Hocam dediğiniz gibi yaptım, şu an 34 derece sabit kalıyor idle modda. AIDA ve ZenTimings ekledim son halini. FCLK 2167 denemedim sadece, fakat kalanı dediğiniz gibi yaptım. 60ns altına düşer dedim ama düşmedi çok şaşırdım.

Düzenleme: Trcdwr değeri maalesef gözükmüyor BIOS'ta, 8 yapamadım bu yüzden.

O normal, 2167 FCLK açmıyor mu? Deneyin, belki açar.
FCLK ilk bakmak lazım, ya da en son bakmak lazım. Yapıp bakamadığı ile alakalı, kafa karışıklığı da yaratıyor tabii. Error correction muhabbeti yüzünden ve whea raporlanmıyor şu anda am5.

Hocam dediğiniz gibi yaptım, şu an 34 derece sabit kalıyor idle modda. AIDA ve ZenTimings ekledim son halini. FCLK 2167 denemedim sadece, fakat kalanı dediğiniz gibi yaptım. 60ns altına düşer dedim ama düşmedi çok şaşırdım.

Rtp:

1776889023162.webp

@gogol bellek temizliği sonrası Auto basın, testi bu şekilde ayarlayıp başlatın. 5 dakika sonra CPU ıod hotspot ve RAM SPD sensörleri iletin HWiNFO.

Sadece Memory çift sol tık yapın ve bekleyin. Diğerleri ile işimiz yok:

1776889247429.webp

Hocam dediğinizi aynı sırayla yaptım, fakat 59. saniyede 1 error diyip durdu. Yine de ekran görüntüsü aldım değerleri.

Dosya Ekleri

• error 1.webp
    error 1.webp
    483,5 KB · Görüntüleme: 30
Hocam dediğinizi aynı sırayla yaptım, fakat 59. saniyede 1 error diyip durdu. Yine de ekran görüntüsü aldım değerleri.

Error vermesi normal, çok sıkı profil. 6400 1:1 mod deneyelim bence, açamazsa 6000 1:1 sıkarsın. Ama aktif soğutma olmadan sıkma işi olmaz, onu belirtmek lazım. @MAH0A 'da da mümkün olmazdı, aktif soğutmasız imkansız yani bu işler.

Bu tutar, bunu deneyin:

1776889684170.webp

@gogol EXPO voltajları karıştırmayın, karşılıkta ne varsa onu uygulayın.

Gear açık iken 1.5, kapalı iken 1.55 vdd ister. Normal bu. Aktif soğutma olmazsa ve 50+ dereceye çıkarsa, yine hata üretir.

@Grey ile tRFC 360 açın.

Son düzenleme:
Bu tutar, bunu deneyin:

Eki Görüntüle 243009

@gogol EXPO voltajları karıştırmayın, karşılıkta ne varsa onu uygulayın.

Gear açık iken 1.5, kapalı iken 1.55 vdd ister. Normal bu. Aktif soğutma olmazsa ve 50+ dereceye çıkarsa, yine hata üretir.

@Grey ile tRFC 360 açın.
Hocam voltajları da ayarladım bu sefer direkt 11. saniyede hata verdi, bunu hatasız stabil hale getirme şansımız var mı sizce voltajı daha da arttırmadan?

Dosya Ekleri

• error 2.webp
    error 2.webp
    895,1 KB · Görüntüleme: 30

2-3-1 Nitro bakın, böyle hata var mı?

1776890986385.webp

@gogol hata verirse FCLK vdcı mode ayarını Search'ten bulup predictive çekin. Yine hata verirse Gear down açıp bakın. O da hata verirse 6000 MT/s 1:1 mod orta karar bir profil ayarlanacak. iGPU, mcr-pdm kapatın.

Mem vdd 1.55, vddq ve vddıo 1.45, 6400 CL28. FCLK 2133, uclk = mclk bırakın.

Bu işlemler esnasında PBO Auto çekin bu arada, PBO hata kaynağı bu testlerde. PBO ve co ayarları için test ayrı.

Son düzenleme:
2-3-1 Nitro bakın, böyle hata var mı?

Eki Görüntüle 243018

@gogol hata verirse FCLK vdcı mode ayarını Search'ten bulup predictive çekin. Yine hata verirse Gear down açıp bakın. O da hata verirse 6000 MT/s 1:1 mod orta karar bir profil ayarlanacak. iGPU, mcr-pdm kapatın.

Mem vdd 1.55, vddq ve vddıo 1.45, 6400 CL28. FCLK 2133, uclk = mclk bırakın.

Bu işlemler esnasında PBO Auto çekin bu arada, PBO hata kaynağı bu testlerde. PBO ve co ayarları için test ayrı.
Hocam ancak dönebildim 1 kere yanlış ayardan dolayı cmos resetlemek zorunda kaldım, ama dediğiniz tüm ayarları aynı şekilde yaptım. PBO da Auto ayarlı. Fakat 1 dakika geçtikten sonra 97 error geldi direkt

Dosya Ekleri

• error 3.webp
    error 3.webp
    897,3 KB · Görüntüleme: 34