CliqueDOS

Uzman
Makaleler
1
10 Kasım 2025 tarihinde Hepsiburada üzerinden GameGaraj Slayer X5T-5050 model bir dizüstü bilgisayar aldım. Laptop 12 Kasım 2025’te elime ulaştı ancak daha sıfır cihaz, sıkışma sonucu yalama olmuş bir M.2 SSD vidası nedeniyle tamire gitti. 3 gün içinde geri geldikten sonra kullanmaya başladım. Çözümleyemediğim bazı anormal davranışlar nedeniyle içimde huzursuzluk olsa da zamanla cihaza ısınmaya başladım. Ta ki cihaz güce bağlıyken açılışta ve “Hoş Geldiniz” ekranında absürt bir takılma yaşayana kadar. Bunun RAM kaynaklı olabileceğini düşünerek MemTest86 ve HCI MemTest testlerini yaptım, ancak herhangi bir sorun bulamadım. 15 Aralık 2025’te tarayıcıda müzik açıkken ve arka planda Discord sesli odasında dururken bir anda sesin mavi ekran verircesine takılmasıyla irkildim; sistem aniden donmuştu fakat bir süre sonra tarayıcıyı kapatabildim.

Araştırma yaptığımda bu modelde benzer sorunları yaşayan başka kullanıcılar olduğunu gördüm ve sistemi incelemeye başladım. Sonuç olarak wdf01000.sys, nvlddmkm.sys ve ACPI.sys kaynaklı gecikmeler tespit ettim. NVIDIA sürücülerini kaldırıp test etmeme rağmen ACPI.sys ve wdf01000.sys gecikmeleri devam etti; yüksek ISR ve DPC count değerleri gördüm. Özellikle wdf01000.sys anlık olarak neredeyse 50.000 ISR ve DPC count seviyelerine çıkıyordu. Bunun üzerine cihazımı GameGaraj servisine göndermeye karar verdim ve aynı zamanda Şikayetvar üzerinden şikâyet oluşturdum.

Şikâyeti oluşturduğum gün GameGaraj ekibinden Şevket Bey benimle iletişime geçti ve cihazı göndermemi istedi. Ben de cihazı zaten yolladığımı ve sürecin hızlı ilerlemesinin benim için önemli olduğunu belirttim. Cihaz servise ulaştıktan iki gün sonra bir cep telefonu numarasından arandım. Açtığımda, oldukça sert, sinirli ve profesyonellikten uzak bir ses tonuyla konuşan biriyle muhatap oldum. Sorunun ne olduğunu sordu ancak bunu, sanki cihazı can sıkıntısından göndermişim gibi bir tavırla yaptı. Ben de yaşadığım durumu, diğer kullanıcılarla olan benzerliği ve flash bellek içinde gerekli dosyaları gönderdiğimi anlattım. Buna karşılık yükselen bir ses tonuyla “ya sizin yaşadığınız sorun ne zaman tekrar ediyor onu soruyorum” şeklinde bir cevap aldım; neredeyse “sen” diye hitap edecek gibiydi. Şikâyetvar mesajında, yazılı notta ve telefonda durumu defalarca detaylı anlatmama rağmen bu üslupla karşılaşmak beni ciddi şekilde gerdi. Sonrasında durumu tekrar izah ettim ve sadece “ha, o zaman öyle kontrol edeceğim” cevabını aldım. Hayatımda ilk defa bir teknik servisten azar yer gibi bir tavır gördüğüm için numarayı WhatsApp’tan kontrol ettim; evet, gerçekten teknik servis numarasıydı.

Anlayamadığım nokta şu: Müşteri ben miyim, yoksa onlar mı? Ben sorunun çözülebilmesi için elimden gelen tüm bilgiyi sunmaya çalışırken bu şekilde bir üslup görmek kabul edilebilir değil. Şu an cihazımı onlara gönderdiğim için mağdur olan benim; İzmir’den İstanbul’a her kargo gönderişimde cihazın başına bir şey gelir mi stresi yaşayan da benim. 2020 yılında Monster servisiyle yaşadığım en gergin süreçte bile böyle bir profesyonellik eksikliği görmedim. Bu zamana kadar birçok teknik servisle muhatap oldum; ne HP’de ne de özellikle uzak durduğum Monster’da böyle bir tavırla karşılaşmadım. Böyle bir süreç yaşayacağımı bilseydim, en azından servisi yanımda olan bir marka tercih ederdim.

Bu markayı bugüne kadar en az 6 kişiye tavsiye ettim ve cihaz aldırdım; ancak şu an sorulsa, bu teknik servis üslubuyla kesinlikle önermiyorum. Beni haklı bulursunuz ya da bulmazsınız, bu sizin tercihiniz; fakat sektörde kalıcı olmak istiyorlarsa özellikle teknik servis tarafında ciddi bir üslup ve yaklaşım düzenlemesi yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu yazıyı marka kötülemek amacıyla yazmıyorum, derdim yalnızca aldığım hizmettir; geçmiş yorumlarım incelendiğinde de bunu görmek mümkündür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle, geçmiş olsun.

Her marka için çok fazla sorun yaşanıyor. Artık önerilecek firma/cihaz kalmadı piyasada. Ancak, bu gördüğünüz muamele hakkında ne desem bilemiyorum.

İnsanlar bana neden GameGaraj R9T yerine Monster T6 3.7.2 aldığımı sorduğunda verdiğim en net cevaplardan birisi Monster'ın teknik serviste rakipsiz olması. Madem risk alıp Çin menşeili markadan ürün alıyoruz, bari satış sonrası desteğimiz olsun.

Öncelikle, geçmiş olsun.

Her marka için çok fazla sorun yaşanıyor. Artık önerilecek firma/cihaz kalmadı piyasada. Ancak, bu gördüğünüz muamele hakkında ne desem bilemiyorum.

Eskiden çok iyiydi GameGaraj'ın teknik servisi. Ne oldu da böyle oldular bilmiyorum. Geçmiş olsun.

Öncelikle teşekkürler.

Böyle bir durumla karşı karşıya kalacağımı bilsem tekrar bir Monster cihaz alırdım. En azından Clevo kasa cihazların sorunlarını çözmeye beş senede alıştım ne derdi oluyor biliyordum, kendi başıma bile halledebilirdim.

İnsanlar bana neden GameGaraj r9t yerine Monster T6 3.7.2 aldığımı sorduğunda verdiğim en net cevaplardan birisi Monster'ın teknik serviste rakipsiz olması. Madem risk alıp Çin menşeli markadan ürün alıyoruz, bari satış sonrası desteğimiz olsun.

Monster'la 20 güne yakın süren bir teknik servis sürtüşmemiz olmuştu ama haklarını yemeyeyim, bundan sonraki sorunlarımın hepsini sorunsuz çözmüşlerdi. Buna faturasını bulamadığım ve garantisi dolan Pusat kulaklığın yırtılan pedlerini ücretsiz değiştirmek de dahil.

Normalde Monster cihaz alacaktım yine ama Clevo kasadan korkmuştum. Eski cihazımdaki klavye sürücüsü cihaza mavi ekran verdirdiği için ama şimdi düşünüyorum da, keşke onu alsaydım.

Son düzenleme:
İnsanlar bana neden GameGaraj R9T yerine Monster T6 3.7 aldığımı sorduğunda verdiğim en net cevaplardan birisi Monster'ın teknik serviste rakipsiz olması.
Kesinlikle servis önemli. Adamlar 3 yıl garanti üstüne ömür boyu bakım hizmeti veriyor reklam yapmalarına bile gerek yok. Sırf ucuz laptop alınacak diye iyi servisten (GameGaraj’a göre daha iyi servis) feragat edilmemeli.

Öncelikle teşekkürler.

Böyle bir durumla karşı karşıya kalacağımı bilsem tekrar bir Monster cihaz alırdım. En azından Clevo kasa cihazların sorunlarını çözmeye beş senede alıştım ne derdi oluyor biliyordum, kendi başıma bile halledebilirdim.

Monster'la 20 güne yakın süren bir teknik servis sürtüşmemiz olmuştu ama haklarını yemeyeyim, bundan sonraki sorunlarımın hepsini sorunsuz çözmüşlerdi. Buna faturasını bulamadığım ve garantisi dolan Pusat kulaklığın yırtılan pedlerini ücretsiz değiştirmek de dahil.

Normalde Monster cihaz alacaktım yine ama Clevo kasadan korkmuştum. Eski cihazımdaki klavye sürücüsü cihaza mavi ekran verdirdiği için ama şimdi düşünüyorum da, keşke onu alsaydım.
Acaba sizdeki nadir bir durum mu yoksa genel olarak mı marka böyle merak ettim bende GameGaraj alacaktım riske atmadım yeni piyasaya çıktığından. Asus aldım geçtim.

Acaba sizdeki nadir bir durum mu yoksa genel olarak mı marka böyle merak ettim bende GameGaraj alacaktım riske atmadım yeni piyasaya çıktığından. ASUS aldım geçtim.

Sorunun neden kaynaklandığını bilen kişi çok yok, daha çok R9T ve X7t serisi alındığı için şikayet doğal olarak bu modelde daha az ama evet, donma şikayeti var.

Benim analizim şu şekilde:

"wdf01000.sys" ve "ACPI.sys" gecikme değeri bir sebepten tarayıcı arkada açıkken başka işlem yapıldığında pik noktasına varıyor ve bu sorun baş gösteriyor. Tekrar sıklığı nadir deniyor ama ses takılma sorunun nedeni bu ve evet nadir de olsa tekrar ediyor. Bunu tetikleyen yazılım mı, Firmware mı yoksa donanımsal bir şey mi emin değilim.

Son düzenleyen: Moderatör: