Anakart Asus X870E crosshair hero. Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim
Bilgilendirme için teşekkürler
Hiç problem yaşamazsın hatta 6000 C28 RAM'i 8000 C38-40 şeklinde ayarlayıp öyle kullanmanı tavsiye ederim. 2 CCD'li işlemcilerde 2:1 mod daha faydalı, performansın artar, anakartın da sağlam bir problem yaşamazsın. Sistem açılmama durumunda zaten ya kendini kurtarıyor safe mod atıyor ya da arkadaki cmos reset tuşundan sıfırlıyorsun, işlemin bir zararı yok yani.
@shadown Nebi'nin rehberi var bu konu ile alakalı, link bırakayım izlersin, çok zor değil, EXPO açıp üzerine yazıyorsun sadece frekans ve CL değerini, ilk 4 zamanlama önemli, 6000 C28-38-38-96 yerine 8000 C40-48-48-96 yazıyorsun mesela tüm işlem bu kadar, bir de 2:1 mod için UCLK=MEMCLK/2 yapman gerekli.
Bu rehberi izleyip gerekli bilgileri öğrenebilirsin.
@shadown Voltaj olarak 1.45 ayarlarsın üçünü denerken, VDD-VDDQ-VDDIO 1.45 yeterli 8000 C40 için. İlk 4 zamanlamayı da verdim. VDDP'yi Hero 1.05 ayarlaması lazım, onun altında stabil olmayacaktır büyük ihtimal.
16 GB A-Die ya da 24 GB M-Die 9000+ frekansları görüyor, seninki 16 A-Die, o yüzden EXPO/XMP falan hikaye yani, çok eskide kaldı bunlar.
@shadown Bir düzeltme yapıyorum, seninki 2x32'ymiş yani Dual Rank, bunu 8000 açması ve stabil hale getirmesi zordur 4 RAM slotlu anakartta, 2x16 olarak bunu tavsiye ettim. Senin en iyi yapacağın 6200-6400 MT/s ile uygun alt zamanları ayarlayıp kullanmak olur. Ayrı konu açarsan etiketlersin RAM OC için.
@shadown Bu tarz sistemlerde düz EXPO açılmasına biraz karşıyım, neden dersen, her şey son model, kasası anakartı ekran kartı işlemcisi ama herkes stokta kullanıyor. Halbuki çok da zor olmayan bir mevzu, biraz deneyim gerekiyor sadece. Nebi'nin RAM rehberi de var, izlemeni tavsiye ederim. Başka anlatan adam yok piyasada, o yüzden eldeki bu. Emeğe saygı.