. Intel işlemcide muhtemelen aynı ayarlarla 50 ns civarına kadar çekilebilir. Benim yaşadığım yerde yazın hava 50C’ye kadar çıkıyor o voltajları stabil çalıştırmak neredeyse imkânsız. Hava soğutma da çok yeterli olmaz o şartlarda.

Ben gecikme odaklı çalışmayı sevdiğim için B-die kitimi 1.4V’ta 43 ns civarında stabil kullanabiliyorum. Şu an kış şartlarında, yük altında RAM en fazla 15-20°C görüyor. Bu yüzden yazın da sorun yaşayacağımı düşünmüyorum.

DDR5 tarafı bence hâlâ biraz daha olgunlaşmalı. Potansiyeli var ama şu an latency tarafında tam oturmuş değil. Çip krizi de işleri bayağı bozdu zaten.

Bu arada DDR3 2133 CL8 sistemimde AIDA’da 35-36 ns görmüştüm

@Ayhan Dönmez CPU VDDIO 1.45 girmeme rağmen Zen'de 0.0000V görünüyor. PHY da eşli değil.

Eki Görüntüle 227609Eki Görüntüle 227610

Ard 0 girip teste al, 33-35 olsun. O daha iyi gecikme veriyor. Bir de 310 Same Bank için stabilse -62 çıkarıp tekrar bak. 248 SB stabilse kalır. tRFC2 120 ns ve Same Bank 80 ns eder.

VDD 1.65 testi geçerse 1.55 tekrardan bakarsın. Bu kit 1.55'e yapar bu profili. VDDQ ve VDDIO 1.45 kalsın. Program okuyamıyor, değer doğru. Bu kit 1.45V Auto'su zaten.

Son düzenleme:

Bu hata verirse VDDP 1.15 alıp tekrar bak. Ard 0 VDDP istiyor. Testi 90 dakika geçerse Same Bank 310 yerine 248 alıp bak. SB 80 ns kalsa iyi olur. tRFC2 120 ns yeterli. A-die için tRFC1=tRFC2.

tRFC kısmı ve 65K tREFI testte sıcaklık kaynaklı patlar. İyi soğut RAM'leri. 50 geçmesin.

1.55 VDD stabilse kalır, bu kit yapar.

@Ayhan Dönmez konu sahibinde bir problem var. Bu profili bile teste patlatıyor. Sıcaklık veya IMC sorunu olarak değerlendirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ayhan Dönmez konu sahibinde bir problem var. Bu profili bile teste patlatıyor. Sıcaklık veya IMC sorunu olarak değerlendirdim.

Eki Görüntüle 227720

Dilimde tüy bitti. Şu ikisi 80 kalsın artık. Attığım gibi düzenle. tRFC ve 65K tREFI patlatabilir random. M-die'da bunu çözemezsin. Bias 0-1 şartı var Gear kapalıyken M-die'da. Yoksa VDDQ vesaire yetmiyor, Timing tutamıyor. Bir sürü sıkıntı var. 1. jenerasyon çip bu, en dandiği normalde. Sadece Mixed'da işe yarıyor şu anda. A-die 2. jenerasyon. Onda bu sıkıntılar yok. @ggbye

Eki Görüntüle 227720

Konu sahibinin IMC ve anakart tırt, yapacak bir şey yok.

Bana verin bu RAM'leri, 8000 CL28 ya da 6600 CL24 açarım saniyesinde. Bende kafasızlık var ki 9K iken almadım bu kitleri. Mesleği bırakıyorum ben daha, size kolay gelsin.

Ham madde olmadıktan sonra, bilgi hiçbir halta yaramaz.

Sorun sıcaklık, vantilatör ayarladı. Hocam Nitro ayarı gecikme yaratıyor gibi. BIOS üzerinden devre dışı bırakıldığı halde neden zende görünmeye devam eder?

Sorun sıcaklık, vantilatör ayarladı. Hocam Nitro ayarı gecikme yaratıyor gibi. BIOS üzerinden devre dışı bırakıldığı halde neden zende görünmeye devam eder?

Swap APU Auto ayarında, bu profilde Nitro ayarı kapalı.

Dosya Ekleri

• ffsaa.webp
    24,6 KB · Görüntüleme: 28

Nitro kapatamazsın. Auto'su 2-3-1 zaten. Nitro 1-2-0 ve Gear kapalı 1T en düşük gecikme verir.

Böyle bırak.

Swap APU açık kalsın, o ayar önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…