GeForce Experience FPS göstergesi ile Görev Yöneticisi aynı bilgileri vermiyor

textmanlite

Çalışkan
Dostlar selam.
Ben GoW oynarken, GeForce Experience FPS göztergesini kullaniyordum CPU %45 %60 arası gösteriyordu FPS 90 veriyordu. Oyunu dondurdum görev yöneticisimden bakim dedim, %90 CPU kullanımı vardı şimdi hangisine güvenmem gerek? Gönül rahatlığı ile oynayabilir miyim?

Hocam Geforce Experience çok stabil bir uygulama değil. Nvidia APP da yeteri kadar stabil değil bu konuda. Msi afterburner kullanabilirsin ve ona 100% güvenebilirsin.

Oyun akıcı şekilde oynanıyor ise o değerlere çok takılmayın ,o değerleri kapatıp oyun oynayın eğer takılma donma gibi alışılmadık durumlar varsa o zaman Afterburner gibi yazılım ile değerleri kontrol edersin.

Bunun nedeni programların farklı metrikleri okuması. Örnek verecek olursam, Afterburner işlemcinin kullandığı PPT limitini baz alarak işlemci kullanımını rapor ederken diğeri ise Termal limiti baz alır.

Fark şurada ortaya çıkıyor, işlemcinin PPT 105W ile sınırlı ise, işlemci 105W'a geldiğinde frenler ama termal limit daha düşük olabilir. Bu durumda Afterburner daha yüksek gösterirken diğer yazılım termal veriyi okuduğu için daha yüksek veya düşük gösterebiliir.

IMG_20250406_234648.webp

Birinde %99 diğerinde %79.

Son düzenleme:
Bunun nedeni programların farklı metrikleri okuması. Örnek verecek olursam, Afterburner işlemcinin kullandığı PPT limitini baz alarak işlemci kullanımını rapor ederken diğeri ise Termal limiti baz alır.

Fark şurada ortaya çıkıyor, işlemcinin PPT 105W ile sınırlı ise, işlemci 105W'a geldiğinde frenler ama termal limit daha düşük olabilir. Bu durumda Afterburner daha yüksek gösterirken diğer yazılım termal veriyi okuduğu için daha yüksek veya düşük gösterebiliir.

Eki Görüntüle 138611

Birinde %99 diğerinde %79.
ne onerirsiniz hocam?

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt