Bendeki model X5t işte, servisten gelecek. Sorunu bulamamışlar. Ben de temiz kurulum ile sorunun tekrar edip etmediğini kontrol edeceğim. Bu kez Enterprise LTSC kuracağım, bloatware temizlemekle uğraşmak istemiyorum.
O kadar hakim değilim. Cihaz kullanamadan gittiği için 😁. Umarım düzelir. Bende ilk geldiğinde kasalarını beğenmiştim ama sonra hep içime bir huzursuzluk çöküyordu. Nasip değilmiş.

O kadar hakim değilim. Cihaz kullanamadan gittiği için 😁. Umarım düzelir. Bende ilk geldiğinde kasalarını beğenmiştim ama sonra hep içime bir huzursuzluk çöküyordu. Nasip değilmiş.

Yazın işe girip kendime bir tane ikinci elden veya sıfır laptop alacağım yapabilirsem. Ha benden Şikayetvar'daki şikayetin notunu düzeltmemi istemişlerdi. Artık yapmayacağım. Çünkü test ettiklerine dair güvenim yok.

Ne güzel, millet öneriyordu ve diğer markalara göre özellikleri süperdi. Harbiden hangi laptop'u alacağız? Sanırım piyasada adam akıllı olanlar ASUS TUF ve ROG Laptoplar.

Yazın işe girip kendime bir tane ikinci elden veya sıfır laptop alacağım yapabilirsem. Ha benden Şikayetvar'daki şikayetin notunu düzeltmemi istemişlerdi. Artık yapmayacağım. Çünkü test ettiklerine dair güvenim yok.
Bendende istediler. Keşke yapmasaydım. Hayırlı olsun şimdiden. Başında game yazan hiç bir ürün ,marka almak istemiyorum artık. Türk markası belki daha ilgi alakalı olur dedik. Pek öyle olmadı. Umarım alacak kişiler bunları bilirde alır. Herkes telegramda game garaj ısı değeri , cihaz arızaları hakkında resim atıp soru soruyor. Yemin ederim game garaj görmekten midem bulanıyor. Piyasayı ele geçirdiler. Millet ayıkır umarım artık. 1 seneye kalmadan kronik sorunlar bekliyorum açıkçası.

Ne güzel, millet öneriyordu ve diğer markalara göre özellikleri süperdi. Harbiden hangi laptopu alacağız? Sanırım piyasada adamakıllı olanlar ASUS TUF ve ROG laptoplar.

Ben markaya para bayılmak istemiyorum açıkçası ama en sorunsuz olanda onlar. Bir kere albenisi var. " albeni Recep'ye beni Recep" 🤣. İnsanın alası geliyor gene de. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yurt dışında bir dünya marka var. TR pazarı 7 8 markada dönüyor. Yazık.

Son düzenleme:
Ne güzel, millet öneriyordu ve diğer markalara göre özellikleri süperdi. Harbiden hangi laptopu alacağız? Sanırım piyasada adamakıllı olanlar ASUS TUF ve ROG laptoplar.

Monster'a tekrardan şans vereceğim. Nefret ettiğim NH55 kasa Clevo laptop cehennem gibi yanıyordu ama yine de gık etmeden çalışıyordu. En azından Clevo laptoplar yapboz gibi, macun değişimini de istediğim gibi yapabiliyorum.

10 Kasım 2025 tarihinde Hepsiburada üzerinden GameGaraj slayer X5T-5050 model bir dizüstü bilgisayar aldım. Laptop 12 Kasım 2025'te elime ulaştı ancak daha sıfır cihaz, sıkışma sonucu yalama olmuş bir M.2 SSD vidası nedeniyle tamire gitti. 3 gün içinde geri geldikten sonra kullanmaya başladım. Çözümleyemediğim bazı anormal davranışlar nedeniyle içimde huzursuzluk olsa da zamanla cihaza ısınmaya başladım. Ta ki cihaz güce bağlıyken açılışta ve “hoş geldiniz” ekranında absürt bir takılma yaşayana kadar. Bunun RAM kaynaklı olabileceğini düşünerek Memtest86 ve hcı Memtest testlerini yaptım, ancak herhangi bir sorun bulamadım. 15 Aralık 2025'te tarayıcıda müzik açıkken ve arka planda Discord sesli odasında dururken bir anda sesin mavi ekran verircesine takılmasıyla irkildim; sistem aniden donmuştu fakat bir süre sonra tarayıcıyı kapatabildim.

Araştırma yaptığımda bu modelde benzer sorunları yaşayan başka kullanıcılar olduğunu gördüm ve sistemi incelemeye başladım. Sonuç olarak wdf01000.sys, nvlddmkm.sys ve ACPI.sys kaynaklı gecikmeler tespit ettim. NVIDIA sürücülerini kaldırıp test etmeme rağmen ACPI.sys ve wdf01000.sys gecikmeleri devam etti; yüksek ısr ve DPC count değerleri gördüm. Özellikle wdf01000.sys anlık olarak neredeyse 50.000 ısr ve DPC count seviyelerine çıkıyordu. Bunun üzerine cihazımı GameGaraj servisine göndermeye karar verdim ve aynı zamanda Şikayetvar üzerinden şikâyet oluşturdum.

Şikâyeti oluşturduğum gün GameGaraj ekibinden şevket bey benimle iletişime geçti ve cihazı göndermemi istedi. Ben de cihazı zaten yolladığımı ve sürecin hızlı ilerlemesinin benim için önemli olduğunu belirttim. Cihaz servise ulaştıktan iki gün sonra bir cep telefonu numarasından arandım. Açtığımda, oldukça sert, sinirli ve profesyonellikten uzak bir ses tonuyla konuşan biriyle muhatap oldum. Sorunun ne olduğunu sordu ancak bunu, sanki cihazı can sıkıntısından göndermişim gibi bir tavırla yaptı. Ben de yaşadığım durumu, diğer kullanıcılarla olan benzerliği ve flash bellek içinde gerekli dosyaları gönderdiğimi anlattım. Buna karşılık yükselen bir ses tonuyla “ya sizin yaşadığınız sorun ne zaman tekrar ediyor onu soruyorum” şeklinde bir cevap aldım; neredeyse “sen” diye hitap edecek gibiydi. Şikayetvar mesajında, yazılı notta ve telefonda durumu defalarca detaylı anlatmama rağmen bu üslupla karşılaşmak beni ciddi şekilde gerdi. Sonrasında durumu tekrar izah ettim ve sadece “ha, o zaman öyle kontrol edeceğim” cevabını aldım. Hayatımda ilk defa bir teknik servisten azar yer gibi bir tavır gördüğüm için numarayı WhatsApp'tan kontrol ettim; evet, gerçekten teknik servis numarasıydı.

Anlayamadığım nokta şu: Müşteri ben miyim, yoksa onlar mı? Ben sorunun çözülebilmesi için elimden gelen tüm bilgiyi sunmaya çalışırken bu şekilde bir üslup görmek kabul edilebilir değil. Şu an cihazımı onlara gönderdiğim için mağdur olan benim; İzmir'den İstanbul'a her kargo gönderişimde cihazın başına bir şey gelir mi stresi yaşayan da benim. 2020 yılında Monster servisiyle yaşadığım en gergin süreçte bile böyle bir profesyonellik eksikliği görmedim. Bu zamana kadar birçok teknik servisle muhatap oldum; ne HP'de ne de özellikle uzak durduğum Monster'da böyle bir tavırla karşılaşmadım. Böyle bir süreç yaşayacağımı bilseydim, en azından servisi yanımda olan bir marka tercih ederdim.

Bu markayı bugüne kadar en az 6 kişiye tavsiye ettim ve cihaz aldırdım; ancak şu an sorulsa, bu teknik servis üslubuyla kesinlikle önermiyorum. Beni haklı bulursunuz ya da bulmazsınız, bu sizin tercihiniz; fakat sektörde kalıcı olmak istiyorlarsa özellikle teknik servis tarafında ciddi bir üslup ve yaklaşım düzenlemesi yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu yazıyı marka kötülemek amacıyla yazmıyorum, derdim yalnızca aldığım hizmettir; geçmiş yorumlarım incelendiğinde de bunu görmek mümkündür.

Sırf bu sebepten ötürü ASUS'u her zaman ilk sıraya koyarım isterse adı geçen markalar ürününü bedavaya dağıtsın servis hizmeti kötü olduktan sonra o bilgisayarda kullanıcı kaynaklı veya kullanıcı kaynaklı olmayan herhangi bir sorunda ürün elinizde kalır verdiğiniz para da çöp olur.
Şunu eklemek isterim kim hangi markayı önerirse önersin yetkili servisler belirli bir süre boyunca sektörde hizmet vermiş özel firmalar arasından yetki almak isteyen ve elinde bütçesi olan kişiler tarafından devralındığı için bizim bildiğimiz paragöz esnaflardan pek de farkları yok para kazanamayacakları işe girmiyorlar yetkili servis hizmetini de müşteri portföyünü rahatlıkla genişletebilmek için veriyorlar yoksa bakımları da verdikleri hizmet de Türkiye genelinde rezalet denebilir.

Ben diyorum alınmaz diye ama beğenmedim yağmuruna tuttular beni burada @talongod @23783 utanmanız vardır inşallah.

Burada daha ne niceleri var.

Bir defa yazacağım, sırf sana yazabilmek adına hasta hasta yataktan kalkıp bilgisayar başına geçtim.
Bir firmanın cihazlarında problem çıktı diye o firma berbat olmuyor. Özellikle teknolojinin risk olduğu bir dönemde şöyle bir mesajı yazmak bile utanç verici olmalı. Bana "utanmanız vardır inşallah" diyorsun ya, sen benim GameGaraj kullanan insanların profilleriyle tek tek ilgilendiğimi de bilmiyorsundur şimdi. Yazık.

Monster isterse 50 yıl garanti versin, yine elimi sürmem. Soğutmaları tırt, ayrıca Monster'ın servisinde de sorun yaşayan bir hayli fazla. Her teknik servis her kullanıcıyı memnun edemez, bu imkansız. Sırf servisi daha iyi diye de kötü cihaz almam.

Anlatamazsınız hocam, anlamazlar.

Yukarıdaki servis muhabbetlerine bakarsak ASUS da alınmaz; kim, hangi firmanın garantisini verecek şimdi?

Bir firmanın 5 aylık kasalarında yüzlerce sikayet varken ve servisin bu beceriksizliği ortadayken nasıl firma berbat olmuyor anlatsana. 4 tane gg cihazımda yaşadım dostum bu nasıl bir şans ya aynen bizde yedik. Para alıyorsanız söyleyin vallahi billahi kızmayacağım. Senin ilgilenmen ne yazar işlemciler 110 dereceye çıkamaz diyen birisin bilgin yok. 1 kişiye durumu sormakla yardımcı olmuş olunmuyor.

Hocam sert ithamlara gerek yok. Hocamızda herkese elinden geldiğince yardımcı oluyordu. Şu sıralar çok sorun var Gg'de kendisi de farkındadır. Olan oldu insanlar, YouTuber'ler herkes önerdi. Kimse bunları bilemezdi. Bence markada böyle bir ilgi beklemiyordu. Şu saatten sonra GameGaraj önermek hata değil tercihtir ama onu ben kendi adıma söylemek istiyorum. 100 bilgisayardan 80 tanesi sorunsuz 20 tanesi sorunlu ise bu büyük bir oran.