Güçlü değil halen hocam yeğenim çok şikayetçi ve alalı 1 sene kadar oldu sistemi yeğenim de sürekli hatalar ile uğraşıyor. Ve triple a oyunlar da FPS aşırı çakılıyor. O yüzden online oynuyor.

Fikir için teşekkür ederim. Deneyeyim hemen evdeyim zaten.
Testi online olmayan oyunlar icin yapmalisin. Online oyunlarda hat, servis saglayici, server yogunlugu gibi cok sayida etmen var. Ikinizde Cyberpunk'un min, ortalama ve high ayarlarinda kac aliyorsunuz diye bak ornegin.

Testi online olmayan oyunlar icin yapmalisin. Online oyunlarda hat, servis saglayici, server yogunlugu gibi cok sayida etmen var. Ikinizde Cyberpunk'unmin, ortalama ve high ayarlarinda kac aliyorsunuz diye bak ornegin.

Hocam testi aynı şekilde Low ayarlarda FSR kapalı ve 1080p de denedim. Değerler arasında bayağı fark var. Hatta FSR açınca FPS uçtu diyebilirim. Normal alanda ortalama 210 FPS alırken fight alanında ise ortalama 180-190 alıyordum RX 580 ise fiht sırasında 60-70 arasındaydı. Değerleri aşağıya bıraktım. Attıklarımda FSR kapalı.

Ondaki ayarlari sen yaptiginda kac FPS aliyorsun, ona gore kiyaslamalisin. Farkli ayarlari kyaslayarak performans karsilastirmasi yapamazsin. Onun 70 FPS aldigi yerde sen 200 aliyorsan sistemde bir sıkıntı yoktur. Onun ayarlarinda ona benzer performans aliyorsan kontrol etmen gereken seyler oldugu soylenebilir ancak.

Ekstra olarak ayarların hepini Low'dan yükseğe çektim FSR kapalı ortalama 100 FPS FSR açınca kalite modunda ortalama 150-160 arası aldım. Onun görseli de aşağıda. Yüksek FSR kalite.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-19 185553.webp
    Ekran görüntüsü 2025-05-19 185553.webp
    38,4 KB · Görüntüleme: 59
  • Ekran görüntüsü 2025-05-19 185736.webp
    Ekran görüntüsü 2025-05-19 185736.webp
    37 KB · Görüntüleme: 50
  • Ekran görüntüsü 2025-05-19 190510.webp
    Ekran görüntüsü 2025-05-19 190510.webp
    25,4 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:
Hocam testi aynı şekilde Low ayarlarda FSR kapalı ve 1080p de denedim. Değerler arasında bayağı fark var. Hatta FSR açınca FPS uçtu diyebilirim. Normal alanda ortalama 210 FPS alırken fight alanında ise ortalama 180-190 alıyordum RX 580 ise fiht sırasında 60-70 arasındaydı. Değerleri aşağıya bıraktım. Attıklarımda FSR kapalı.

Ekstra olarak ayarların hepini Low'dan yükseğe çektim FSR kapalı ortalama 100 FPS FSR açınca kalite modunda ortalama 150-160 arası aldım. Onun görseli de aşağıda. Yüksek FSR kalite.
Eh, asagi yukari tahmin ettigim deger cikmis. Sorun yok gorunuyor. O kartin 70 aldigi yerde sen 210 aliyorsan sistemde sorun oalcak bir sey olmamali. Belki ayni karti kullanan baskasi neden 250 aliyor diyeblirsin. Ama onun cevabini da yine ancak iki sistemi birebir kyaslayarak bulmak mumkun.

Eh, asagi yukari tahmin ettigim deger cikmis. Sorun yok gorunuyor. O kartin 70 aldigi yerde sen 210 aliyorsan sistemde sorun oalacak bir şey olmamali. Belki ayni karti kullanan baskasi neden 250 aliyor diyeblirsin. Ama onun cevabini da yine ancak iki sistemi birebir kyaslayarak bulmak mumkun.

YouTube'da baktım hocam aynı özellikde oyuna girenlere hemen hemen aynı FPS alıyorum hatta çoğu yerde 10-12 FPS daha fazla almışım sıkıntı yok yani.

Bir diğer konuya gelecek olursak da yukarı da söyledim yeğenim Triple A oyunlarda çok sorun yaşıyor, ben ise gayet akıcı oynuyorum. RX 580 bayağı sıkıntı çıkarıyor yazılım konusunda. O yüzden çoğu oyunu kasmaktan oynayamıyor bile. Benim şükür öyle bir derdim yok. Örneğin Mafia 1 Defintive Editon'da ortalama 100 alıyorum. Ultra ayarlarda FSR vs. yok. Zaten oyunda Hunt Showdown'da yine 120 FPS alıyorum gayet akıcı şekilde. Sadece Rivals'da değerler yakın geldi. Bir onu sorayım dedim ama aynı ayarları yapınca fark bayağı var dediğiniz gibi. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güçlü değil halen hocam yeğenim çok şikayetçi ve alalı 1 sene kadar oldu sistemi yeğenim de sürekli hatalar ile uğraşıyor. Ve triple a oyunlar da FPS aşırı çakılıyor. O yüzden online oynuyor.

Fikir için teşekkür ederim deneyim hemen evdeyim zaten.

Ben kullanıyorum AMD tarafı zaten sorunlu yazılımı iyi değil ama RX580 le çoğu oyunu düşük orta ayarlarda oynatıyor.

AMD ekran kartı🥴🥴

Ben kullanıyorum AMD tarafı zaten sorunlu yazılımı iyi değil ama RX580 le çoğu oyunu düşük orta ayarlarda oynatıyor.

AMD ekran kartı🥴🥴

İdare eder hocam bir süre dediğiniz gibi Low ayarlarda 1080p de oynatır. Onun dışında Arc B580 ile kıyas yapıyorsunuz sandım başta ona hitahfen dedim Arc B580'e gore çok zayıf kalıyor anlamında B580 çok daha güçlü.

B580 kağıttan kaplan. İmkanınız varsa çevrenizden başka kartlar alıp deneyin sisteminizde, B580'in nasıl bir pişmanlık olduğunu göreceksiniz.

GTX 1660 Ti'dan 3060 Ti'a sonra da RX 6700 XT'ye ardından da tekrar 4060'a en son da Arc B580'e geçmiş biri olarak söylüyorum hocam size bunu RX 6700 XT de yaşadığım sorunların %10'nu yaşamışımdır Arc serisinde. NVIDIA da ise sorun yaşamamıştım ama oda çok pahalıydı. 1 sene pcsiz kalmıştım ardından Arc B580'e geçiş yaptım yeni sistem ile. Eski oyunlarda olan optimizasyon ve crash sorunu harici oda birkaç oyunda sadece hiçbir driver veya başka bir sorunla karşılaşmadım karşılaşsam da ufak sorunlardı. Intel 14400F ile kullanıyorum DDR 5 sistem. Gayet de memnunum uzun süre devam edeceğim gibi duruyor.

Hatta şunu söyleyim size RTX 4060 da bile sorunlarla karşılaştım ama Arc B580 de 4060'dan bile daha az sorun yaşadım maşallah diyeyim de maşallah süper bir kart benim için.

İdare eder hocam bir süre dediğiniz gibi Low ayarlarda 1080p de oynatır. Onun dışında Arc B580 ile kıyas yapıyorsunuz sandım başta ona hitahfen dedim Arc B580'e gore çok zayıf kalıyor anlamında B580 çok daha güçlü.

Yok hocam :D RX580 le nasıl kıyas yapalım Arc B580 RTX 4060 denginde bir kart ama tabii yazılımsal ve isim olarak NVIDIA tercih etmeye devam ediyoruz