Makaleler
15
Yer
Rockport City
Bugün sizlere Galaxy Buds Core'un kendi deneyimlerim ve teknik özellikleri üzerinden inceleyeceğim ve Galaxy Buds FE ile arasındaki farkları açıklayacağım.

Buds FE ile karşılaştırmamın sebebi, Buds Core'un Buds FE'nin devamı modelini olması. Hem tasarımlardan hem de model adlarından (Buds FE: R-400, Buds Core: R-410N) belli oluyor zaten.

Ön görüş​

Galaxy Buds Core, lansmanda 60 Dolar fiyat etiketi ile piyasaya girdi. Buds FE ise 90 Dolar ile girmişti. Yani burada düşünecek olursak FE modeline göre bir şeylerden kısmışlar muhtemelen diyor insan çünkü fiyatı bayağı düşükten geldi. Ama hiçbir sekilde donanım ve yazılım kalitesi düşmemiş, sadece malzeme kalitesinde bir miktar düşüş yaşanmış ama hala JBL'in çocuk oyuncaklarından nasibini almamış plastiğinden çok daha kaliteli.

Tasarım​

Galaxy Buds Pro, Galaxy Buds 2, Galaxy Buds 2 Pro ve Galaxy Buds FE'den tanıdığımız kare kutu tasarım burada da aynı, ama küçük bir farkla.

Renk​

Normalde Galaxy Buds'ınızı hangi renk alırsanız alın her zaman dışı beyaz, içi ise kulaklığın renginde olacaktır. Sadece Galaxy Buds Pro' nun ve Galaxy Buds 2 Pro'nun özel mat siyah rengi için (az sayıda üretildi) kutunun dış kısmı siyah üretilmişti, onun dışında hepsinin dışı beyaz. Burada da kutunun dış renginde siyah rengi görüyoruz.

Buds 2 serisindeki kutu renkleri bu şekildeyken (içi renkli dışı beyaz);
1763529792117.webp

Buds Core'un renkleri bu şekilde;
1763529854640.webp

Ayrıca Buds FE mat tasarıma sahipken Buds Core parlak tasarıma sahip.

Malzeme Kalitesi​

Malzeme kalitesi olarak genel piyasaya bakacak olursak gayet kaliteli hissettiriyor, ancak bildiğimiz Buds 2 serileri gibi aşırı kaliteli sert bir kasaya da sahip denemez.

Normalde Galaxy Buds'larda üst kapak kısmıda böyle bir plastik bölme bulunuyor;
1763530169173.webp

Buds Core'da ise bu kısım yok ve boş. Dandik hissettirmiyor, plastiği sert ve sağlam ama içi boş olunca sanki inceymiş ve hassasmış gibi bir hissiyat veriyor ama plastiği sert ve kaliteli.
1763530063425.webp

Bir de Galaxy Buds FE'de sürücü önündeki koruma kısmı demir iken Buds Core'da ince bir perde konulmuş.

Soldaki Buds FE, sağdaki ise Buds Core.
1763542826210.webp

Teknik Özellikler​

Cihazın teknik özelliklerine bakalım.

Mikrofon​

Her kulaklıkta 2 tane dışarıda, 1 tane de içeride olacak şekilde 3 mikrofon var, ikisinde toplam 6 mikrofon bulunuyor. 6 mikrofon dediklerine bakmayın, gayet güzel kalitesi var ama neredeyse her Bluetooth kulaklık aramalar sırasında aktarılan sesi mahvediyor.

Buds FE ile tamamen aynı. Eksiği fazlası yok.

Bağlantı​

Cihaz Bluetooth 5.4 sürümüne sahip. Galaxy Buds FE'de Bluetooth 5.2 vardı. Bu iki sürüm arasında normal kullanımda neredeyse hiç fark yok, bağlantı kalitesinde bir miktar iyileştirmeler vardır belki ama bana aynı geldi.

Sıvı ve Toz Koruması​

IP54 sıvı ve toz koruması mevcut. Yağmurda kullanımda sıkıntı çıkarmaz.

Buds FE'de sadece tere karşı koruma vardı. (Suya düşünce de bozulmuyordu orası ayrı :D)

Batarya​

Her kulaklıkta 65 mAh, kutuda da 500 mAh batarya yer alıyor. Buds FE ise kulaklıklarda 60 mAh, kutuda ise 479 mAh bataryaya sahipti. Buds Core, kutu ile birlikte ANC kapalı iken 35 saate kadar pil ömrü sunuyor, Buds FE ise ANC kapalı iken 30 saate kadar pil ömrü sunuyordu.

Sürücüler​

Buds FE ve Buds Core, bu iki cihazda da 6.55mm boyutunda dinamik sürücü yer alıyor. Kulaklıklar 48 KHz örnekleme frekansına ve 24 bit ses derinliğine sahip.

İkisi de tamamen aynı ses kalitesine sahip. Sadece malzeme farkından dolayı ses iletimi çok az farklı gelebilir yoksa tamamen aynı kulaklıklar.

ANC ve Şeffaflık Modları​

Buds FE ve Buds Core'un ANC modu tamamen aynı. Bazı yerlerde Buds Core birazcık daha iyi sonuçlar verebiliyor, şeffaflık modunda ise FE'de biraz daha yüksek ses çıkıyor.

Ses Kalitesi​

Sesi gayet dengeli. Ne basslar aşırı şekilde vuruyor ne de tizler kulak tırmalıyor.

Bass Performansı​

Full gümbür gümbür deli gibi vuran bassları seven basshead tayfadan iseniz basslar biraz düşük gelebilir onun dışında güzel bassları var. Güçlü vurması gereken yerde güçlü, az vurması gereken yerde az vuruyor.

6.55mm sürücüye sahip ama çoğu 10-12mm sürücülü kulaklıktan daha iyi bass performansına sahip.

Tiz Performansı​

Kulaklığın tizleri de gayet iyi, basslar gibi dengeli bir sesi var, bu fiyat bandında max sesteyken Hande Ünsal'ın sesinin ince çıktığı yerleri çoğu kulaklık cızırtı ile veriyor ama bu kulaklıkta cızırtı olmadı.

Son Değerlendirme​

Fiyatına göre gayet iyi bir kulaklık. Şu anda piyasada 1600-2000 lira arasında bulunabiliyor. Fiyatına göre gayet iyi özellikler sunuyor. Bazı kişiler için Wingtip (kanatçıklar) zaten kendi başına tercih meselesi :D

Son düzenleme:
Buds FE'nin enstrümantal seslerdeki performanından memnunum. Ancak geçenlerde kulaklığı düşürdüğüm için sol taraftan daha az ses gelmeye başladı. İlk düşüşü değildi ve bu sefer bayağı sağa sola çarptı. Ben de yenisini araştırınca Buds Core modelini gördüm. Bendekinden ne farkı olduğunu merak etmiştim. İnceleme, kafamda bir fikir oluşmasını sağladı. Teşekkürler.

Son yaşadığım mağduriyetten sonra asla herhangi bir Samsung markalı ürün kullanmam ama inceleme iyi olmuş. :thumbsup:
Nasıl bir mağduriyet yaşadınız hocam? Ben Samsung, Apple ve Xiaomi ile hem mükemmel hem de rezil deneyimler yaşadığım anlar oldu ama hepsini kullanmaya hala devam ediyorum her ürün veya bölgesel hizmet birbirinden farklı oluyor genelde :)

Teşekkür ederim hocam sağ olun begenmeniz beni butlu etti :)

Buds FE'nin enstrümantal seslerdeki performanından memnunum. Ancak geçenlerde kulaklığı düşürdüğüm için sol taraftan daha az ses gelmeye başladı. İlk düşüşü değildi ve bu sefer bayağı sağa sola çarptı. Ben de yenisini araştırınca Buds Core modelini gördüm. Bendekinden ne farkı olduğunu merak etmiştim. İnceleme, kafamda bir fikir oluşmasını sağladı. Teşekkürler.
Umarım en doğru kararı verip kendinize en uygun olan ürünü alırsınız hocam, iyi sosyaller.

Nasıl bir mağduriyet yaşadınız hocam? Ben Samsung, Apple ve Xiaomi ile hem mükemmel hem de rezil deneyimler yaşadığım anlar oldu ama hepsini kullanmaya hala devam ediyorum her ürün veya bölgesel hizmet birbirinden farklı oluyor genelde
Buds 3'ün ter ve nem sensörü, şarj kesme ve sağ kulaklık, konusunu bile açtım. Maalesef yaşadığım en kötü deneyimdi, 3 kere sıfırıyla değişmesine rağmen 3 kulaklıkta da aynı sorunu yaşadım.

Buds 3'ün ter ve nem sensörü, şarj kesme ve sağ kulaklık, konusunu bile açtım. Maalesef yaşadığım en kötü deneyimdi, 3 kere sıfırıyla değişmesine rağmen 3 kulaklıkta da aynı sorunu yaşadım.
Şarj kesme sorunu kronik galiba en hafif kirde otomatik şarj kesiliyor ve telefona sarj portu ıslak diye bildirim yollayabiliyor. Bayağı temiz kullanmak lazım. Ama yaşadığınız deneyim kötüymüş hocam, sağlık olsun deneyim oldu size de.

3-4 aydır kullanıyorum ve beğendiğimi söyleyebilirim. Güzel inceleme.
Ben de bayağı beğendim hocam. Malzemesi falan kaliteli, tek canımı sıkan nokta, kulaklık parlak plastik olduğu için ellerim terleyince kulaklığın yüzeyine dokunurken elim kayıp duruyor onun dışında malzemesi sert kaliteli bass performansı da tatmin edici.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam çok küçük duruyor sporda düşme yapıyor mu kulaktan