5707

Başarılı
Makaleler
4
Steam, Epic Games, Denuvo, Ubisoft, SS GG, Discord, Xbox, Xbox live, Xbox Game Bar, EA Play gibi arkada çalışan programları sildim. Günlük kullanıma uygun hale getiriyorum. Lenovo yogsymışcasına gürültüsüz kullanmanın bir yolu var mı? Benim aklıma GTX 1070 yerine grafik işlemeyi i7 7700HQ'a vermek geldi. i7 7700HQ Mozilla Firefox tarayıcıyı ve YouTube videolarını 4K açar mı? Bir de undervolt yapmak aklıma geldi. Diğer yöntemler neler olabilir? Fan temizliği gibi donanım müdahalesi gerektiren şeyler önermeyin.

Linux dağıtımı kurmak nasıl etkiler?

Fonların RPM değerini nasıl indirebilirim?

Konuyu açarken Windows düşündüm aklıma sonradan Linux geldi bu yüzden kategorisi Windows

Ekranı 4K yerine 1080p kullanmak fazla etki eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux dememin nedeni buydu da Windows'ta mavi ekran alır mıyım diye düşündüğümden Linux yönelmiştim. Zaten cihazı yük altına sokmadıkça ısınmayacağı için undervolt anlamsız oluyor aslında. Sistem yedeği almak debloat ettikten sonra mavi ekran vermesi durumunda yardım eder mi?
Hayatım boyunca hiç debloat sebebiyle mavi ekran yemedim. WinUtil kullanarak debloat edebilirsiniz, elle yapmayın.

Hayatım boyunca hiç debloat sebebiyle mavi ekran yemedim. WinUtil kullanarak debloat edebilirsiniz, elle yapmayın.
Teşekkür ederim
İ5 ile aynı değere getirince performans kaybetmiyor mu?

Neden i7 14te intelin istediği voltaj ayarı yapınca i5 gibi oluyor dendi?
Doğru söylenmemiştir o zaman yanlış söylemiş olabilir diyen kişi. Verdiğin voltajı düşürürüsün çoğu zaman FPS bile arttırır laptoplarda. Yüksek voltajlara çıkıp frekans düşürmektense ona daha az voltaj verip daha yüksek frekanslarda GHz oranına daha az voltaj verildiği için daha yüksek GHz değerlerine daha düşük sıcaklıklarda ulaşır.
Eğer gereğinden az verirsen stabilite ve %1 lowlarda düşüş yaşarsınız.

Doğru söylenmemiştir o zaman yanlış söylemiş olabilir diyen kişi. Verdiğin voltajı düşürürüsün çoğu zaman FPS bile arttırır laptoplarda. Yüksek voltajlara çıkıp frekans düşürmektense ona daha az voltaj verip daha yüksek frekanslarda GHz oranına daha az voltaj verildiği için daha yüksek GHz değerlerine daha düşük sıcaklıklarda ulaşır.
Eğer gereğinden az verirsen stabilite ve %1 lowlarda düşüş yaşarsınız.
Ama benim dediğim voltajı bayağı indiriyordu intelin hatası yüzünden.
Undervolt ile bahsettigin sey ayni sey degil.
Adı ne oluyor?
Windowsu arındırmak ve fanları temizlemek dışında yapabileceğim bir şey yok gibi, termal macununu yenileyemem.