G-Sync açınca ekran yırtılıyor

Merhaba, monitörde G-Sync panelinden açık. Uygulamasından da açık. Bazı oyunlarda da V-Sync açarak aktif hale getiriyorum bazılarında kullanmıyorum. Monitörün panelinden açınca, açık olan oyunlarda ekranda siyah çizgiler beliriyor anlık ve gidiyor. Bu G-Sync ile alakalı sanırım. YouTube'da bazı güncel videolarda driver problemleri olduğunu gördüm bununla alakalı olabilir mi?

Monitör ayarlarından G-SYNC, Free-SYNC yada Adaptive-SYNC ayarını aktif etmezsen G-SYNC aktif olmaz. Önce monitör ayarından açman lazım. Sonra Nvidia denetim masasından aktif etmen lazım.

Eğer oyun oynarken 30 FPS'nin altında değerler alıyorsan G-SYNC aktif olmaz, yırtılmalar olabilir. Ayrıca G-SYNC aktif etmen için Display port kablosu kullanman gerekiyor.

Eğer oyun sırasında çizgiler görüyorsan belki ekran kartında problem olabilir. Belki driver problemi de olabilir. Emin değilim ama ben bir sıkıntı yaşamıyorum şu anda.

Dediklerinizin hepsi yapılı. Ama çok garip bir durum söz konusu neden yapıyor anlamıyorum. NVIDIA panelinde de sadece tam ekranda çalıştırıyorum. Oyunlarda V-Sync açıyorum ki aktif olsun. Ama açmasam bile yırtılma yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…