800 liraya oyun kiralayacağıma gider eşek eti yerim daha iyi.

Eki Görüntüle 189391

Haberi görünce.(bundan sonra Game Pass almak yasak)

images-15.webp

45₺'ye falan 3.5 yıllık çekmiştim bittikten sonra yüzüne dahi bakmam. Bu abonelik sistemleri köprüyü geçene kadar iyiydi millet nasıl korsan dizi izlemeyi bırakıp Netflix aldıysa ama sonra Netflix zamlanıp üstüne 50 tane abonelik sistemi markete girince korsana geri döndüyse bizim de korsana dönebileceğimizi unutmuşlar sanırım. Fitgirl beni bekler.

İşte bu yüzden her zaman oynamak istediğim bir oyunu doğrudan satın almayı tercih ederim. Game Pass ile oynamak istediğinizde hem oyuna mod kurarken zorlanıyorsunuz, hem oyunu formattan sonra tekrar tanıtamıyorsunuz, hem de bu tarz zam durumlarında hiçbir şey yapamıyorsunuz.

Daha dün açtığım bir konuya verdiğim bir cevapta şunları yazdım:
Game Pass'ten nefret ediyorum. Nokta.

Microsoft Store'dan ve Game Pass'ten alınan oyunlar sanki Windows sistem dosyalarıymış gibi Windows tarafından yetki kısıtlamasına tabii tutuluyor. Ayrıca formattan sonra oyunları tekrar tanıtamıyorsunuz da! Çünkü ClipSVC hizmeti geçerli bir lisans bulamadığı için oyunu başlatmaya izin vermiyor. Bu servis de SPP altyapısı ile güçlü bir koruma sağlıyor, en ufak bir oynama yapmaya çalışırsanız direkt Windows'u deaktif ediyor.

Bu nedenle Microsoft Store, Game Pass ve Windows Client License Service (ClipSVC) tabanlı lisanslama kullanan hiçbir servisi kullanmayacağım.
Tam da hemen ertesi gün zam haberi geldi. Bu yüzden Game Pass gibi servisleri tercih etmiyorum.

TR'de ucuza oyun almamızın acısı çıkarılıyor galiba bu fiyatlar ne böyle. TR için de Global için de inanılmaz pahalı. Umarım paylaşımlı hesaplar engellenmemiştir en azından oradan problemsiz oynuyoruz.

Xbox Series X'imi yarın direkt olarak konsolcuma götürüp satıyorum. Bu kadar rezil bir fiyatlandırma olmaz. Bu fiyatlandırmayı yapan ekiplerin oturup bu şeyi eninden boyundan tartışmayı gerekiyor. Microsoft iyi kötü Türkiye'de faaliyet gösteren bir firma. Kimse bunlara dememiş mi "abi 800 lira nedir ya?" diye?

Nispeten daha iyi fiyatlandırma ve yine zengin içeriği olan Game Pass yüzünden kullanıyorduk. Şimdi elimi sürmem.

Bu fiyatlar düzelir arkadaşlar. Şu an baya kişi üyeliğini iptal ediyor, baya tepki var. Mecbur fiyatları düşürecekler, 30 dolara satamazlar. Fakat Türkiye fiyatları ne olacak, göreceğiz.