gesaffelstein

Yetkin
Makaleler
1
Merhaba. 1 ay içerisinde S24 FE cihazımdan başlıkta görüldüğü gibi üç cihaz arasından birine geçeceğim. Sizin de görüşlerinizi merak ediyorum. Gönlüm 8 Elite Gen 5 işlemcisinden dolayı Poco F8 Ultra'da; açıkçası onu almaya niyetim var ama bir taraftan da yıllardır Samsung S kullanıyorum, değişiklik yapmaya gerek var mı bilemedim. Benim için önemli olan performans ve kamera.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 1 ay içerisinde S24 FE cihazımdan başlıkta görüldüğü gibi üç cihaz arasından birine geçeceğim. Sizin de görüşlerinizi merak ediyorum. Gönlüm 8 Elite gen 5 işlemcisinden dolayı POCO F8 Ultra'da; açıkçası onu almaya niyetim var ama bir taraftan da yıllardır Samsung s kullanıyorum, değişiklik yapmaya gerek var mı bilemedim. Benim için önemli olan performans ve kamera.

Magic 7 Pro alırsan en iyi kamera deneyimini yaşarsın.
F8 Ultra alırsan en iyi çipe sahip olursun.
S25+ alırsan yüksek çözünürlük ve Samsung deneyimine devam etmiş olursun.
Ancak magic 7 Pro'da yazılım desteği az, F8 Ultra'nın yazılımı kötü ve S25+ rakiplerine göre daha kötü pil performansına sahip.
Burada benim tercihin S25+/magic 7 Pro'dan yana olurdu.
8 Elite Gen 5 yerine 8 Elite alın çok büyük downgrade olmaz.

Magic 7 Pro alırsan en iyi kamera deneyimini yaşarsın.
F8 Ultra alırsan en iyi çipe sahip olursun.
S25+ alırsan yüksek çözünürlük ve Samsung deneyimine devam etmiş olursun.
Ancak magic 7 Pro'da yazılım desteği az, F8 Ultra'nın yazılımı kötü ve S25+ rakiplerine göre daha kötü pil performansına sahip.
Burada benim tercihin S25+/magic 7 Pro'dan yana olurdu.
8 Elite Gen 5 yerine 8 Elite alın çok büyük downgrade olmaz.
OnePlus 15R modeli de ülkede satışta şu an. S25 Plus yerine tercih etmek gereksiz mi olur?

Şarj hızı yavaş, ekran ve kamera sensörleri rakiplerine göre eski. Snapdragon gerçeği de var.

POCO yazılımdan kaybediyor, o fiyatı vereceğim bir cihazda reklam saçmalıkları ile uğraşmak istemem şahsen.

Samsung'un ise ekran PWM'i 480Hz ve bu değer gayet düşük. Uzun kullanımda gözlerinizi yorup baş ağrısı yapabilir.

Honor biraz daha mantıklı sanki.

OnePlus 15r modeli de ülkede satışta şu an. S25 Plus yerine tercih etmek gereksiz mi olur?

Şöyle söyleyim, kamera önemsizse OnePlus gayet iyi tercih olur. Ancak bütün OnePlus modellerinde iyi kamera beklememek lazım.
S25+ yerine tercih edilebilinir dediğim gibi kamera önemsizse.

Samsung'un ise ekran PWM'i 480Hz ve bu değer gayet düşük. Uzun kullanımda gözlerinizi yorup baş ağrısı yapabilir.

Apple ile Samsung'da bu değer düşük ancak çoğu kişi sorun etmiyor. Kendisi de Samsung kullanıyor zaten bu detay önemsiz onun için.

Merhaba. 1 ay içerisinde S24 FE cihazımdan başlıkta görüldüğü gibi üç cihaz arasından birine geçeceğim. Sizin de görüşlerinizi merak ediyorum. Gönlüm 8 Elite Gen 5 işlemcisinden dolayı Poco F8 Ultra'da; açıkçası onu almaya niyetim var ama bir taraftan da yıllardır Samsung S kullanıyorum, değişiklik yapmaya gerek var mı bilemedim. Benim için önemli olan performans ve kamera.
Kullanım amacı nedir?

Apple ile Samsung'da bu değer düşük ancak çoğu kişi sorun etmiyor. Kendisi de Samsung kullanıyor zaten bu detay önemsiz onun için.

Bu durum bunu kabullenmeyi gerektirmez. Ek olarak kârından başka bir şey düşünmeyen ve sırf bu kârlılığı için daha uygun fiyata Çinli TCL'in iştirakı olan CSOT'tan panel tedarik edecek kadar basitleşebilecek bir marka benim için ancak son tercih olur.

Bunu da bir Samsung kullanıcısı olarak söylüyorum.

Poco F8 Ultra alırsanız bence donanım açısından en iyi deneyimi alırsınız ama yazılım açısından da en kötüsü. HyperOS'i beğeniyorsanız en iyisi bence.