Elma ısıran

Üstün
Yer
Cupertino
Nedenini merak ediyorum. Sadece ticari sebep ve anlaşmalardan kaynaklı mı, sınırlı oyun var yoksa oyunları oynatmak için teknik bir takım düzenlemeler mi gerekiyor? O yüzden mi oyunlar gelmiyor GFN'ye?

Sanki her oyun kolaylıkla GFN'ye entegre edilebilir gibi geliyor bana.

Oyuna zaten sahip olmamızı gerektiren bir sistem olduğu için bu durum ticari amaçla ise sanırım donanım firmalarıyla ilgili sıkıntılar oluyordur.

Teknik olarak bir kısıtlama olduğunu düşünmüyorum. Sebebi genelde ticari ama NVIDIA her perşembe yeni oyun ekliyor.

Bence sistemle alakalı durum da olabilir. İlk zamanlarında RTX teknolojisi ile oyun deneyimi yaşayın tarzında reklamlarını yaptılar ancak hâlâ GTX 1060 verdiği oyunlar var ve yeni nesil oyunlar eklediğini varsayalım. Onları kaldıracak sistem de vermesi gerekir. GeForce NOW'un Türkiye sunucusunda da bu pek mümkün gözükmüyor. GeForce NOW'u Indie oyunlarla doldurdular iyice.

Yapımcılarla yapılan ticari anlaşmalarla ve sistem ilk çıktığında yaşanan bazı "yanlış anlaşılmalardan" kaynaklı. Mesela Geforce now ilk geldiği zamanlarda RDR2 gibi sisteme dahil olup birkaç ay sonra kaldırılan baya oyun oldu. Bunda yapımcıların, istedikleri miktarlarda para alamamasının etkisi olduğu gibi Nvidia'nın sistem ilk çıktığında kimseden izin almadan belli oyunları direkt olarak Geforce now'a koymasının da etkisi var. Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama bağımsız bir geliştirici olduğunu iddia eden birisinin Reddit üzerinde yazdığı bir yazıya göre Nvidia, yapımcılarla yaptıkları anlaşmalarda "oyununuzu başka streaming servislerine vermeyeceksiniz" gibi maddeler de ekleyebiliyormuş, bu sebeple sektörde tekelleşmeye karşı olan bazı geliştiriciler de şartlar uygun olsa da anlaşma yapmayabiliyormuş.

Teknik olarak bir kısıtlama olduğunu düşünmüyorum. Sebebi genelde ticari ama NVIDIA her perşembe yeni oyun ekliyor.

Evet evet, onları takip ediyorum. Güzel oyunlar eklendiği oluyor. Bence oyunculuğun geleceği bulut oyunculuğu. Şu an daha çok yeni ama birkaç sene sonra bambaşka seviyede olacaktır özellikle 5G'nin globalde yaygınlaşmasından sonra olabilir.

Bence sistemle alakalı durum da olabilir. İlk zamanlarında RTX teknolojisi ile oyun deneyimi yaşayın tarzında reklamlarını yaptılar ancak hâlâ GTX 1060 verdiği oyunlar var ve yeni nesil oyunlar eklediğini varsayalım. Onları kaldıracak sistem de vermesi gerekir. GeForce NOW'un Türkiye sunucusunda da bu pek mümkün gözükmüyor. GeForce NOW'u Indie oyunlarla doldurdular iyice.
Kötü sistemler sadece Türkiye'ye özgü ancak GFN kütüphanesi global. Yani bizde olmayan oyun yabancılarda da yok.