Arkadaşlar yeğenimde RX 580 var bende ise Arc B580 & 14400F var. Marvel Rivals da benimle hemen hemen aynı FPS alıyor. Fakat bu sadece Marvel Rivals için geçerli. Mesela o Low ayarda 70-80 alıyor bende high ayar da 70-120 arası alıyorum. Bu oyunun optimizasyonundan mı kaynaklı Normalde bayağı bir fark olması gerekmiyor mu? Ben Bannerlord da 160 falan alıyorum. Yeğenim ise 60-70 alıyor yüksek ayarlarda. 1080p'de değerler böyle bu arada.

Arkadaşlar yeğenimde RX 580 var bende ise Arc B580 & 14400F var. Marvel Rivals da benimle hemen hemen aynı FPS alıyor. Fakat bu sadece Marvel Rivals için geçerli. Mesela o Low ayarda 70-80 alıyor bende high ayar da 70-120 arası alıyorum. Bu oyunun optimizasyonundan mı kaynaklı normalde bayağı bir fark olması gerekmiyor mu? Ben Bannerlord da 160 falan alıyorum. Yeğenim ise 60-70 alıyor yüksek ayarlarda. 1080P'de değerler böyle bu arada.

Intel ekran kartlarının optimizasyon sorunlarından dolayı olabilir. Low 70-80 ile high 70-120 arasında devasa fark vardır diye düşünüyorum.

Yeğeniniz en düşük ayarlarda 70-80 alıyor, siz ise yüksek ayarlarda 70-120 alıyorsanız arada bayağı fark var demektir aslında. Daha ne olmasını bekliyorsunuz onu pek anlamadım. Her iki sistemi de daha detaylı anlatırsanız ve çözünürlükleri de söylerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.

Arkadaşlar yeğenimde RX 580 var bende ise Arc B580 & 14400F var. Marvel Rivals da benimle hemen hemen aynı FPS alıyor. Fakat bu sadece Marvel Rivals için geçerli. Mesela o Low ayarda 70-80 alıyor bende high ayar da 70-120 arası alıyorum. Bu oyunun optimizasyonundan mı kaynaklı Normalde bayağı bir fark olması gerekmiyor mu? Ben Bannerlord da 160 falan alıyorum. Yeğenim ise 60-70 alıyor yüksek ayarlarda. 1080P'de değerler böyle bu arada.

RX 580 halen güçlü bir kart

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeğeninizde de 14400F mi var anlamadım? Ayrıca aynı ayarlarda farklı FPS'ler almanız gayet normal değil mi? Sonuçta birinizin ekran kartı daha iyi.
Yeğenim de 14400F yok İ7 3370 tarzı bir şey var o low ayarlar da 60-70 alıyor. Ben ise yüksek ayarda 70-120 arası alıyorum. Benim demek istediğim Arc düşük kalmamış mıydı?

Intel ekran kartlarının optimizasyon sorunlarından dolayı olabilir. Low 70-80 ile high 70-120 arasında devasa fark vardır diye düşünüyorum.
Bana biraz geldi nedense ama dediğiniz gibi Intel oturmamış olabilir. Henüz diğer oyunlar da fark fazla ama rivals da bir tık daha az.

Yeğeniniz en düşük ayarlarda 70-80 alıyor, siz ise yüksek ayarlarda 70-120 alıyorsanız arada bayağı fark var demektir aslında. Daha ne olmasını bekliyorsunuz onu pek anlamadım. Her iki sistemi de daha detaylı anlatırsanız ve çözünürlükleri de söylerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.

Benim sistemde 14400F Arc B580 16 GB 5600 MHz RAM var. DDR5 ve 1080p'de oynuyorum. High ayarlarda FSR kapalı yoğun fightta ortalama 75-85 genel anlamda ise face to facede 100-120 arası alıyordum.

Yeğenim de ise i7 3370 olması lazım ve RX 580 var RAM'i 8 GB. Yeğenim ise fight sırasında 50-60 normal face to facede 70 alıyor ortalama.

"Ben High'da 120 aliyorum, o Low'da 70 aliyor" demissin. Sasirdigin konu nedir? Bu ikisinin ayni oldugunu dusunmuyorsun herhalde?
Anlamadınız. Benim demek istediğim o Low ayarlarda 60 alırken fightta ortalama ben de 70-80 alıyordum fight sırasında ama genel olarak 120 falan alıyordum. Yeğenim ise 80'i geçmiyordu. Bana biraz geldi benim FPS ama ben highta alıyordum bu değerleri, o Lowda. Bu önemli etkenmiş ve normalmiş anlaşılan.

Yani ben RX 580'e göre FPS'im az geldi bana fakat highda oynadığım için normalmiş ve iyiymiş anlaşılan dediklerine göre sizlerin.

Ondaki ayarlari sen yaptiginda kac FPS aliyorsun, ona gore kiyaslamalisin. Farkli ayarlari kyaslayarak performans karsilastirmasi yapamazsin. Onun 70 FPS aldigi yerde sen 200 aliyorsan sistemde bir sikinti yoktur. Onun ayarlarinda ona benzer performans aliyorsan kontrol etmen gereken seyler oldugu soylenebilir ancak

Güçlü değil halen hocam yeğenim çok şikayetçi ve alalı 1 sene kadar oldu sistemi yeğenim de sürekli hatalar ile uğraşıyor. Ve triple a oyunlar da FPS aşırı çakılıyor. O yüzden online oynuyor.

Ondaki ayarlari sen yaptiginda kac FPS aliyorsun, ona gore kiyaslamalisin. Farkli ayarlari kyaslayarak performans karsilastirmasi yapamazsin. Onun 70 FPS aldigi yerde sen 200 aliyorsan sistemde bir sıkıntı yoktur. Onun ayarlarinda ona benzer performans aliyorsan kontrol etmen gereken seyler oldugu soylenebilir ancak.
Fikir için teşekkür ederim. Deneyeyim hemen evdeyim zaten.