İyi günler, geçenlerde açtığım İtopya hakem heyeti kararı sonuçlandıktan sonra dedim hazır monitörü gönderceğim kulaklığımda da ara ara problem oluyordu, bağlantı kesiliyordu garantiye gönderdim. Garantinin ise bana vermiş olduğu cevap bu 136dolar +KDV, sizce bu doğru mu? Ayrıca son kısımda ise wrls yazıyor? Ve ben kulaklığı 09.03.2024 tarihinde 2300TL'ye satın aldım.

Eki Görüntüle 202060

Eki Görüntüle 202061
HS35 model kulaklığımda çatlama yaşanmıştı. Türkiye'deki servis, direkt kullanıcı hatası diyerek ürünü, kir içinde bana geri göndermişti. Corsair EU ile iletişime geçtim ve hemen destek olmuşlardı. Ürünün, Hollanda üzerinden değişimini sağlamışlardı. Geçtiğimiz aylarda, üründe aynı problemi yaşadım ve yeniden Corsair EU ile iletişime geçtim. Ürünün garantisi bitmiş olmasına rağmen destek vereceklerdi ancak gümrük kısıtlamalarından dolayı destek sağlayamadılar.
Şansınızı denemenizi tavsiye ederim fakat gümrük kısıtlamalarının daha da arttığını düşünürsek, bende olduğu gibi destek olabileceklerini pek düşünmüyorum.

HS35 model kulaklığımda çatlama yaşanmıştı. Türkiye'deki servis, direkt kullanıcı hatası diyerek ürünü, kir içinde bana geri göndermişti. Corsair EU ile iletişime geçtim ve hemen destek olmuşlardı. Ürünün, Hollanda üzerinden değişimini sağlamışlardı. Geçtiğimiz aylarda, üründe aynı problemi yaşadım ve yeniden Corsair EU ile iletişime geçtim. Ürünün garantisi bitmiş olmasına rağmen destek vereceklerdi ancak gümrük kısıtlamalarından dolayı destek sağlayamadılar.
Şansınızı denemenizi tavsiye ederim fakat gümrük kısıtlamalarının daha da arttığını düşünürsek, bende olduğu gibi destek olabileceklerini pek düşünmüyorum.

Teşekkür ederim ekstra da şöyle bir mail ilettim
Tarafınıza gönderdiğim Corsair HS80 model kulaklık için hazırladığınız teknik raporda “kullanıcı kaynaklı” denilerek garanti kapsamı dışında bırakıldığı belirtilmiş. Ancak ürün, satın alındığı günden bu yana aynı noktada, normal kullanım koşullarında kullanılmış olup kablo üzerinde dışarıdan uygulanan bir kuvveti gösteren hiçbir iz bulunmamaktadır. Bu nedenle “kullanıcı hatası” tespitinin hangi teknik bulguya göre yapıldığını öğrenmek istiyorum. Rapor içeriğinde bunu destekleyen hiçbir somut veri bulunmamaktadır.

Ayrıca tarafıma gönderilen açıklamada “yedek parça bulunamadığı için onarım yapılamıyor, bu nedenle 136 USD + KDV bedelle farklı bir modelle değişim teklif edilmektedir” şeklinde bir ifade yer almaktadır.

6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun ve ilgili yönetmelik uyarınca:

• Üretici/ithalatçı 10 yıl süreyle yedek parça temin etmek zorundadır.
  • Yedek parça yokluğu tüketiciye yüklenemez.
  • Onarım mümkün değilse ücretsiz değişim veya bedel iadesi yapılmalıdır.
  • Tüketiciye ücretli ürün teklif etmek kanuna aykırıdır.
Dolayısıyla firmanızın “yedek parça yok” gerekçesiyle beni ücretli bir değişime yönlendirmesi hukuken geçerli değildir. Teknik servisinizin ürünü onaramıyor olması, benim ürünümü yeniden dolar kuru üzerinden ücretli şekilde satın almak zorunda olduğum anlamına gelmez.

Bu nedenle:

1. “Kullanıcı hatası” tespitinizin teknik olarak hangi delile dayanarak yapıldığının tarafıma yazılı olarak iletilmesini,
  2. Yedek parça yokluğu nedeniyle ücret talep eden teklifinizin kanuni dayanağının açıklanmasını,
  3. Ürünün ücretsiz şekilde onarılmasını, mümkün değilse bedel iadesi veya ücretsiz birebir değişim yapılmasını talep ediyorum.
Aksi halde tüm belgelerle birlikte tekrardan Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağımı bilgilerinize sunarım.

İyi çalışmalar.