Burak Alperen

Gelişen
Öncelikle merhabalar, Game Garaj R9T3D 5070Ti modelini aldım. AMD işlemcisinin ekran kartını kullanırken (yalnızca hibrit modda) Windows kurulumundan sonra ekranımın yarısının üstü yarım saniyelik, hatta bazen oyunlara girmeden tam ekranda gri ekran oluyor (her zaman, kullanım fark etmeksizin). Nedenini tam anlayamadım. Bir de en fazla pil kullanımında yapıyor. Örneğin pil modunda dakikada 10 kere yapıyorsa prizde iken 2 kere yapıyor. Kafamda çözüm üretirken driverları tam kuramamışımdır dedim. Tekrardan Game Garaj üzerinden bütün driverları tekrardan kurdum. HDR modunu açtım ve HDR modu açıkken hiç sorun yaşamadım ama dedim sürekli HDR açık kullanamam çünkü renk patlaması yaşıyorum ve gözlerimi çok yoruyor. Şu anda ekranımdaki renkler şu anda çok değişti... Kapattıktan sonra yine yapmaya başladı. Örnek vermek gerekirse hani usta araba tamircileri arabalar soğukken derdini daha kolay anlarsın derler ya, bu da öyle.

Bilgisayar yeni açılmışken daha çok yapıyor (akşam yatmadan prizden çıkartıyorum, sabah rutinim ofis modunda video izlemek, oyun indirmek bu aralıklarda yapıyor). Ardından oyun girdikten sonra işlemci ekran kartım ısındıktan sonra sorunu yaşamadım. Destek ile iletişime de geçtim, sağ olsunlar çok da hızlı geri dönüş yaptılar ancak sorunum çözüldü sanmıştım, çözülmedi. Bu modu açın ardından düzelecektir ekran kartı adapte

1752941099129.webp

WhatsApp Image 2025-07-19 at 18.02.25.webp

olacaktır dediler ancak hala sorunu yaşıyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim. Daha alalı çok olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Aynı cihazdan ben de satın aldım ve benzeri bir durum yaşıyorum. Mail olarak şöyle bir dönüş yaptılar bana.

Merhaba;

''R9 ve R9T serisi cihazlarımızda, Ekran Kartı Modunu Hybrit e alıp ekran tazeleme hızını 240Hz e ayarlayıp ekranda titreme (flickering) durumu yaşayan kullanıcılarımız için çözüm önerimiz aşağıda yer almaktadır.

Cihazınızın Kontrol Merkezi > Görüntü Ayarları bölümüne girip Renk İyileştirme seçeneğini aktif hale getirdiğinizde, Ekran birkaç saniye içinde kendini güncelleyip açık olan uygulamaya adapte oluyor.

Bu işlem sonrasında titreme durumu ortadan kalkıyor. Bu durum, cihazın performansını ya da kullanımını olumsuz etkilemez. Yazılım güncellemesi ile giderilmesi beklenmektedir.''

Saygılarımızla,
GameGaraj - GarajOnline

Şimdilik sorun çözülmüş gibi duruyor ama bilemedim. Her an tekrarlayabilir gibi de duruyor. Bir aksiyon olursa burdan paslaşalım hocam.

Merhaba. Aynı cihazdan ben de satın aldım ve benzeri bir durum yaşıyorum. Mail olarak şöyle bir dönüş yaptılar bana.

Merhaba;

''R9 ve R9T serisi cihazlarımızda, Ekran Kartı Modunu Hybrit e alıp ekran tazeleme hızını 240Hz e ayarlayıp ekranda titreme (flickering) durumu yaşayan kullanıcılarımız için çözüm önerimiz aşağıda yer almaktadır.

Cihazınızın Kontrol Merkezi > Görüntü Ayarları bölümüne girip Renk İyileştirme seçeneğini aktif hale getirdiğinizde, Ekran birkaç saniye içinde kendini güncelleyip açık olan uygulamaya adapte oluyor.

Bu işlem sonrasında titreme durumu ortadan kalkıyor. Bu durum, cihazın performansını ya da kullanımını olumsuz etkilemez. Yazılım güncellemesi ile giderilmesi beklenmektedir.''
Saygılarımızla,
GameGaraj - GarajOnline

Şimdilik sorun çözülmüş gibi duruyor ama bilemedim. Her an tekrarlayabilir gibi de duruyor. Bir aksiyon olursa burdan paslaşalım hocam.
hocam evet aynen banada öyle yazıldı tam düzeldi gibi oluyordu ancak dahada kartopu etkisi gibi gitmeye başladı büyük ihtimalle donanımsal bir arıza büyük ihtimalle sorunun çözümü ise hybrit modda kullanmamak ama yani o özelliği kullanmayacaksam neden sunuyorsunuz yada neden öyle orda yazıyor değil mi format attım ddu ile grafik kartlarının driverlarını tamamen silip yükledim ekran yenileme hızlarını değiştirdim hdr modunu açtım ancak sorunum devam etti üstüne üstlük daha fazla olmaya başladı ben sıradan adamım lol cs artı hikayeli oyunlar oynarım lolde fazla fps alınca geri atıyor yenileme hızı yüzündenmiş allahım dedim 20 fps alanın derdi farklı 200fps alanın derdi farklı lksdfmasdlkmsadlkfgmasdlkfm herneyse artık oyun içi yapmaya başladığı için değişim talebinde bulundum hepsiburada üzerinden umarım sonuç tatlıya bağlanır çünkü verdiğimiz para az bi parada değil yani attığım fotoğraf ise çekebildiğim masaüstü modda en net görüntüdür oyun içinde ekran kartı çöküyor gibi oluyor lolde ise yırtılıyor yandan
1753391041426.webp

bilgilendirme için tekrardan yazayım dedim sorunum hala devam etmekte değişim talebim hepsiburada üzerinden onaylanmıştı yeni ürün beklerken kargoladığım ürünü geri almak bi tık koydu yeni ürün bekliyordum ancak olumlu düşünerekten bilgisayarda bir donanım değişikliği veyahut bir bios güncellemesi yada herhangi bir güncelleme yapıldığını düşündüm büyük ihtimalle biosta bir değişiklik yada başka bir şeyler yapıldı game garaj kontrol merkezi değişik oldu örnek vermek gerekirse restart os yada cancel setting gibi görebilirsiniz önceden kullandığımda bu yoktu (örnek olması için dgpu moda bastım dgpu modda değilim) sorunum düzeldi sanmıştım ancak halla aynı yerlerden devam etmekte ve oyun içi çok fazla yapmaya başladı eski bios versiyonundan da farkı kalmadı kabullenmek istemiyorum... fotoğrafta değişim talebinde bulunduğum bariz belli oluyor ancak kargoya verdiğim ürünün gelmesi gerçekten çok sinir bozucu ve üzücü. Diyeceksiniz bre adam nereden anladın diye strafor köpükte iz olmuştu flash bellekte çizilmişti bilgisayarın jelatini olsun hiçbir şeyi içindeki siyah koruyucu kumaş dahi kırışıklığıyla birlikte öyleydi yani anlamam kolaydı ancak içinde bir donanımsal değişikliği olsada sorunumla ilgili hiçbir değişiklik olmadı bu bilgisayarı alan başka kişiler yok mu arkadaş onların hiçbirinde böyle bir sorun yok mu puan veren 25 kişi varsa bunu alan 100 kişi vardır bu 100 kişiden hiçbiri mi böyle bir sorun yaşamadı forumlara başvurmadı bi ben mi talihsizim talihsizsem neden yeni ürün vermedilerde aynı ürünü geri yolladılar kafamda deli sorular
1753904029451.webp
1753903802071.webp