G.Skill Trident Z5 Royal Neo 6000MHz CL28 Hynix A-Die RAM'e overclock önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
6000 CL24 için 1.65-1.75 VDD arası gerekir. 6000 CL24 yeterli gelir açabiliyorsan. Ama iyi soğutman lazım.
Aktif soğutma var hocam, RAM'lerde Royal serisi. Yani siz risk görmüyorsanız ben denerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aktif soğutma var hocam, RAM'lerde Royal serisi. Yani siz risk görmüyorsanız ben denerim.

6000 CL24 tek başına değil de diğer Timing'leri de kısmak lazım. Örnek profil ileteceğim. MSI kartta 1.7 verdiğinde VDDQ ve VDDIO'yu da 1.7 eşliyor. VDDIO 1.7 tehlikeli. VDD-VDDQ 1.7'de sorun yok. VDD-VDDQ RAM ilgilendiriyor, VDDIO bellek kontrolcü. VDDIO 6000-6600 aralığı için 1.4-1.45 kalmalı.

Hocam benim eski stabil ayarların son hali sanırım buydu. FCLK 2000 de bırakmıştık. Nitro 2-3-1 de mahkûm kalmıştık.

VDD 1.61
SoC 1.29
VDDQ 1.45
VDDIO 1.40
SoC LLC 3
VDDG 1.05
VDDP 1

Hocam benim eski stabil ayarların son hali sanırım buydu. FCLK 2000 de bırakmıştık. Nitro 2-3-1 de mahkûm kalmıştık.

VDD 1.61
SoC 1.29
VDDQ 1.45
VDDIO 1.40
SoC LLC 3
VDDG 1.05
VDDP 1

Eki Görüntüle 234062

Mixed iken deneyin. 1.7 VDD, 1.45 VDDQ, 1.4 VDDIO kısmına dikkat edin. 3 voltajı eşlemesin yine. Dahili grafik kapatın. MCR-PDM kapalı. Burst Length 1x-1x uygundur. Gear kapalı olması daha iyi stabilse. tRCDWR 12 kısmını sonra Nitro menüsündeki Active Memory Timings-SPD Timings kısmından tRCD CTRL şeklinde ayırdıktan sonra tRCD RD 34 için Hex değer 22, tRCD WR 12 için Hex değer C gireceksin. Bunlar sonraki adım.

LLC Level 7 kalsın, PBO Auto kalsın. PBO sonrasında halledersin. Onun testi ayrı. RAM aradan çıkart önce. Spread Spectrum Disabled, diğer önerdiğim ayarları da uygularsın.

Hocam 6000 CL24'ü açmadı sistem maalesef. 6200 CL26'ya yönelik ilerlemeye bakalım biz en iyisi.

Hocam 6000 CL24'ü açmadı sistem maalesef. 6200 CL26'ya yönelik ilerlemeye bakalım biz en iyisi.

Yine MSI'landık diyorsun, o açmadı, bu açmadı. Önerse bu adamlar @LH44 @michaelscofield MSI önerirdi. Şimdi bu konunun en az 50 sayfa gideri var.

Değerleri doğru girdiğine emin misin? tRCDRD 36 dene mesela. Gear açık vs. dene.

Bu SD-DD zamanları 1-1 iken MSI kartlar Boot etmiyordu mesela. O kısmı Auto bırakıp da dene.

Bu yuvarlak içine aldıklarım Auto kalsın. CL24 açması lazım.

Hocam hepsine eminim. Gear açık yaptım yine açmadı. TSME açık bıraktım yine açmadı. Nitro'yu gevşetiyorum, yine açmıyor. MSI bellek overclock konusunda bu kadar kötüyse valla bir daha MSI almam olur biter.

MSI vs. almayın. @LH44 'ü de göreceğiz. Lafımıza itibar etmeyip gitti MSI aldı. @MSI Türkiye ne olacak bu kartların durumu?

1 ASUS, 2 Gigabyte. DDR5'te bu ikisinden şaşmayın. Tak çalıştır kullanacaksanız herhangi bir kart alırsınız zaten. BIOSTAR, Colorful vs. hariç. Onlarda tak çalıştır dahi sorun olabiliyor.

Hocam alırken bu kadar üzerine düşeceğimi hesap etmemiştim vallahi, ne yalan söyleyeyim. Bu arada yine boot etmedi dediklerinize rağmen. RX TX burst gevşetsek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…