Bütçe
25000
Evet, sorum başlıkta yazdığı gibi. Şu anda Huawei Mate 20 Lite kullanıyorum; 2019'un sonunda almıştım. Aslında yeniden Huawei almayı düşünmüştüm ama artık Huawei telefonlarda Google servislerinin olmadığını biliyorum. Bu sebeple vazgeçtim. Hayatımda hiç iPhone kullanmadım, hatta ailemde de kimse kullanmadığı için pek sıcak bakmıyorum iPhone almaya. iPhone'ların kilit ekranını bile açamıyorum.

Çok oyun oynamıyorum; benim için en önemli özellik, telefonun kamerasının iyi olması ve teknolojik donanım, yazılım açısından güçlü olması. Kamera konusunda Samsung'un POCO'ya kıyasla daha iyi olduğunu biliyorum ama POCO'nun donanımı daha iyi görünüyor. Aynı zamanda, Xiaomi telefonlarda çok fazla reklam var; babamın telefonunda zil sesi ayarlamaya çalışırken karşıma reklam çıkıyor. Zaten Çinli markaları çok da almak istemiyorum ama Huawei'yi düşünebilirim.

Asıl soruma gelirsek, başlıktaki üç telefondan en mantıklısı hangisidir? iPhone 12 fiyat olarak daha yüksek ama sonuçta iPhone. POCO F6 daha uygun fiyatlı ama çok sıcak bakmıyorum. Sanırım Samsung S22 tercih edeceğim. Bir de ek olarak Honor 90'ı görmüştüm. Honor'un Huawei'nin bir markası olduğunu biliyorum; cihazda Google servisleri var mıdır ya da diğerlerine göre fiyat/performans açısından nasıldır? Telefonları kullanan ya da bilgili arkadaşlar tavsiye verebilirse çok memnun olurum.

Yazılım açısından önceliğin Samsung ve Apple olmalı. Xiaomi yıllardır berbattı yazılım sektöründe. Xiaomilerde donanım iyi gibi görünse de, Pocolarda da PMIC riski mevcut. Poco F5 kullandım 10-11 ay kadar (daha önceden 2.5 yıl Redmi Note 9 Pro, 1 yıl kadar Redmi Note 8 kullandım), daha sonra da Galaxy S23'e geçtim. Samsung, yazılım konusunda Xiaomi'den önde, özelleştirme konusunda belki Xiaomi, Samsung'dan biraz daha önde diyebilirim.

Edit: Tavsiyem, imkan oluşturabiliyorsan S22 değilde, S23'ü zorlaman olacak.

S23 256 GB almaya çalışacağım. S22 bataryasından dolayı pek tavsiye edilmemiş, ben gün içinde sürekli telefona bakmıyorum bataryası yetecektir diye düşünüyorum.

S23FE yerine S23 alırım yüksek ihtimalle. Acaba neden 256 GB tavsiye ettiniz. Şu anki telefonum 64 GB o bile yetiyor bana, 128 GB'ninde yeteeceğini düşünüyorum. Özel bir sebebi var mı 256 GB'nin.
S23 almaya paranız varsa 256GB alın arkadaşlar yazmış neden olduğunu. Depolanması daha hızlı ve hızlı olduğu için güç tasarruflu diyorlar. Benim verecek param yoktu S23 FE aldım. Şunu diyeyim S22 kesinlikle almamanız. S23'e zorla en son olmuyorsa S23 FE alın S22 yerine.