Burada bana gönderilen farklı üründen söz etmiştim. Fakat bana gelen fatura benim parasını ödediğim monitöre ait. Ben ASUS'un resmi sitesinde ürünün seri numarası ile garantisini başlattım. Bu garanti sayesinde teknik servise gönderme imkanım olur mu? Yoksa fatura şart mı? Bu konu hakkında detaylı bilgiye sahip arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Daha önce ASUS bir ürünü garantiye gönderdiğinizde fatura istendi mi? (ürün kamerayla çektiğim için bu kadar pembemsi gözüküyor normalde böyle bir renge sahip değil. Telefonun kamerası kötü.)

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2026-01-07 at 17.18.25 (3).webp
    WhatsApp Image 2026-01-07 at 17.18.25 (3).webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 64
  • WhatsApp Image 2026-01-07 at 17.18.25.webp
    WhatsApp Image 2026-01-07 at 17.18.25.webp
    835,8 KB · Görüntüleme: 54
  • WhatsApp Image 2026-01-07 at 17.18.26 (1).webp
    WhatsApp Image 2026-01-07 at 17.18.26 (1).webp
    1,3 MB · Görüntüleme: 48
  • WhatsApp Image 2026-01-07 at 17.18.26.webp
    WhatsApp Image 2026-01-07 at 17.18.26.webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 50
  • Garanti.webp
    Garanti.webp
    29,4 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleyen: Moderatör:

Burada bana gönderilen farklı üründen söz etmiştim. Fakat bana gelen fatura benim parasını ödediğim monitöre ait. Ben ASUS'un resmi sitesinde ürünün seri numarası ile garantisini başlattım. Bu garanti sayesinde teknik servise gönderme imkanım olur mu? Yoksa fatura şart mı? Bu konu hakkında detaylı bilgiye sahip arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Daha önce ASUS bir ürünü garantiye gönderdiğinizde fatura istendi mi? (ürün kamerayla çektiğim için bu kadar pembemsi gözüküyor normalde böyle bir renge sahip değil. Telefonun kamerası kötü.)

Yani zaten garantisini başlattıysan lazım olacağını pek sanmıyorum fakat Amazon'a mail atıp bunun düzeltilmesini isteyebilirsiniz. Bazı yerler fatura istiyor bazı yerler fatura istemiyor, onu tam ben bilmiyorum. Garantiye yolladığımda klavye yollarken fatura vs istemiyorlardı. Kulaklık yollarken fatura vs istiyorlardı.

Yani zaten garantisini başlattıysan lazım olacağını pek sanmıyorum fakat Amazon'a mail atıp bunun düzeltilmesini isteyebilirsiniz. Bazı yerler fatura istiyor bazı yerler fatura istemiyor, onu tam ben bilmiyorum. Garantiye yolladığımda klavye yollarken fatura vs istemiyorlardı. Kulaklık yollarken fatura vs istiyorlardı.

Oksid'e bozuk olan 9070 XT ekran kartımı göndermistim, seri no ile fatura istemediler ama içine bir kağıt koyup bilgilerimi yazmamı istemislerdi sorun cıkmamıstı.

Şimdi ASUS'un resmi sitesindeki bilgilere bakıyordum ve istenildiği zaman faturanın ibraz edilmesi gerektiğini söylemiş. Yani yarın öbür gün fatura isteyebilirler anlamına geliyor bu.

Dosya Ekleri

• Garanti.webp
    Garanti.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 48
Oksid'e bozuk olan 9070 XT ekran kartımı göndermistim, seri no ile fatura istemediler ama içine bir kağıt koyup bilgilerimi yazmamı istemislerdi sorun cıkmamıstı.

Evet çoğu öyle zaten. Aslında ürünün seri numarasına vs bakıldığında sistemde gözüküyor diye biliyorum. Büyük ihtimalle öyle yapıyorlar kutudaki barkod vs.

Şimdi ASUS'un resmi sitesindeki bilgilere bakıyordum ve istenildiği zaman faturanın ibraz edilmesi gerektiğini söylemiş. Yani yarın öbür gün fatura isteyebilirler anlamına geliyor bu.

Yani biraz şans işi. Dediğim gibi Amazon'a detaylı bir mail attığınızda bence bir şey yapılır.

Mağdur etmemek değil de muhasebe fatura işleri biraz bekletir sorun çıkartır. O fiyata ASUS monitörü aldı diye mi gösterecek faturada mesela bende bilmiyorum ama bu firmalar müşteri odaklı olduğu için sorun olacağını sanmıyorum dediğiniz gibi.