S9 Ultra kullanıyorum (S10 serisi ile aynı yazılıma sahip). Daha da büyük yani. Not defteri, resim çizme ve ikinci ekran olarak kullanıyorum ben de. Açıkçası "AI" özelliklerini çıkalı beri hiç kullanmadım ama Samsung'un OCR ve el yazısı algılama algoritmaları çok iyi.
Boyuta gelinecek olursa ben sürekli masada kullanıp sırt çantasında taşıdığımdan dolayı pek büyüklüğü hissetmedim. Ultra 14 küsür inç diye duyunca çok büyük geliyor ama yaklaşık A4 kağıt boyutunda. Bilmiyorum zaten yıllardır okula A4 defter taşımaya alıştığımdan bana pek anormal gelmedi. Yine de elde tutup, böyle telefon gibi taşıyıp yatakta video izleyeyim diyorsan Ultra biraz abes kaçıyor. S10+ daha küçük ama o kadar ciddi bir fark olacağını sanmıyorum.
Büyük aletlerde ekran/gövde oranının biraz daha az olması normal çünkü bu sefer tableti tutarken veya taşırken elin yanlışlıkla dokunmatik ekrana dokunması sorun yaratabiliyor. Ultra serisinde kamera çıkıntısı olmasına rağmen hiç dikkat etmedim açıkçası.
S9 almayı düşündün mü? S9 serisine de One UI 7 özellikleri geldi, bütün AI özellikleri dahil. Hem 11 inç hem de isteklerini karşılayabilir bence. Açıkçası S10 serisindeki MediaTek işlemciye ve Mali GPU'ya pek sıcak bakmıyorum.