Merhaba iyi Sosyaller,
173 boyunda 60 kilolarda geziyorum birkaç ay önce bir spor geçmişim oldu ama bıraktım şimdi Ramazan'dan sonra tekrar başlamayı düşünüyorum. Önceden HIQ gainer denemiştim tadı çok kötüydü içemedim döktüm. Nutrade denedim onu içebiliyorum evde duruyor. Şimdi protein tozu olarak Scitec veya muscletech düşünüyorum. Gainer olarak da başlıktaki gainer gözüme takıldı. İthal ürünler oldukları için oldukça masraflılar ama yerel ürünlerin kötü olduğunu düşünüyorum. 500-1000 daha verip kaliteli kullanayım diyorum görüşlerinizi almak istedim.
Teşekkürler.
- Gainer Seçimi:
- Nutrade gainer'i zaten denemişsin ve içebiliyorsan devam edebilirsin. Bu ürün senin için uygun görünüyor.
- Eğer bir çeşitlilik arıyorsan, yerli üreticilerin ürünlerine de göz atabilirsin. Yerli gainer'lar daha uygun fiyatlı olabilirken kalite açısından da iyileşmiş durumda.
- Gainer olarak yüksek karbonhidrat ve protein içeriğine sahip olanları tercih et. Bu, kas kütlesini artırmana yardımcı olur.
- Protein Tozu Seçimi:
- Scitec ve Muscletech kaliteli markalar. İkisinden de ürün alabilirsin, hangisini tercih edersen et, vücut geliştirme açısından etkili olacaktır.
- Eğer tat önemliyse, farklı tat seçenekleri olan ürünleri deneyebilirsin. Örneğin, çikolata ya da vanilya gibi popüler tatları seçmek genelde daha iyi bir deneyim sunar.
- Fiyat Kriteri:
- İthal ürünler genellikle daha pahalı ama çoğu zaman kalite ve tat açısından beklentilerini karşılar.
- Yerel ürünlerdeki fiyat-performans dengesini değerlendirmek için kullanıcı yorumlarına ve içerik analizlerine bakmak faydalı olacaktır.
- Genel Tavsiyeler:
- Her iki ürünün de alımında kullanıcı yorumlarını oku, eğer mümkünse tadımını dene.
- Spor programını tekrar başlattığında gainer ve protein tozunu antrenman sonrası kullanmayı unutma.
Unutma, sağlıklı ve dengeli bir beslenme de kas kazanımında büyük rol oynar. Başarılar dilerim!