Sormamda sakıncası yoksa kalemi ne için kullanıyorsunuz?

Ben başta S24 Ultra aldım fakat gerek ağırlığı olsun, gerek boyutu olsun hiç beğenmeyip FE'ye dönmüştüm ilk haftada. Kalem de kurtarmadı beni.
Mesela hiç fiziksel defter kullanmıyorum ben. Üniversitede bütün ders notları telefonda duruyor. Onun dışında PDF üzerinden soru çözerken çok işe yarıyor, at kadar grafik tableti kurmam gerekmiyor. Bir de kalemle telefonu uzaktan kontrol edebiliyorsunuz. Elinizi sürmeden ses açma/kısma, aşağı, yukarı sayfa değiştirme, kamera kontrolleri gibi özellikleri var. S25 Ultra'da bu temassız özelliklerin hepsi gitti kalemden Bluetooth'u kaldırdıkları için. İhtiyar Note 20 Ultra'da bile var bu özellikler.

Sormamda sakıncası yoksa kalemi ne için kullanıyorsunuz?

Ben başta S24 Ultra aldım fakat gerek ağırlığı olsun, gerek boyutu olsun hiç beğenmeyip FE'ye dönmüştüm ilk haftada. Kalem de kurtarmadı beni.

Hocam siz neden Ultra bir modelden FE'ye döndünüz? Base modellere neden bakmadınız?

Ultra modellere bakınca nedense S24 Ultra'dan sonrası iyi görünmüyor gözüme. Özellikle S25 Ultra'nın kaleminden Bluetooth'un kaldırılması asla anlam veremediğim bir şey. Halihazırda kullandığım 5. yaşını doldurmuş 6. yaşına giren Note 20 Ultra'da olan kalem özelliklerinin hiçbiri olmuyor bu yüzden. S Ultra serisinin en büyük alametifarikasını da bitiriyorlar. En azından eski sisteme dönüp Note serisini geri getirseler ve s Ultra serisini kalemsiz olarak tasarlasalar çok daha iyi olur. Benim gibi kalemi sık sık kullanan bir sürü insan vardır. Ki S Pen Samsung'la özdeşleşmiş bir şey, markanın şahsına münhasır bir şey. Kaldırırsa kendi ayağına sıkar bence.

S Pen kaldırılması mümkün değil şu an. Ama ileride Note serisi gelebilir belki. O zaman S Ultra'dan kaldırılır.

Hocam siz neden Ultra bir modelden FE'ye döndünüz? Base modellere neden bakmadınız?
Arkadaş kurbanı oldum, o dönemler de kalem gibi bir ihtiyacım var sanıyordum. Ayrıca sık sık iş seyahati yaptığım bir dönemdi ve saha çekimi için iyi bir kameraya ihtiyacım vardı.

Nitekim gittim aldım, ilk iki gün çok iyiydi ama elimdeki Gimball'ı bile zorlayan ağırlığı ve telefonun büyüklüğü beni yıldırmıştı, direkt FE serisine döndüm.

Arkadaş kurbanı oldum, o dönemler de kalem gibi bir ihtiyacım var sanıyordum. Ayrıca sık sık iş seyahati yaptığım bir dönemdi ve saha çekimi için iyi bir kameraya ihtiyacım vardı.

Nitekim gittim aldım, ilk iki gün çok iyiydi ama elimdeki Gimball'ı bile zorlayan ağırlığı ve telefonun büyüklüğü beni yıldırmıştı, direkt FE serisine döndüm.

Hayır neden düz model değil de FE modeli aldın diyor. FE son derece kısılmış modeller. Düz modeller daha hafif daha küçük ve FE modelinden daha gelişmiş. Ayrıca FE model de 6.2 falan değil aralarında çok fazla ekran boyutu yok ki. Ayrıca işlemci farkı da ciddi.

Hayır neden düz model değil de FE modeli aldın diyor. FE son derece kısılmış modeller. Düz modeller daha hafif daha küçük ve FE modelinden daha gelişmiş. Ayrıca FE model de 6.2 falan değil aralarında çok fazla ekran boyutu yok ki. Ayrıca işlemci farkı da ciddi.
Yurt dışından aldım, hem müthiş bir indirim yakalamıştım hem de vergi indirimi. Kaçırmak istemedim.