Gereksiz endişelenmişsin. MSI Afterburner ile testini yap, anlık 1-2 dakika 90 dereceyi gördü diye telaş yapacak bir durum yok. Benim ROG G16 cihazımda MSI katana cihazımda 95 derecelerde çalışıyor bu aralar, sapasağlamlar hala. Watt değeride kullanma oranı da adamakıllı belli değil.

95 derecelerde çalışırken fan sesleri nasıl? Benimkinler uçacak gibi.

Farklı forumlarda sürekli öyle yorum geldiği ve vakit kaybetmemek için korku insana her şeyi yaptırır hocam. Ki benim anlamadığım zaten koca neredeyse bir forum sıcaklıklaeı anormal bulurken siz savunuyorsunuz aslında içimi rahatlatıyorsunuz fakat neden sadece siz savunuyorsunuz onu anlamış değilim.
Allah aşkına boşta 60 derece çalışan CPU'ya anormal diyen tayfaya mı güveniyorsun? 60 derece CPU boşta en ideal değerler arasındadır emin ol. Savunduğum yok tamamen objektif yaklaşıyorum cihazın oyun esnasındaki değerleri adam akıllı paylaşmamışsın bile, anlık olarak 90 derece gördü diye korkmuşsun.

95 derecelerde çalışırken fan sesleri nasıl? Benimkinler uçacak gibi.
ROG cihazım sessiz sayılabilir. Katana cihazım ise evi inletiyor maalesef.

Allah aşkına boşta 60 derece çalışan CPU'ya anormal diyen tayfaya mı güveniyorsun? 60 derece CPU boşta en ideal değerler arasındadır emin ol. Savunduğum yok tamamen objektif yaklaşıyorum cihazın oyun esnasındaki değerleri adamakıllı paylaşmamışsın bile, anlık olarak 90 derece gördü diye korkmuşsun.

Aslında 90 derece değil fanın sesi korkuttu. Kapım açıktı evin koridorundan geçen kardeşim bu ses laptoptan mı geliyor dedi öyle bir ses.

Aslında 90 derece değil fanın sesi korkuttu. Kapım açıktı evin koridorundan geçen kardeşim bu ses laptoptan mı geliyor dedi öyle bir ses.
Bende muzdaribim bu fan sesi sorunlarından, bu fiyat bandındaki çoğu cihazın fanları yüksek seste çalışıyor maalesef. Tekrardan dediğim gibi MSI Afterburner kurup oyundaki değerleri uzun bir süre gözlemleyin, watt değerleri gibi şeylere de belirtmeyi unutmayın. Valorant gibi bir oyunda GPU'nun CPU'dan çok daha fazla kullanılması pek olağan değil, o kontrol merkezi pek inandırıcı gelmedi doğrusu.

Bende muzdaribim bu fan sesi sorunlarından, bu fiyat bandındaki çoğu cihazın fanları yüksek seste çalışıyor maalesef. Tekrardan dediğim gibi MSI Afterburner kurup oyundaki değerleri uzun bir süre gözlemleyin, watt değerleri gibi şeylere de belirtmeyi unutmayın. Valorant gibi bir oyunda GPU'nun CPU'dan çok daha fazla kullanılması pek olağan değil, o kontrol merkezi pek inandırıcı gelmedi doğrusu.

Valorant'ın GPU'yu daha çok kullanması normal değil mi zaten. İşlemci ağırlıklı bir oyun.