Onur Karadağ
Çalışkan
Fiyatı diğer markalara göre çok uygun soğutma performansı üzer mi? Bu fiyata alınır mı?
İşlemcim 7500F şimdilik 1080p kullanıp 1-2 sene içinde 2K geçiş yapacağım.
Bir baktım 5070 fiyatlarına 3 fanlı Palit arasında 2 binden biraz fazla bir fark var. Bu fiyat farkında 3 fanlı almaya değer.
Fiyatı diğer markalara göre çok uygun soğutma performansı üzer mi? Bu fiyata alınır mı?
İşlemcim 7500F şimdilik 1080p kullanıp 1-2 sene içinde 2K geçiş yapacağım.
Hayır değmez. Sebebi:Bir baktım 5070 fiyatlarına 3 fanlı Palit arasında 2 binden biraz fazla bir fark var. Bu fiyat farkında 3 fanlı almaya değer.
Bu arada ben de RTX 5070 kullanıyorum ve zamanında Palit ile Inno3D arasında kalmıştım. Daha ucuz olduğu için Inno3D almıştım. Kartımdan oldukça memnunum ama merak ettim, sendeki kart yük altındayken ve oyunlarda en fazla kaç derece sıcaklığa çıkıyor?
Oyunlarda 65 dereceyi geçtiğini görmedim daha. 65 sabit kalıyor çoğunlukla.
Ben de 2 fanlı Inno3D ile aynı sıcaklık değerini görüyorum. Daha ucuz olan Inno3D'yi aldığım için bir kez daha memnun kaldım o halde. Teşekkür ederim bilgi için.
Arada zaten taş çatlasın 9-10 derece fark oluyor. Ama yine de konuştuğunuz adam ile sizin kasa şartlarınızın aynı olmadığını düşünüyorum.
Aynı değildir elbet ama aynı kasa koşullarında Galax ile Palit'i kıyaslasak 9-10 derece bile fark edeceğini düşünmüyorum. Galax'ın performansı da ortalama 65-70 derece arasında seyrederse, ki muhtemelen böyledir, bence gayet yeterli bir sıcaklık ekran kartı için. Boşuna daha fazla para vermesin konu sahibi.Arada zaten taş çatlasın 9-10 derece fark oluyor. Ama yine de konuştuğunuz adam ile sizin kasa şartlarınızın aynı olmadığını düşünüyorum.
Aynı değildir elbet ama aynı kasa koşullarında Galax ile Palit'i kıyaslasak 9-10 derece bile fark edeceğini düşünmüyorum. Galax'ın performansı da ortalama 65-70 derece arasında seyrederse, ki muhtemelen böyledir, bence gayet yeterli bir ekran kartı için. Boşuna daha fazla para vermesin konu sahibi.
Konu sahibinin kasa fanları eğer kaliteli değil ise, aradaki fiyat farkıyla kasa fanlarına yatırım yapsın ya da bence gitsin güzel bir tereyağlı iskender yesin. İskenderi beklerken önden birkaç tane fındık lahmacun söyledi mi mükemmel olur.
Ortam sıcaklığı bilinmiyormuş. Üstelik o test aslında oyun değil de bir sentetik yazılım testi ise hiçbir oyunda o kadar fazla karta yük binmeyecektir ve fanların %100 devir yapmasını gerektirecek sıcaklıklar yaşanmayacaktır. Bu da demek oluyor ki Galax 70 derecenin altında çalışacak. Haliyle bir ekran kartı için yeterli bir sıcaklık.Japon bir adam kartı kasanın camı takılı değilken test ediyordu 100 fanda 72 73 derecelere çıkıyordu. Ortam sıcaklığını falan bilmiyorum.
O yüzden Palit yöneldim.