CloverLeaf

Üyecik
Herkese merhaba, yaklaşık 3 hafta önce GameGaraj Slayer 4 7-4060 C4 modelini satın aldım. Cihazın özellikleri:

64 GB RAM.
RTX 4060 8 GB.
Intel Core i7 14700HX.

Bu cihaz ile orta ayarlarda Apex Legends oynuyorum. Fakat oyun sırasında klavyenin üzeri, kullanırken el yakacak duruma geliyor. FPS anlamında hiçbir sıkıntı yok. Hem yaz sıcakları, hem de güçlü bir sistem olması sebebiyle bu denli ısınmasının normal olabileceğini düşünüyorum, fakat forumda daha bilgili arkadaşlar var ise bu bir sorun kaynaklı da olabilir.

Bu sebepten dolayı bilgisayara undervolt yapmayı düşünüyorum. Fakat daha önce hiç yapmadığım bir işlem, açıkçası pek fikir sahibi de değilim. Oyun oynarken bilgisayarın daha serin çalışması için soğutucu almak dışında ne yapabilirim? Yöntemlerinizi tarif edebilir misiniz? Yorumlarınız değerli, şimdiden teşekkürler.

Havalar bu sıralar normalden de daha sıcak 59 derecede çalışan RX 9070XT kartım aşırı sıcaklardan dolayı 66 dereceyi görüyor hem de -25 güç limitindeyken yani 333W yerine en fazla 253W çekebilirken. Dolayısıyla sistemlerin normalden belirli oranda fazla ısınıyor olması kabul edilebilir.

Undervolt için Youtube'a Nebi Akgün undervolt yazarsanız 2 farklı video çıkacak karşınıza onları izleyerek yapabilirsiniz.

Klavyeniz kasayla bağlantısı yok iken bile o kadar ısınıyorsa direkt havalardandır diye düşünüyorum. 4060 inanılmaz ısınacak kadar güç çekebilen bir kart değil 115 TDP'si var.

GameGaraj'ın bioslarında undervolt özelliği kilitli ve açmanın imkanı yok, MSI BIOS'u kurman lazım o da garanti dışı bırakır cihazı, YouTube'da nasıl yapıldığının videosu var istersen izleyerek yapabilirsin.