Garanti süresi içinde bakım yapıyorlar, mail ile sormuştum bir zamanlar r9t almayı düşünüyordum.

Vallahi hocam bana telefonda dedikleri, bakım hizmetimiz yok ama bu zaten PTM olduğu için uzun dayanır siz fanların tozunu temizleseniz yeter.

Soğutucu bloğun ızgarası tıkansa el mecbur sökülecek, anakarta takılı şekilde soğutucu bloku temizlemeye kalkmak biraz davarlık olur. Ha ben bakım yapsam fark ederler mi? Yoo edemezler. Elimde vida da var, threadlocker da. Kafam rahat hareket ederim.

Öğrendiğim diğer konu: Soğutucu bloku sökmek garanti dışı bırakıyormuş cihazı. Umurumda mı, değil, çünkü elimde zaten PTM7950 var. Ama bu durum kendi politikalarına ters o ayrı konu. Kullanıcıya bakım hizmeti sunmuyorsan termal macun/ped değişimi cihazı garanti dışına çıkarmamalı. Burada saçmalık var ama yorumu size bırakıyorum.
Katılmıyorum ortada bir saçmalık yok. Laptop kullanıcıları için genellikle izin verilen şeyler SSD ve RAM değişimi, bunun dışında cihaza müdahele edemezsin. İstediğin macun/pad'i kullanmak istiyorsan ayrı satın alarak servise verebilirsin. Soğutucu bloğu sökmek; vidalar yuvalarına tam oturmazsa vidalama sırasında anakartı delebilir, CPU/GPU ve VRAM çevresine zarar verebilirsin ya da anakartı çatlatabilirsin. Bilinçsiz işlem sonucunda anakart üzerindeki bileşenler kırılabilir anakart bakır yolları kalkabilir. Sonuçta servis, heatsink’i söküp ne yaptığını bilmeyecek.

Vallahi hocam bana telefonda dedikleri, bakım hizmetimiz yok ama bu zaten PTM olduğu için uzun dayanır siz fanların tozunu temizleseniz yeter.

Soğutucu bloğun ızgarası tıkansa el mecbur sökülecek, anakarta takılı şekilde soğutucu bloku temizlemeye kalkmak biraz davarlık olur. Ha ben bakım yapsam fark ederler mi? Yoo edemezler. Elimde vida da var, threadlocker da. Kafam rahat hareket ederim.
Ayrıca evet fark ediyorlar. Laptop yetkili servisinde çalışıyorum.

Katılmıyorum ortada bir saçmalık yok. Laptop kullanıcıları için genellikle izin verilen şeyler SSD ve RAM değişimi, bunun dışında cihaza müdahale edemezsin. İstediğin macun/pad'i kullanmak istiyorsan ayrı satın alarak servise verebilirsin. Soğutucu bloku sökmek; vidalar yuvalarına tam oturmazsa vidalama sırasında anakartı delebilir, CPU/GPU ve VRAM çevresine zarar verebilir ya da anakartı çatlatabilirsin. Sonuçta servis, Heatsink'i söküp ne yaptığını bilmeyecek.

Ayrıca evet fark ediyorlar.

Teknik servis ağları geniş olacak o halde. Sadece İstanbul'da teknik servis olması ile bu işi yürütmek lojistik olarak bile fazlasıyla sıkıntılı. Hadi ben İzmir'deyim. Kars'ta Erzurum'da ya da Iğdır'da oturan birinin olduğunu düşünelim.

Yıllardır sektördeler, bu konuya el atmaları lazım. GameGaraj markası olarak yeniler ama eksa elektronik olarak yirmi yıldan uzundur faaliyet gösteriyorlar. Ben İzmir'de olmama rağmen her gönderimde problem yaşıyorum. Hiç değilse İzmir Ankara İstanbul vb... Büyük şehirlerde teknik servisleri olmalı.

Teknik servis ağları geniş olacak o halde. Sadece İstanbul'da teknik servis olması ile bu işi yürütmek lojistik olarak bile fazlasıyla sıkıntılı. Hadi ben izmirdeyim. Kars'ta Erzurum'da ya da Iğdır'da oturan birinin olduğunu düşünelim.

Yıllardır sektördeler, bu konuya el atmaları lazım. GameGaraj markası olarak yeniler ama eksa elektronik olarak yirmi yıldan uzundur faaliyet gösteriyorlar. Ben İzmir'de olmama rağmen her gönderimde problem yaşıyorum. Hiç değilse İzmir Ankara İstanbul vb... Büyük şehirlerde teknik servisleri olmalı.
Kesinlikle. Zaten baştan her şey belli firma küçük, sağlanacak destek ne kadar fazla/büyük olabilir?

Ben diyorum alınmaz diye ama beğenmedim yağmuruna tuttular beni burda @talongod @23783 utanmanız vardır inşallah.

Burda daha ne niceleri var.

Ben diyorum alınmaz diye ama beğenmedim yağmuruna tuttular beni burada @talongod @23783 utanmanız vardır inşallah.

Burada daha ne niceleri var.

Ürünün kendisi kötü değil ama bu saatten sonra GameGaraj'dan kesinlikle uzak duracağım. Bakalım benim cihaz elime sağ salim geri ulaşacak mı? Tüketici hakem heyetine şikayet etmek için hazırlık da yapacağım, çünkü kendilerine artık güvenmiyorum. Ürünü test ettik lafına da güvenmiyorum.
Arkadaşımın bizzat az önce konuyu okuyup verdiği cevap:

Screenshot_20251225_190944.webp

Ben şu an onların adına utanıyorum, ben utanıyorum ya ben. Böyle iş yapacaklarsa kasa toplamaya devam etsinler ama laptop işine girmesinler.

Ürünün kendisi kötü değil ama bu saatten sonra GameGaraj'dan kesinlikle uzak duracağım. Bakalım benim cihaz elime sağ salim geri ulaşacak mı? Tüketici hakem heyetine şikayet etmek için hazırlık da yapacağım, çünkü kendilerine artık güvenmiyorum. Ürünü test ettik lafına da güvenmiyorum.
Arkadaşımın bizzat az önce konuyu okuyup verdiği cevap:

Eki Görüntüle 213228

Ben şu an onların adına utanıyorum, ben utanıyorum ya ben. Böyle iş yapacaklarsa kasa toplamaya devam etsinler ama laptop işine girmesinler.
Ürünün kendisi baya kötü ne değili dostum. Kötü ki bu sorunlar var her gün konulari açılıyor hem ürünün yazılımı berbat ötesi iğrenç düzeyde. Gamegarajin bu yere gelme sebebi sadece donanıma bakarak öneri yapan hiçbir şeyden anlamayan sözde laptopcular. 3 ayrı r9tde sorunlar beni buldu en iyi kasalarında bile ram sorunlu çıkıyor pes dedirtiyor pes. Almayın aldırmayın bu sorunlar ortaya çıkınca o sözde laptopcular kayboluyor ortadan oda çok komik ya.

Gelmiş bana attığım konuda işlemci 110 dereceye ulaşamaz diyorlar birde. 110 derece olduğunu gösterdim ama itiraz etmeye devam ediyorlar. Bunu bile bilmiyorlar ama rozetleri var o arkadaşların. Alacaksanız bilindik marka alın sorun yaşama ihtimaliniz bu Gamegaraja göre minimum düzeyde.

Ürünün kendisi bayağı kötü ne değili dostum. Kötü ki bu sorunlar var her gün konulari açılıyor hem ürünün yazılımı berbat ötesi iğrenç düzeyde. GameGaraj'in bu kısma gelme sebebi sadece donanıma bakarak öneri yapan hiçbir şeyden anlamayan sözde laptopcular. 3 ayrı r9tde sorunlar beni buldu en iyi kasalarında bile RAM sorunlu çıkıyor pes dedirtiyor pes. Almayın aldırmayın bu sorunlar ortaya çıkınca o sözde laptopcular kayboluyor ortadan oda çok komik ya.

Aynı kasayı ve donanımı kullanan xmg modellerinde şikayet görmediğimiz icin kötü değil diyorum. Burada sıkıntının temel sorumlusu GameGaraj faktörü, artık burada daha kalitesiz bir üretim mi var ne var bilmiyorum ama bir terslik var. Demek istediğim bu. Adamlar ne yaptığını bilmiyorlar, buna emin oldum.