Güzel diyorsun ama her kuş birbiriyle iyi anlaşamıyor. En sağlıklısı erkeği dişi kuşların olduğu kafese atıp kendi eşini seçmesini beklemek.

Güneşli bir günde dışarıya çıkar.

Düzgün yapılmazsa hastalığa davetiye. Sürekli güneşin altında kalırsa sıcak çarpabilir, sürekli rüzgar alırsa hasta olabilir. Yine de güneş görmeleri lazım, o kısım doğru.

Aynalı tünekler kuş için sakıncalı. Diğer oyuncaklardan da boyalı, ağır metal olanları almamak lazım. Kuşlar düzgün kafes kullanmayınca bile metal zehirlenmesi yaşıyorlar. Bunlar için en mantıklısı evde el yapımı oyuncak yapmak. YouTube'da çeşitli videoları falan var, kolayca yapılabilir.

Bunları yapamayacaksanız özgürlüğe bırakın bu kendisi için en büyük hediyedir.

Dışarıda yaşayamaz ki bunlar. Kendi anavatanları Avustralya'ya götürüp salsak bile yine yaşayamazlar. Ülkemizde dışarıdaki bir muhabbet kuşunun yaşamak için en büyük şansı birisi tarafından yakalanıp eve alınması olacaktır. Kısacası hediye değil, sefil bir ölüm.

Son düzenleme:
Mesela yanına bir eş al, ya da çıkart güneşli bir günde dışarıya çıkar. Dünyayı görsün satılan yerde içerde alınan yerde içerde, veya oyuncak al kafes oyuncakları bunları yapamayacaksanız özgürlüğe bırakın bu kendisi için en büyük hediyedir.
Evin içinde serbest oluyor zaten genelde hocam. Eskiden eşi vardı kavga edip durunca başkasına verdik.

Dışarıda yaşayamaz ki bunlar. Kendi anavatanları Avustralya'ya götürüp salsak bile yine yaşayamazlar. Ülkemizde dışarıdaki bir muhabbet kuşunun yaşamak için en büyük şansı birisi tarafından yakalanıp eve alınması olacaktır. Kısacası hediye değil, sefil bir ölüm.
Biz eskiden bunu bir ara kaçırdık on dakika sonra geri gelmişti ondan beri kaçmasından çok korkmuyoruz. Açık cam gördüğünde camın önüne geçip dışarıyı izliyor uçup gitmiyor.

Güzel diyorsun ama her kuş birbiriyle iyi anlaşamıyor. En sağlıklısı erkeği dişi kuşların olduğu kafese atıp kendi eşini seçmesini beklemek.

Düzgün yapılmazsa hastalığa davetiye. Sürekli güneşin altında kalırsa sıcak çarpabilir, sürekli rüzgar alırsa hasta olabilir. Yine de güneş görmeleri lazım, o kısım doğru.

Aynalı tünekler kuş için sakıncalı. Diğer oyuncaklardan da boyalı, ağır metal olanları almamak lazım. Kuşlar düzgün kafes kullanmayınca bile metal zehirlenmesi yaşıyorlar. Bunlar için en mantıklısı evde el yapımı oyuncak yapmak. YouTube'da çeşitli videoları falan var, kolayca yapılabilir.

Hocam sanki her cevabıma bir anticevap vermişsiniz 😁 ben fikrimi belirttim Saygılar. Gerisi kuş sahibine kalmış

Hocam sanki her cevabıma bir anticevap vermişsiniz 😁 ben fikrimi belirttim saygılar. Gerisi kuş sahibine kalmış.

Bir, iki ve üçte fikir yok, konuyu okuyabilecek diğer kişiler için bilgi vermişim. Dört için net katılmıyorum, dışarıda yaşayamazlar. İklim, beslenme ve diğer yabani kuşlardan dolayı imkanı yok.

İyi sosyaller.

Bir, iki ve üçte fikir yok, konuyu okuyabilecek diğer kişiler için bilgi vermişim. Dört için net katılmıyorum, dışarıda yaşayamazlar. İklim, beslenme ve diğer yabani kuşlardan dolayı imkanı yok.

İyi sosyaller.

İlk olarak 1,2 ve 3'te fikrimi belirttim ikincisi ise kuşlar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteyenler "gece vakti muhabbet kuşu hareketlendi" gibi bir konuya bakmazlar. Üçüncü olarak akrabalarımda kuş besleyenler var 1-2-3.cü yargılarda belirttiklerimi aynen uyguluyorlar ve hiçbir sıkıntı yok kuşları gayet sağlıklı. Sizde lütfen kesin hüküm vermeden konuşun çünkü bazı cümleleriniz yanlış bilgi veriyor olabilir.

İyi sosyaller...

İlk olarak 1,2 ve 3'te fikrimi belirttim.

Ben kendim için 1,2 ve 3'te fikir belirtmedim, bilgi verdim diyorum. Siz ifade edeceğinizi etmişsiniz zaten.

kuşlar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteyenler "gece vakti muhabbet kuşu hareketlendi" gibi bir konuya bakmazlar.

Tam olarak böyle bir konuya bakabilirler, bilgiyi nereden edineceğimiz belli olmuyor. Bu konu evcil hayvanlar kategorisinde olduğuna göre kategoriye giren bir kişi bu konuya da hayli hayli uğrayabilir.

Üçüncü olarak akrabalarımda kuş besleyenler var 1-2-3.cü yargılarda belirttiklerimi aynen uyguluyorlar ve hiçbir sıkıntı yok kuşları gayet sağlıklı.

Ben kuşa güneş göstermeyin, eş almayın, oyuncak almayın demedim ki. Bunlar zaten yapılması gereken şeyler. Sadece dikkatli olunması gereken bazı noktalardan bahsettim.

Sizde lütfen kesin hüküm vermeden konuşun çünkü bazı cümleleriniz yanlış bilgi veriyor olabilir.

Yanlışım varsa kaynağıyla söyleyebilirsin veya raporlayabilirsin, moderasyon yanlış bilgi verdiysem işaretleyecektir.

Ben kendim için 1,2 ve 3'te fikir belirtmedim, bilgi verdim diyorum. Siz ifade edeceğinizi etmişsiniz zaten.

Tam olarak böyle bir konuya bakabilirler, bilgiyi nereden edineceğimiz belli olmuyor. Bu konu evcil hayvanlar kategorisinde olduğuna göre kategoriye giren bir kişi bu konuya da hayli hayli uğrayabilir.

Ben kuşa güneş göstermeyin, eş almayın, oyuncak almayın demedim ki. Bunlar zaten yapılması gereken şeyler. Sadece dikkatli olunması gereken bazı noktalardan bahsettim.

Yanlışım varsa kaynağıyla söyleyebilirsin veya raporlayabilirsin, moderasyon yanlış bilgi verdiysem işaretleyecektir.

Kendimi ifade edebilmişim ve sizde anlamışsınız diye düşünüyorum. Ufak bir şey için konuyu uzatmaya ve yardım bekleyen diğer kullanıcıların önüne geçmeye gerek yok nitekim ben sizinle tartışma girerek vaktimi harcamayacağım. Zaten konuya yazdığım ilk mesajda biraz ince esprili konuşmak istedim. Konu sahibi anlamıştır diye düşünüyorum ama siz hemen bilgi vermeye başladınız problem değil burası bilgi ortamı. İyi sosyaller.