Uzun kullanımda laptoplar ısınma kaynaklı performans düşüşü yaşatıyor. Hal böyle iken yarım saatlik oyun testi videosuna göre laptop önermek bence yanlış. Öğrencisindir ya da sabit bir konumun yoktur anlarım, ki ben de yıllarca laptop kullandım. Hatta sistem alana kadar üç laptop iade ettim diyebilirim. O yüzden şartlar el veriyorsa kesinlikle sistem alınmalı. Hem daha uygun hem de daha uzun ömürlü olur.
Birincisi laptop önermedim PC hocası kasa sistem attım o fiyattan ucuza laptop performansından belk.
Daha fazlasını alır diye, ikincisi HP Omen 17 laptop kullanıyorum ısınma kaynaklı bir performans düşüşü asla yaşamadım ilk yarım saatte 70 derece olan sistem 5 saat sonra da 70'de çalışıyor?
Birkaç aydır laptop araştırıyorum ve hep erteliyorum. Forumlarada bakıyorum genellikle GameGaraj öneriliyor.
Evde aktif olarak RX570 R5 1600'lü kasam vardı fakat artık gayrifaal durumuna düşünce laptop almanın zamanı geldiğini düşünüyorum. Bu bütçede güzel kasa toplayabilirim fakat eskisi gibi oyun hevesi kalmadı diyebilirim, 11 yaşında kardeşim var onunla ortak kullanma amacımda var laptop alma sebeplerimden.
Benim ilk laptopun olacak nelere dikkat etmem lazım? Hangi ayarları yaparsan daha serin, performanslı çalışır, hangi uygulamalar daha fazla kontrol ve imkan sağlar bilmiyorum.
https://app.hb.biz/YVMce16ewTdg 9950HX3D 64 GB RAM 2TB versiyonu.
12 GB VRAM önümüzdeki senelerde problem yaratır mı? Uzun ömürlü olur mu? Örnek olarak GTA 6 çıktıpında 2K'da oynatır mı? Böyle bir bütçe ile güçlü bir laptop alıyorsam her oyunu 2K da oynayabilirim diye düşünüyorum. 2K olmasa bile 1080P'ye razıyım.
Bu laptop alınır mı? Bu bütçede daha iyis var mı?
Eğer alırsam almam gereken extra aksesuarlar var mıdır? Termal ped soğutucu gibisinden.
https://www.hepsiburada.com/game-ga...-300hz-freedos-gaming-laptop-p-HBCV00008OZ2LU bence 32 GB RAM şu an gayet yeterli oyun oynuyorsunuz 1TB da yeterli gelir eğer bende 10 tane oyun aynı anda yüklü olsun dersenizde M.2 alıp eklersiniz üretici izin veriyorsa arada 10bin TL vermeye gerek yok. İşlemciler arasında fark var ama gene de ben 15 bin TL fazla vermenizi önermem attığım laptop un işlemciside gayet yeterli ve güçlü.