rohleder00

Başarılı
AI özelliklerine sahip bir tablet almayı düşünüyorum. En çok kullandığım özellikler özet çıkartma, metin üretme, fotoğraf düzenleme, canlı çeviri. Bunun dışında çok nadir oyun oynama, tableti monitör olarak kullanma, sosyal medyada gezinme ve dizi/film izleme amacıyla kullanacağım. Telefonum da Samsung olduğundan Samsung ürünlerine kayıyorum. S10 FE de düşünmüştüm ancak her yapay zeka özelliği S10 FE'ye gelmemiş. Browser Assist yok. Bu özelliklere sahip başka tabletler varsa onları da önerebilirsiniz.

Kafama takılan tek konular:
1- Tabletin 12.4 inç ekrana sahip olması. Baktığım çoğu tablet de en az 11 inç. Tabletler taşınabilir olma özelliğini kaybetmiş gibiler. Bilgisayarım bile 14 inç olunca biraz garip geldi.
2- Tabletin ekran/gövde oranı %84.3. Kenarlıklar biraz fazla gibi.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tablette gövde oranı fazla olursa yanlışlıkla dokunabilirsin, bu yüzden çoğu firma çok ince çerçeveler pek yapmıyor.12.4 inç biraz büyük ama en iyisi mağazada deneyimleyebilirsin. Halihazırda Samsung telefonunla çok iyi bir şekilde kullanırsın özellikle eko sistemin olduğundan almanı öneririm.

Bence bir sonraki tableti bekle. Çok büyük. Geriye kalan özelliklerin hepsini karşılayan bir tablet. 11 inç alsan daha iyi olur.

AI özelliklerine sahip bir tablet almayı düşünüyorum. En çok kullandığım özellikler özet çıkartma, metin üretme, fotoğraf düzenleme, canlı çeviri. Bunun dışında çok nadir oyun oynama, tableti monitör olarak kullanma, sosyal medyada gezinme ve dizi/film izleme amacıyla kullanacağım. Telefonum da Samsung olduğundan Samsung ürünlerine kayıyorum. S10 FE de düşünmüştüm ancak her yapay zeka özelliği S10 FE'ye gelmemiş. Browser assist yok. Bu özelliklere sahip başka tabletler varsa onları da önerebilirsiniz.

Kafama takılan tek konular:
1- tabletin 12.4 inç ekrana sahip olması. Baktığım çoğu tablet de en az 11 inç. Tabletler taşınabilir olma özelliğini kaybetmiş gibiler. Bilgisayarım bile 14 inç olunca biraz garip geldi.
2- tabletin ekran/gövde oranı %84.3. kenarlıklar biraz fazla gibi.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Kullandım ve kısaca gayet iyi tabletti. Ekran bayağı hoşuma gitmişti performans olarak da cihaz iyi ama çok acelesi yoksa yeni seriyi bekleyebilirsin.

Matepad X olabilir belki, 12.4 inç hem çok büyük hem de gövde oranı kötü biraz.

Bence bir sonraki tableti bekle. Çok büyük. Geriye kalan özelliklerin hepsini karşılayan bir tablet. 11 inç alsan daha iyi olur.
Kullandım ve kısaca gayet iyi tabletti. Ekran bayağı hoşuma gitmişti performans olarak da cihaz iyi ama çok acelesi yoksa yeni seriyi bekleyebilirsin.
Hem fiyat olarak artacağından hem de yeni serinin de boyutlarını kestiremediğimizden çok yeni seriyi beklemek gibi bir hevesim yok. Ne zaman çıkacağı da meçhul.

Matepad X olabilir belki, 12.4 inç hem çok büyük hem de gövde oranı kötü biraz.
Belirttiğim özelliklere sahip mi? Özellikle Browser Assist kullanıyorum epey, buna alternatif bir çözümü var mı acaba?

Transcript assist kötü çalışıyor. Yani ben derste ufak bir yeri hocanın izniyle ses kaydı aldım. Dinlememek için özelliği kullandım. Felaket. Ayrıca web özetleme özelliği Microsoft Edge-Copilot ile yapılabiliyor. Haberleri takip ediyorsanız da bunun için bundle var. Yani Huawei kullanılabilir. Ekran kalitesi, arayüz kalitesi ve kalemin kalitesi bakımından muazzam.
Ancak: Quickshare kullanamayacaksınız. Alternatif uygulamalara(shareit gibi) dönmeniz gerekebilir. Ekosistem özelliğini kaybedeceksiniz. GMS kaybedeceksiniz. Ne kadar güncelleme gelir bilinmiyor. Yanı sıra oyun oynayacak olursanız daha kötü performans elde edeceksiniz.

Bu özelliklere göre seçim yapmanız daha iyi olacaktır.

Transcript assist kötü çalışıyor. Yani ben derste ufak bir yeri hocanın izniyle ses kaydı aldım. Dinlememek için özelliği kullandım. Felaket. Ayrıca web özetleme özelliği Microsoft Edge-Copilot ile yapılabiliyor. Haberleri takip ediyorsanız da bunun için bundle var. Yani Huawei kullanılabilir. Ekran kalitesi, arayüz kalitesi ve kalemin kalitesi bakımından muazzam.
Ancak: Quickshare kullanamayacaksınız. Alternatif uygulamalara(shareit gibi) dönmeniz gerekebilir. Ekosistem özelliğini kaybedeceksiniz. GMS kaybedeceksiniz. Ne kadar güncelleme gelir bilinmiyor. Yanı sıra oyun oynayacak olursanız daha kötü performans elde edeceksiniz.

Bu özelliklere göre seçim yapmanız daha iyi olacaktır.
Bilgisayardaki gibi Edge Tarayıcıda Copilot'u doğrudan kullanamadım. Copilot'a tıklayınca ayrı bir sekmede Copilot açıyor ve özetleme vs. yaptıramıyorum. Bir yolu var mı?

Son düzenleme:

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250513_213500_Edge.webp
    Screenshot_20250513_213500_Edge.webp
    939,7 KB · Görüntüleme: 69
S9 Ultra kullanıyorum (S10 serisi ile aynı yazılıma sahip). Daha da büyük yani. Not defteri, resim çizme ve ikinci ekran olarak kullanıyorum ben de. Açıkçası "AI" özelliklerini çıkalı beri hiç kullanmadım ama Samsung'un OCR ve el yazısı algılama algoritmaları çok iyi.

Boyuta gelinecek olursa ben sürekli masada kullanıp sırt çantasında taşıdığımdan dolayı pek büyüklüğü hissetmedim. Ultra 14 küsür inç diye duyunca çok büyük geliyor ama yaklaşık A4 kağıt boyutunda. Bilmiyorum zaten yıllardır okula A4 defter taşımaya alıştığımdan bana pek anormal gelmedi. Yine de elde tutup, böyle telefon gibi taşıyıp yatakta video izleyeyim diyorsan Ultra biraz abes kaçıyor. S10+ daha küçük ama o kadar ciddi bir fark olacağını sanmıyorum.

Büyük aletlerde ekran/gövde oranının biraz daha az olması normal çünkü bu sefer tableti tutarken veya taşırken elin yanlışlıkla dokunmatik ekrana dokunması sorun yaratabiliyor. Ultra serisinde kamera çıkıntısı olmasına rağmen hiç dikkat etmedim açıkçası.

S9 almayı düşündün mü? S9 serisine de One UI 7 özellikleri geldi, bütün AI özellikleri dahil. Hem 11 inç hem de isteklerini karşılayabilir bence. Açıkçası S10 serisindeki MediaTek işlemciye ve Mali GPU'ya pek sıcak bakmıyorum.