Şehsuvar Kementoğlu

Başarılı
Yeni haberlere göre mart ayında satışa çıkacağı öngörülen Samsung Galaxy S26 serisinde Qualcomm CEO'su Cristiano Amon'un CES 2026'da yaptığı açıklamada yeni 2 nm üretim teknolojisine sahip Exynos 2600 modeli yerine serinin yüzde 75'lik kesiminde Snapdragon 8 Elite gen 5 kullanılacağı belirtildi.

Benim tahminim Samsung, Ultra modelinde zaten kaçınılmaz olarak Snapdragon kullanacak fakat diğer serilerde de globalde bunu kullanabilir ve Exynos 2600'ü bu yıl yalnızca Güney Kore'de çıkarabilir. Tüm S26 serisinin Snapdragon ile gelmesini ümit ediyorum, gelmezse S25 Ultra almayı düşünüyorum.

Lansmanda Türkiye için Exynos duyurulursa S25 Ultra alıp geçmek en mantıklısı. Snapdragon 8 Elite Gen 5 muazzam olacak ama Exynos'un modem verimliliği ve ısınma konusundaki kötü şöhreti kagıt üstünde ne kadar iyi görünse de risk almaya değmez diye düşünüyorum.

Lansmanda Türkiye için Exynos duyurulursa S25 Ultra alıp geçmek en mantıklısı. Snapdragon 8 Elite Gen 5 muazzam olacak ama Exynos'un modem verimliliği ve ısınma konusundaki kötü şöhreti kagıt üstünde ne kadar iyi görünse de risk almaya değmez diye düşünüyorum.

Aynı fikirdeyim. Ayrıca Snapdragon video işleme konusunda da Exynos'tan daha ileride çünkü bazı ekstra codecler içeriyor. Bu direkt sosyal medya optimizasyonunu bile etkileyen bir faktör.

Yeni haberlere göre mart ayında satışa çıkacağı öngörülen Samsung Galaxy S26 serisinde Qualcomm CEO'su cristiano Amon'un ces 2026'da yaptığı açıklamada yeni 2 nm üretim teknolojisine sahip Exynos 2600 modeli yerine serinin yüzde 75'lik kesiminde Snapdragon 8 Elite gen 5 kullanılacağı belirtildi.

Benim tahminim Samsung, Ultra modelinde zaten kaçınılmaz olarak Snapdragon kullanacak fakat diğer serilerde de globalde bunu kullanabilir ve Exynos 2600'ü bu yıl yalnızca Güney Kore'de çıkarabilir. Tüm S26 serisinin Snapdragon ile gelmesini ümit ediyorum, gelmezse S25 Ultra almayı düşünüyorum.

Zaten cihazların her şeyi belli. Nerede hangi işlemciyle çıkacağı çokdan bellidir.
Eğer denildiği doğruysa belirli bölgeler haricinde Snapdragon çipi görürürüz gibi.
Ama Samsung'da Exynos 2600 için bayağı uğraştı bir de CEO'ları bu kadar tasarruf ile uğraşırken çok inandırıcı gelmiyor.
Eğer düz S26 Exynos çipi ile gelirse tahmini 52-53K Snapdragon ile gelirse 54-55k olur gibi.
Ultra modelinde Exynos görmemiz için Exynos'un daha çok gelişmesi lazım.

Aynı fikirdeyim. Ayrıca Snapdragon video işleme konusunda da Exynos'tan daha ileride çünkü bazı ekstra codecler içeriyor. Bu direkt sosyal medya optimizasyonunu bile etkileyen bir faktör.

Samsung bu konuya el atmıstı sanırım.
@Violett daha bilgili bu konularda.

Lansmanda Türkiye için Exynos duyurulursa S25 Ultra alıp geçmek en mantıklısı. Snapdragon 8 Elite gen 5 muazzam olacak ama Exynos'un modem verimliliği ve ısınma konusundaki kötü şöhreti kagıt üstünde ne kadar iyi görünse de risk almaya değmez diye düşünüyorum.

S26 ile S25 Ultra arasında fiyat farkı çok olacak.
Eğer S25+ fiyatları zamlanmazsa o alınır.

Zaten cihazların her şeyi belli. Nerede hangi işlemciyle çıkacağı çokdan bellidir.
Eğer denildiği doğruysa belirli bölgeler haricinde Snapdragon çipi görürürüz gibi.
Ama Samsung'da Exynos 2600 için bayağı uğraştı CEO'ları bu kadar tasarruf ile uğraşırken çok inandırıcı gelmiyor.
Eğer düz S26 Exynos çipi ile gelirse tahmini 52-53K Snapdragon ile gelirse 54-55k olur gibi.
Ultra modelinde Exynos görmemiz için Exynos'un daha çok gelişmesi lazım.

Ultra modellerin kameraları çok daha gelişmiş bu yüzden Exynos'u riske atmıyorlar. Exynos 2600 ise kağıt üzerinde çok güçlü gibi gözükse de şimdilik gerçek kullanım verilerini henüz bilmiyoruz. Zaten biraz kötü şöhrete sahipken 2 nm demek yeni optimizasyon sorunları demek. Gelmezse de sağlık olsun S25U alıp alışmaya çalışırım, normalde S25 Plus istiyordum çünkü daha kavisli ve hoşuma giden tasarımı vardı ama stokları bitiyor artık.

Ultra modellerin kameraları çok daha gelişmiş bu yüzden Exynos'u riske atmıyorlar. Exynos 2600 ise kağıt üzerinde çok güçlü gibi gözükse de şimdilik gerçek kullanım verilerini henüz bilmiyoruz. Zaten biraz kötü şöhrete sahipken 2 nm demek yeni optimizasyon sorunları demek. Gelmezse de sağlık olsun S25 Ultra alıp alışmaya çalışırım, normalde S25 Plus istiyordum çünkü daha kavisli ve hoşuma giden tasarımı vardı ama stokları bitiyor artık.

Hayır Ultra modelini sadece iyi kameradan Exynos koymuyorlar.
Ultra modeli en pahalı model. Masraftan kaçınma yapmamaları lazım. O yüzden daha pahalı çip koymakta sorun olmuyor.
Dediğim gibi Samsung'un CEO'su tasarruf yapmayı seviyor. Bir de Qualcomm'un tekel olmaması için Exynos var.
Eğer Exynos başarılı olursa Qualcomm çiplerin fiyatını gereksiz zamlamaz.

Hayır Ultra modelini sadece iyi kameradan Exynos koymuyorlar.
Ultra modeli en pahalı model. Masraftan kaçınma yapmamaları lazım. O yüzden daha pahalı çip koymakta sorun olmuyor.
Dediğim gibi Samsung'un CEO'su tasarruf yapmayı seviyor. Bir de Qualcomm'un tekel olmaması için Exynos var.
Eğer Exynos başarılı olursa Qualcomm çiplerin fiyatını gereksiz zamlamaz.

Aynı şeyi söylüyoruz. Tekel konusu için de Exynos'un varlığı faydalı zaten.

Ya açık söyleyeyim çok teknoloji ve mobil telefon gurusu değilsem S24 FE'den üste pek çıkacağımı sanmıyorum. Iphone gibi hareketli bir piyasası da olmadığı için markanın elimdeki yok olana kadar devam. :LOL:

Ultra modellere bakınca nedense S24 Ultra'dan sonrası iyi görünmüyor gözüme. Özellikle S25 Ultra'nın kaleminden Bluetooth'un kaldırılması asla anlam veremediğim bir şey. Halihazırda kullandığım 5. yaşını doldurmuş 6. yaşına giren Note 20 Ultra'da olan kalem özelliklerinin hiçbiri olmuyor bu yüzden. S Ultra serisinin en büyük alametifarikasını da bitiriyorlar. En azından eski sisteme dönüp Note serisini geri getirseler ve S Ultra serisini kalemsiz olarak tasarlasalar çok daha iyi olur. Benim gibi kalemi sık sık kullanan bir sürü insan vardır. Ki S Pen Samsung'la özdeşleşmiş bir şey, markanın şahsına münhasır bir şey. Kaldırırsa kendi ayağına sıkar bence.