Aslında Nova 1, 3, 5, 7 modellerinin ses sürücüsü aynı. Sadece kutudan çıkan ses profilleri farklı. YouTube'daki bir incelemede ekolayzır ayarı vardı harman eğrisine uyumlu olacak şekilde uyguladım. Hazır ses profilleri var popüler oyunlara göre bass tiz ayarları hazır yapılmış olarak kullanıyorsun. Ancak Logitech'in Surround kalitesi ve ses sürücüsü daha iyi diye biliyorum.

Burada kıyaslaması var: Logitech G733 LIGHTSPEED Wireless vs SteelSeries Arctis Nova 5 Wireless [5, 5P, 5X]

Nova 5'in ekstradan mobil uygulaması var hem iOS hem Android için. Nova 5'te Nova7'nin aksine 3.5mm girişi yok ve aynı anda BT ve Wireless'dan ses çıkışı olmuyor. Sadece çağrılar gelirse cevaplayabilirsin. Tiz kalitesi yukarıda attığım sitede kötü gözükebilir ama ayar çekilerek daha iyi duruma getiriliyor. Aynı şekilde G733 mikrofonu için de Equalizer APO uygulamasıyla daha iyi duruma getirilebilirsin.

Cevap için teşekkür ederim. Sanırım az çok birbirlerine yakın kulaklıklar fakat mikrofon kalitesinde Nova 5 daha önde gibi duruyor.
Şöyle diyeyim benim önceliğim direkt konfordu ben özellikleri bile ikinci planda tuttum. 4 yıl gibi uzun bir süre kafamda 500gr ağırlık taşıdım ve artık yorulduğum için gidip kafama en uygun en rahat olanı buldum o da G733 modeliydi. Sanırım iade etmeyeceğim ya başka bir zaman SteelSeries'e şans veririm gibi duruyor.

Ayrıca şunu da size sormak istiyorum SteelSeries hakkında tecrübeniz bilginiz var. SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless ve SteelSeries Arctis 7+ arasında ne fark var? Ve G733 veya Nova 5'ten daha mi iyilerdir?

Cevap için teşekkür ederim. Sanırım az çok birbirlerine yakın kulaklıklar fakat mikrofon kalitesinde Nova 5 daha önde gibi duruyor.
Şöyle diyeyim benim önceliğim direkt konfordu ben özellikleri bile ikinci planda tuttum. 4 yıl gibi uzun bir süre kafamda 500gr ağırlık taşıdım ve artık yorulduğum için gidip kafama en uygun en rahat olanı buldum o da G733 modeliydi. Sanırım iade etmeyeceğim ya başka bir zaman SteelSeries'e şans veririm gibi duruyor.

Ayrıca şunu da size sormak istiyorum SteelSeries hakkında tecrübeniz bilginiz var. SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless ve SteelSeries Arctis 7+ arasında ne fark var? Ve G733 veya Nova 5'ten daha mi iyilerdir?

SteelSeries Arctis Nova 7, Nova 5'ten daha iyi bir model ancak mikrofon kalitesi kötü ve ses sürücüsü aynı olduğundan verilecek farka değmiyor bana kalırsa. Nova 7'de ekstradan kablolu bağlantı olması ve aynı anda telefonla Bluetooth modda konuşurken 2.4GHz dongle ile PC'deki oyun sesini alabiliyorsunuz. Pil performansı yaklaşık 20 saat daha az Nova 7'nin. Nova 5'in ear cup genişliği biraz dar. Her kulak yapısına uymayabilir. Arctis 7+de Bluetooth yok, kablo ve Wireless bağlantısı var ancak mesafesi düşük.

Nova7'de Arctis 7+ kadar olmasa da kulağa sıkma kuvveti çok fazla ve 320 gram. Nova 5 ise 263 gram. Hem Nova 7 hem Arctis 7+de birleşme yeri tek kısımdan oluşuyor. Nova 1-3-5 serilerinde ise 2 taraftan tuttuğu için daha güvenli gözüküyor. Reddit'te incelerseniz Arctis serisinde bağlantı kısmının çatladığı ve düştüğü fotolar mevcut.

Şu sıralarda Nova 7 Diablo IV Edition 6bin TL'ye satılmakta normal sürümler yaklaşık 7bin TL. Şu an kullandığım 5X modeli ekstradan Xbox desteği olduğundan Nova 7'deki gibi chatmix tekerleği mevcut. Oyundayken Discord sesini kısabiliyorsunuz.

Nova 5 2024, Nova 7 2022 sonrası Arctis 7+ ise 2021 sonrası satışa sunuldu. Dahili pili olan kulaklıklar sonuçta ne kadar eskiyse o kadar hızlı kapasite kaybı olacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:
SteelSeries Arctis Nova 7, Nova 5'ten daha iyi bir model ancak mikrofon kalitesi kötü ve ses sürücüsü aynı olduğundan verilecek farka değmiyor bana kalırsa. Nova 7'de ekstradan kablolu bağlantı olması ve aynı anda telefonla Bluetooth modda konuşurken 2.4GHz dongle ile PC'deki oyun sesini alabiliyorsunuz. Pil performansı yaklaşık 20 saat daha az Nova 7'nin. Nova 5'in ear cup genişliği biraz dar. Her kulak yapısına uymayabilir. Arctis 7+de Bluetooth yok, kablo ve Wireless bağlantısı var ancak mesafesi düşük.

Nova7'de Arctis 7+ kadar olmasa da kulağa sıkma kuvveti çok fazla ve 320 gram. Nova 5 ise 263 gram. Hem Nova 7 hem Arctis 7+de birleşme yeri tek kısımdan oluşuyor. Nova 1-3-5 serilerinde ise 2 taraftan tuttuğu için daha güvenli gözüküyor. Reddit'te incelerseniz Arctis serisinde bağlantı kısmının çatladığı ve düştüğü fotolar mevcut.

Şu sıralarda Nova 7 Diablo IV Edition 6bin TL'ye satılmakta normal sürümler yaklaşık 7bin TL. Şu an kullandığım 5X modeli ekstradan Xbox desteği olduğundan Nova 7'deki gibi chatmix tekerleği mevcut. Oyundayken Discord sesini kısabiliyorsunuz.

Nova 5 2024, Nova 7 2022 sonrası Arctis 7+ ise 2021 sonrası satışa sunuldu. Dahili pili olan kulaklıklar sonuçta ne kadar eskiyse o kadar hızlı kapasite kaybı olacağını düşünüyorum.

Bilgilendirici oldu teşekkürler. Anladığım kadarıyla SteelSeries'ler arasında alınabilecek en konforlu model Nova 5'di sanırım. Ama teknik olarak mikrofon dışında çok bir farkları olmadığı için G733'ü iade etmeyeceğim. Çünkü iade etme işlemi paranın yansıma zamanı falan derken uğraşmak istemiyorum hem belki sesindende memnun kalmayabilirim Nova 5'in hazır G733'e alışmışken.

Yakın bir zamanda G733 aldım 5.500 liraya fakat arkadaşlarım sesimin yani mikrofonun kötü geldiğini eski Gamepower Luna kulaklığımın mikrofonunun daha iyi olduğunu söylüyorlar.
Açıkçası bu durum benim canımı biraz sıktı.
Öncelikle bu kulaklığı alma sebebim 4 yıldır kullandığım Gamepower Luna kulaklığından kulaklarımı ve kafamı kurtarmak içindi. Yani konfor öncelikli hedefimdi. Bu doğrultuda hafif, ergonomik, kablosuz ve deri olmayan pedli oyuncu kulaklığı aramaya başladım hatta bizzat MediaMarkt'a giderek piyasadaki konforlu kulaklıkları kafamda denedim.
Özellikle SteelSeries ve Logitech kulaklıklar çok rahat hissettirdi. Fakat SteelSeries sanki biraz daha kafamı sıkıyor ve ağır gibi geldi Logitech kulaklıklara göre bu yüzden bende G733 aldım. Kulaklıkta herhangi bir ses problemi veya ses kasamama gibi bir durum yok gayet iyi sürücüleri var ve cidden çok konforlu ve rahat bir kulaklık ama bazı özellikleri bu fiyat bandındaki kulaklıklara göre geride kalıyor.
Öncelikle mikrofon kalitesi biraz kötü ve Bluetooth yok. Ayrıca şarj süresi biraz daha az yaklaşık 25-30 saat.
Sizce iade edip SteelSeries bir model mi alayım veya herhangi bu fiyat bandında bir kulaklık modeli mi?
Sesi sizi mutlu ediyorsa ve statik ses, bağlantı kopma sorunları yasamiyorsan iade etmenin bir anlamı yok.
Yok ben bunada bakmıştım. Hem ağır hem de suni deri var bunda. Gamepower kulaklığımda da suni deri vardı zamanla döküldü birde çok terletiyordu.
Değil gayette hafif 320 gram, ağır kulaklıklar +400 gram olan kulaklıklar oluyor, suni deri ve kumaş pedi var iki tane, fakat 4800 TL eder mi deseniz bence etmez

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın bir zamanda G733 aldım 5.500 liraya fakat arkadaşlarım sesimin yani mikrofonun kötü geldiğini eski Gamepower Luna kulaklığımın mikrofonunun daha iyi olduğunu söylüyorlar.
Açıkçası bu durum benim canımı biraz sıktı.
Öncelikle bu kulaklığı alma sebebim 4 yıldır kullandığım Gamepower Luna kulaklığından kulaklarımı ve kafamı kurtarmak içindi. Yani konfor öncelikli hedefimdi. Bu doğrultuda hafif, ergonomik, kablosuz ve deri olmayan pedli oyuncu kulaklığı aramaya başladım hatta bizzat MediaMarkt'a giderek piyasadaki konforlu kulaklıkları kafamda denedim.
Özellikle SteelSeries ve Logitech kulaklıklar çok rahat hissettirdi. Fakat SteelSeries sanki biraz daha kafamı sıkıyor ve ağır gibi geldi Logitech kulaklıklara göre bu yüzden bende G733 aldım. Kulaklıkta herhangi bir ses problemi veya ses kasamama gibi bir durum yok gayet iyi sürücüleri var ve cidden çok konforlu ve rahat bir kulaklık ama bazı özellikleri bu fiyat bandındaki kulaklıklara göre geride kalıyor.
Öncelikle mikrofon kalitesi biraz kötü ve Bluetooth yok. Ayrıca şarj süresi biraz daha az yaklaşık 25-30 saat.
Sizce iade edip SteelSeries bir model mi alayım veya herhangi bu fiyat bandında bir kulaklık modeli mi?
İade edebilirsen öneri yaparız, şu durumda bir öneri yapmak doğru olmaz. Kulaklık iadeleri çok sıkıntılıdır, ürünü Amazon'dan almadıysanız iade etmeniz zor.

Mesajları biraz geç gördüm kusura bakmayın. Ürünü MediaMarkt'tan aldım ve 14 gün hakkım sanırım doldu. Zaten iade etmeyide düşünmüyorum çünkü tekrar yolum mediamarkta düşünce SteelSeries ve Razer kulaklıkları kafamda denedim hatta mağazada her kulaklık için 10-15dk kafamda tuttum ama G733 kadar bir konforu vermedi hiçbiri. Benim kulağım kepçe ve biraz büyük olduğu için Razer kulaklık pedlerinde kulağım tam oturamadı aynı Gamepower kulaklığımdaki gibi. Steelserieslerde ise biraz küçük geldi özellikle Nova5'e kulağım tam oturmadığı için pedleri baskı yapıyormuş gibi geldi. Cloud 3 ise kulağımı tam sardı hatta bayağı rahat geldi diyebilirim ama G733'e göre kafama ağırlık yaptı. Bilmiyorum psikolojik mi değil mi ama G733 sanki bana daha konforlu geliyor içlerinden veya ben para verdiğim için kendi ürünümü yüceltiyorda olabilirim ama daha fazla bu konuya kafamı yormak istemiyorum. Öncelikli ve temel amacım konfordu ve G733'te buna ulaştım bu yüzden iade etme işi ile uğraşmak istemiyorum. Mikrofon dışında ses konusunda bir problemde yaşamadım sesler gayet iyi. Mikrofonda arkadaşlarım alıştı zaten bir şey demiyorlar.