22723

Uzman
Total'de geçen hafta çarşambadan bu yana 9 gün GameGaraj kullandım. R9T 5070 Ti 9955HX modeli. Lakin olumlu yönleri bastıran çok fazla olumsuz yönde şey yaşadım.

1 - Yazılım aşırı zayıf. AMD taraflı bir sorun olsa da büyük ölçüde yaşadığım sorunlar, cihazın Control merkezi de zayıf. PC'yi abanabildiği kadar abanıyor. Oyun modunda bile CPU 80W çeker mi abi hikayeli oyunda? CPU-GPU crossload dengesi zayıf, illa elle limit yazılımı gerek. Düşük FPS alıyorum. Fanlar zaten sessiz çalışmıyor gibi bir şey. Ancak ofis modunda video izlemek gibi durumlarda fan sessizde. Basit işlerde bile oyun indirme gibi durumda Windows güç tasarrufunu açmasam PC durduğu yerde 70-100W çekiyor. Bir laptop için kabul edilebilir mi? Şaibeli.

2 - Sıcaklık, yani termal performans zayıf. Ama GPU için. CPU 130W’larda Cinebench'te 98’de kalabiliyor. GPU 140W çektiği gibi bugün RDR2'de 86 dereceye ulaştı. Havalar serin, yazın termal kısma yaşanacak. 115W'larda da 77 derece, arada 80’e dayanıyor.

3 - Ekranda G-SYNC olmaması başta önemsiz dedim ama oyunlarda sorunlu özellikleri test edip kapattığımdan beri yine de o ani FPS dalgalanması beni sinir ediyor.

4 - Benimle beraber kullanan arkadaşım BF6 ve başka oyunlarda CPU sorunu yaşadı. Oyun kasmadan oynanmıyor. CPU 55W - 30W sürekli git gel yapıyor, bazen CPU çöküp 3W’lara kadar düşüyor.

İyi tarafları: ekranı, kasası, klavyesi.

5 - Cihazın alüminyuma benzeyen kasası sebebiyle fanların üst tarafı, yani klavyenin ekrana en yakın kısmı el yakabilir seviyede ısınıyor.

Çok büyük ümitlerle aldım, markaya bir şans vermek istedim. GameGaraj'i 10 kere aradım, 1 kere açıldı. Az önce iade kargo için aradım, telefon açan yok. Yasal 14 gün sürede olduğum için Hepsiburada gelip evden alacak.

Herkesin ne beklediğine göre değişir ama ben ders çalışıp oyun oynamak için aldım. 9 gündür yok ısınma, yok limitleme, yok verdiği hatalar, sürekli oyundan atmalar… Hadi 1 oyun bozuk, 3 oyun da mı bozuk? Dying Light 2, RDR2, Cyberpunk 2077 hepsinden crash yiyip atıyor. Format attım, tekrar kurdum, eksiksiz. Bu sefer de crossload dengesizleşmeye başladı. Sistem zaten 195W olarak söylenmiş. Ama 80W CPU, 130W GPU yapıp termali aşıyor. Adaptör zaten deli gibi ısınıyor. Açıkçası kötü yorumlar gelecektir ama cihazı kullanmak için elimden geleni yaptım. YouTube’da bile donması, sesin cızırtılı gelmesi vs. vs. yoruldum. Her şey için bir yazılım var ama sistem dengesiz.

Eleştiri gelirse açığım.

Edit : Arkadaş turbo modda cinebench testi yaptı 37 38 k alması gereken yerde 18k ile kapattı testi.

Son düzenleme:
1) CPU-GPU crossload dengesi zayıf.

Doğru o yüzden Turbo modda değil, özel modda 50 watt limiti verirseniz watt düşüşü ile karşılaşmıyorsunuz.
2) GPU ısınıyor. Evet bu da söylendi forumlarda falan. Onu da 140 watt yerine 115-125 watt arası bir yere sabitleyip geçiyorsunuz FPS kaybınız minimal.

3)"herkesin ne beklediğine göre değişir ama ben ders çalışıp oyun oynamak için aldım. 9 gündür yok ısınma, yok limitleme, yok verdiği hatalar, sürekli oyundan atmalar… hadi 1 oyun bozuk, 3 oyun da mı bozuk? Dying Light 2, RDR2, Cyberpunk 2077 hepsinden crash yiyip atıyor. Format attım, tekrar kurdum, eksiksiz. Bu sefer de crossload dengesizleşmeye başladı. Sistem zaten 195W olarak söylenmiş. Ama 80W CPU, 130W GPU yapıp termali aşıyor. Adaptör zaten deli gibi ısınıyor. Açıkçası kötü yorumlar gelecektir ama cihazı kullanmak için elimden geleni yaptım. YouTube'da bile donması, sesin cızırtılı gelmesi vs. vs. Yoruldum. Her şey için bir yazılım var ama sistem dengesiz."

Hocam tak çalıştır mantığı ile bir cihaz almak istiyorsanız markalara para bayılmak zorundasınız. Fiyat/Performans dengeli cihazların hepsine illaki bir sorun bulunur. Zaten F/P cihazlar mükemmel olsa F/P değil alınması zorunlu cihazlar olurdu. Yani geçmiş olsun yaşadığın sorunlar için. Sizin daha premium markalardan cihaz alıp kendinizi iyi hissetmeniz gerekiyor. Bir de markaya güvenmezseniz en ufak bir sorunu markadan bilirsiniz. Büyük marka cihazlarını alırsanız bu hisde ortadan kalkar.

Edit: Sonunda buraya da getirttiniz ya kardeşim beni helal olsun ne diyeyim...

1) CPU-GPU crossload dengesi zayıf.

Doğru o yüzden Turbo modda değil, özel modda 50 watt limiti verirseniz watt düşüşü ile karşılaşmıyorsunuz.
2) GPU ısınıyor. Evet bu da söylendi forumlarda falan. Onu da 140 watt yerine 115-125 watt arası bir yere sabitleyip geçiyorsunuz FPS kaybınız minimal.

3)"herkesin ne beklediğine göre değişir ama ben ders çalışıp oyun oynamak için aldım. 9 gündür yok ısınma, yok limitleme, yok verdiği hatalar, sürekli oyundan atmalar… hadi 1 oyun bozuk, 3 oyun da mı bozuk? Dying Light 2, RDR2, Cyberpunk 2077 hepsinden crash yiyip atıyor. Format attım, tekrar kurdum, eksiksiz. Bu sefer de crossload dengesizleşmeye başladı. Sistem zaten 195W olarak söylenmiş. Ama 80W CPU, 130W GPU yapıp termali aşıyor. Adaptör zaten deli gibi ısınıyor. Açıkçası kötü yorumlar gelecektir ama cihazı kullanmak için elimden geleni yaptım. YouTube'da bile donması, sesin cızırtılı gelmesi vs. vs. Yoruldum. Her şey için bir yazılım var ama sistem dengesiz."

Hocam tak çalıştır mantığı ile bir cihaz almak istiyorsanız markalara para bayılmak zorundasınız. Fiyat/Performans dengeli cihazların hepsine illaki bir sorun bulunur. Zaten F/P cihazlar mükemmel olsa F/P değil alınması zorunlu cihazlar olurdu. Yani geçmiş olsun yaşadığın sorunlar için. Sizin daha premium markalardan cihaz alıp kendinizi iyi hissetmeniz gerekiyor. Bir de markaya güvenmezseniz en ufak bir sorunu markadan bilirsiniz. Büyük marka cihazlarını alırsanız bu hisde ortadan kalkar.

Edit: Sonunda buraya da getirttiniz ya kardeşim beni helal olsun
Abi valla seni getirmek istememiştim. Markadan bilmeden haklısın ama bir türlü ayar tutmadı cihaz. Yani bilmiyorum zaten bi içime sinmedi. Bende sordum soruşturdum öğrenmeye çalıştım ama üzgünüm. Yani senide kaç kere rahatsız ettim. Ama cihazım termal kısmaya 86.2 derece ile neredeyse dayandı benim. Ben maalesef memnun kalamadım. Özür dilerim. Cihazda değildir sorun bendedir diyerek çok uğraştım ama olmadı.

Son düzenleme:
Abi valla seni getirmek istememiştim. Markadan bilmeden haklısın ama bir türlü ayar tutmadı cihaz. Yani bilmiyorum zaten bi içime sinmedi. Bende sordum soruşturdum öğrenmeye çalıştım ama üzgünüm. Yani senide kaç kere rahatsız ettim. Ama cihazım termal kısmaya 86.2 derece ile neredeyse dayandı benim. Ben maalesef memnun kalamadım. Özür dilerim. Cihazda değildir sorun bendedir diyerek çok uğraştım ama olmadı.
Hiç sorun değil kardeşim. Çok güzel bir inceleme çıkartmışsın. Alacak adam ne ile karşılaşabileceğini bilsin. Öyle alsın. İçine sinmeyen bir cihazı tutman hatan zaten. Böyle her şeyini gözüne batar. İnşallah daha iyi bir cihaz alman dileğiyle.

Hiç sorun değil kardeşim. Çok güzel bir inceleme çıkartmışsın. Alacak adam ne ile karşılaşabileceğini bilsin. Öyle alsın. İçine sinmeyen bir cihazı tutman hatan zaten. Böyle her şeyini gözüne batar. İnşallah daha iyi bir cihaz alman dileğiyle.

Vallahi abi vazgeçtim almaktan ya. Ben önce YKS halledip şu an aklımdaki elektrik elektronik mühendisliği kazanmaya çalışacağım. Eğer Ankara'da kazanırsam. Ben kasa toplama taraftarıyım artık. Seneye zamlanicaktir illaki. Ama bende en kötü 2 ay çalışıp kendimde katkı sağlamaya çalışacağım alacağım laptop veya kasaya. En mantıklısı böyle duruyor. Sağ ol tekrar her şey için. Umarım benim de bir insana faydam olur. Ya da olmuştur.

Vallahi abi vazgeçtim almaktan ya. Ben önce YKS halledip şu an aklımdaki elektrik elektronik mühendisliği kazanmaya çalışacağım. Eğer Ankara'da kazanırsam. Ben kasa toplama taraftarıyım artık. Seneye zamlanicaktir illaki. Ama bende en kötü 2 ay çalışıp kendimde katkı sağlamaya çalışacağım alacağım laptop veya kasaya. En mantıklısı böyle duruyor. Sağ ol tekrar her şey için. Umarım benim de bir insana faydam olur. Ya da olmuştur.

Hocam sorması ayıp, hedefiniz nedir?