Makaleler
5
Gigabyte-Catlama-Sorunlarinin-Ustesinden-Gelmek-Icin-GeForce-RTX-4090-ve.jpg

Gigabyte, PCB’deki çatlak sorununu çözmek için GeForce RTX 4090 ve RTX 4080 ekran kartlarının tasarımını değiştirme kararı aldı. Gigabyte, PCB Çatlama Sorununu Çözmek için Tasarım Değişikliğine Gitti Bilinmeyenler için, bazı Gigabyte GeForce RTX 40 ve RTX 30 serisi kullanıcıları, PCB’lerinde belirli bir noktada çatlaklara neden olan bir tasarım hatası ile karşılaştı. Çatlaklar, ekran kartının içindeki…

Devamını Oku: GeForce RTX 4090 ve RTX 4080 PCB Tasarımları Yenilendi
Kaynak: Techolay

Allah'ım sana koşarak değil artık uçarak geliyorum! Ya bu firmanın bir tane işi neden doğru dürüst olmaz, neden? Önce anakartların da hiç bitmeyen UEFI sorunu ve devamın da anakartların "brick" olması. Üstüne ASUS'un B650 serisi ile 7800X3D'nin yanmasına sebep SoC voltaj hatalarının bu firmada da olduğu iddia edildi (Gamernexus'da bunun konusu geçiyordu). Tabii ki Gigabyte bunu kabul etmedi. Ekran kartlarındaki çok yüksek fan kullanım yüzdeleri ile ekran kartlarının soğutulamaması da ayrı bir konudur. Ve üstüne bu saçmalık çıkmış! Çıkmış diyorum bunu da şimdi görüyorum. Bir de hatalarını kabul etmemişler, şaka gibi bir firma. Arkadaşlar "ucuz etin yahnisi yavan olur" diye boşuna dememişler.

YouTube üzerinde bu çatlak boardların tamirini yapan northwestrepair ve NorthridgeFix kanallarını izledikten sonra ben de kart ile ilgili endişe duymaya başlamıştım. Kutu içeriğinde yer alan destek çubuğu ile kullanıyorum, umarım ileride bir çatlama olmaz.

Hocam, ne olur olmaz ihtimaline karşı bir tane daha destek kiti alabilirsiniz. En azından kafanız rahat olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah'ım sana koşarak değil artık uçarak geliyorum! Ya bu firmanın bir tane işi neden doğru dürüst olmaz, neden? Önce anakartların da hiç bitmeyen UEFI sorunu ve devamın da anakartların "brick" olması. Üstüne ASUS'un B650 serisi ile 7800X3D'nin yanmasına sebep SoC voltaj hatalarının bu firmada da olduğu iddia edildi (Gamernexus'da bunun konusu geçiyordu). Tabii ki Gigabyte bunu kabul etmedi. Ekran kartlarındaki çok yüksek fan kullanım yüzdeleri ile ekran kartlarının soğutulamaması da ayrı bir konudur. Ve üstüne bu saçmalık çıkmış! Çıkmış diyorum bunu da şimdi görüyorum. Bir de hatalarını kabul etmemişler, şaka gibi bir firma. Arkadaşlar "ucuz etin yahnisi yavan olur" diye boşuna dememişler.

Hocam, ne olur olmaz ihtimaline karşı bir tane daha destek kiti alabilirsiniz. En azından kafanız rahat olsun.
GamersNexus public tester olmasa zaten belki çoğu şeye üretici firmalar dikkat etmeyebilir. :D Belki onların varlığı sayesinde şu zamanda olabildiğinden daha az sorunlu ürünlerle karşılaşıyoruzdur.

GamersNexus public tester olmasa zaten belki çoğu şeye üretici firmalar dikkat etmeyebilir. :D belki onların varlığı sayesinde şu zamanda olabildiğinden daha az sorunlu ürünlerle karşılaşıyoruzdur.

Hocam, çok doğru söylediniz. Bu tür pelerinsiz kahramanlar olmasa nelerle karşılaşacağımızı bilemezdik.