Malum havalar ısındı laptoplar da ısındı 1 derece 1 derecedir deyip kısa bir rehber hazırlamaya karar verdim.
NVIDIA GPU'lar 87 derecede throttlea girer (güç kısar). Bu dereceye ne kadar uzak kalırsak o kadar iyi.
İhtiyacımız olan uygulama çoğumuzun overlay için kullandığı MSI Afterburner. (https://www.msi.com/Landing/afterburner/graphics-cards beta olanı indirin.)
Sağda 5 adet profil var. Kilit simgesine tıklayarak kilidini açıp ayarları yapıp kaydet simgesiyle kaydedip tekrar kilit simgesine tıklayarak kalıcı hale getirebilirsiniz.
Curve editore tıklayın. Böyle bir eğri gelecek. Bu...
Kullanıcıları bu konumu ziyaret edebilir. Performanstan çok az ödün verilerek throttle sınırından uzaklaşabilinir.
Cevaplar için teşekkürler. Mail atmıştım. Ona cevap vermişler.
Merhaba;
''R9 ve R9T serisi cihazlarımızda, Ekran Kartı Modunu Hybrit e alıp ekran tazeleme hızını 240Hz e ayarlayıp ekranda titreme (flickering) durumu yaşayan kullanıcılarımız için çözüm önerimiz aşağıda yer almaktadır.
Cihazınızın Kontrol Merkezi > Görüntü Ayarları bölümüne girip Renk İyileştirme seçeneğini aktif hale getirdiğinizde, Ekran birkaç saniye içinde kendini güncelleyip açık olan uygulamaya adapte oluyor.
Bu işlem sonrasında titreme durumu ortadan kalkıyor. Bu durum, cihazın performansını ya da...
Reis ben de R9T kullanıyorum, anakart sıcaklığına nereden erişeceğim? HWiNFO'dan test etmek istiyorum, onun dışında ben de işlemci için 80-85 dereceyi normal buldum. Güçlü bir işlemciyse yük altında bu kadar ısınması normal. AMD kullanıyorum ben de, ekran kartı 75 derecelerde mesela o ayrı konu.