TrexMobile

Başarılı
Merhaba arkadaşlar öncelikle iyi Sosyaller. Geçen gün çıtırdan Laptopumun yanına uygun bütçeli daha iyi performans verebilecek bir bilgisayar toplamayı düşünüyordum. Kasayı sarı siteden cüzi bir paraya aldım, kasa kargoyla geldi dışarıdan gözükende de herhangi bir problem yoktu kasanın içine baktığımda ise fan bağlantılarının bazılarında problem olduğunu gördüm. RGB'nin değiştirme tuşunun kasanın reset butonunun altından ve fana doğru giden kablodan tamirli olduğunu gördüm ve ekstra olarak fanlar ile PSU bağlantısını sağlayacak Molex kablonun da kesik olduğunu fark ettim. Fotoğrafları da detaylıca aşağıya bıraktım. Gördüğüm kadarıyla kasanın diğer bağlantılarında herhangi bir sorun gözükmüyor Power SW, HDD LED, USB 3.0, USB 2.0, HD Audio, Power LED+, Power LED- kabloları sorunsuz gözüküyor. Ne yapmam gerektiğini de açıkçası çok bilmiyorum dediklerim dışında sorunlu olan gözükmüyor gibi, çok da kasadan anlamıyorum zaten. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG_2566.webp
    IMG_2566.webp
    344,5 KB · Görüntüleme: 60
  • IMG_2567.webp
    IMG_2567.webp
    583,8 KB · Görüntüleme: 54
  • IMG_2568.webp
    IMG_2568.webp
    96,7 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_2569.webp
    IMG_2569.webp
    95,9 KB · Görüntüleme: 54
  • IMG_2570.webp
    IMG_2570.webp
    188,6 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_2571.webp
    IMG_2571.webp
    83,8 KB · Görüntüleme: 48
Merhaba arkadaşlar öncelikle iyi Sosyaller. Geçen gün çıtırdan Laptopumun yanına uygun bütçeli daha iyi performans verebilecek bir bilgisayar toplamayı düşünüyordum. Kasayı sarı siteden cüzi bir paraya aldım, kasa kargoyla geldi dışarıdan gözükende de herhangi bir problem yoktu kasanın içine baktığımda ise fan bağlantılarının bazılarında problem olduğunu gördüm. RGB'nin değiştirme tuşunun kasanın reset butonunun altından ve fana doğru giden kablodan tamirli olduğunu gördüm ve ekstra olarak fanlar ile PSU bağlantısını sağlayacak Molex kablonun da kesik olduğunu fark ettim. Fotoğrafları da detaylıca aşağıya bıraktım. Gördüğüm kadarıyla kasanın diğer bağlantılarında herhangi bir sorun gözükmüyor Power SW, HDD LED, USB 3.0, USB 2.0, HD Audio, Power LED+, Power LED- kabloları sorunsuz gözüküyor. Ne yapmam gerektiğini de açıkçası çok bilmiyorum dediklerim dışında sorunlu olan gözükmüyor gibi, çok da kasadan anlamıyorum zaten. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Gametech X Coler ARGB Kasa Kablo Problemlerini Çözme Adımları​

1. Kabloları Kontrol Et:
- Arızalı kabloların yerini belirlemişsiniz. RGB için olan kablo ve Molex kablosunun hasar gördüğünü fark ettiniz. Bunları değiştirmek en iyi çözüm olacaktır.

2. Yedek Kablo Alın:
- Hasarlı kabloları değiştirmek için uyumlu yedek kablolar alın. RGB kablosu ve Molex kablosunu bulmalısınız.

3. Kabloların Bağlantısını Kontrol Edin:
- Yeni kabloları takmadan önce mevcut bağlantı noktalarının sağlam olduğundan emin olun. Kablo yuvalarının temiz ve hasarsız olmasına dikkat edin.

4. RGB Kontrol Butonunu Gözden Geçirin:
- RGB kontrol butonunun düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Eğer hasar görmüşse, bunun değişimi gerekebilir.

5. Molex Bağlantısını Kontrol Edin:
- PSU bağlantısının doğru yapıldığından emin olun. Molex konektörünün yeterli gücü sağlayıp sağlamadığını kontrol edin.

6. Kasanın Diğer Kablolarını Gözden Geçirin:
- Diğer bağlantıların (Power SW, HDD LED, USB 3.0) düzgün çalıştığını belirtmişsiniz. Bu kısımlarda herhangi bir sorun yoksa bu bağlantıları sağlam tutmaya devam edin.

7. Güç Kaynağını Test Edin:
- Tüm bağlantıları yaptıktan sonra, bilgisayarı açarak her şeyin doğru çalışıp çalışmadığını test edin. RGB ve fanların düzgün çalıştığını kontrol edin.

8. Sorun Devam Ediyorsa:
- Eğer sorun devam ederse, kabloların dışında başka bir sorun olabilir. Bu durumda, kasayı daha detaylı incelemek için yardım alabilirsiniz.

Bu adımları izleyerek sorunları çözebilirsiniz. Herhangi bir aşamada kafanıza takılan bir şey olursa detay isteyebilirsiniz.