Makaleler
2
Yer
Denizli
Mesela, Afrika, Afganistan, Bangladeş gibi gelişmemiş ve alt ırk ülkeler ve insanlar yok olsa aniden neler olurdu? Dünya daha barışçıl ve daha refahlı bir yer olur muydu?

Mesela, Afrika, Afganistan, Bangladeş gibi gelişmemiş ve alt ırk ülkeler ve insanlar yok olsa aniden neler olurdu? Dünya daha barışçıl ve daha refahlı bir yer olur muydu?
Afrika'da bulunan her ülke de diğer saydığın ülkeler kadar gelişmemiş değil ki. Mesela güney afrika cumhuriyeti. Dünya'nın barışçıl olmamasını sağlayan ve isteyen gelişmiş devletler, ABD falan filan. Afganistan'da Irak'ta Suriye'de Filistin'de Yemen'de Libya'da Somali'de ne işleri var bu adamların? İlk önce bu sorunun cevabını almak lazım. Ondan sonra detayları konuşuruz.

Bence gene birbirlerini yerlerdi bi şekilde. İnsanlar uzun süre daha savaşmaktan vazgeçmeyecek gibi duruyor şahsi görüşümce.

Gelişmiş ülkelerin gelişmesinin en büyük sebeplerinden biri sömürge ve gelişmemiş ülkelerdeki insan ve iş gücüdür. Gelişmemiş ülkeler ortadan bir anda yok olursa her şey güllük gülistanlık değil, savaşların daha sık yaşandığı gelişmiş ülkelerin birbirini ezmeye çalıştığı bir yer olurdu.

Uzun bir süreç sonucunda bazı ülkeler galip gelirdi ve bazı ülkeler gelişmemiş ülke konumuna düşerdi, döngü kendini tekrar ederdi.

Dil, din, irk, millyet vb. gibi ayirici etkenler yeni dogan cocuklara ayrim sebebi sayilmadan ogretildiginde ve dunyanin butun nufusu onlardan olustugunda olabilir boyle bir sey. Tabi bunun imkansizliginin yani sira alt irk olarak tabir etmeyi sevmesem de gercekten alcak milletler var bu dunyada isteyen fasist desin isteyen ayrimci. Mesela bazi irklar,milletler var surekli dostlarina kazik atip arkadasindan vurur, bazilari var dara dustuklerinde yardim isterler sonra baska bir etmen bu insanlari sana karsi kiskirttiginda butun gecmisi unutup sizi bir numarali dusman ilan ederler. Yani siz de ufak tefek anlamissinizdir bu dunyayi herhalde :)

Her insanın ve toplumun değeri eşittir, ve hiçbir ırk, millet veya toplum alt olarak nitelendirilemez. İnsanlık, çeşitliliği ve farklı kültürleriyle bir bütündür. Afrika, Afganistan, Bangladeş gibi bölgeler, tarih, kültür ve insanlık için büyük öneme sahiptir. Bu tür bir senaryo, insanlık adına korkunç bir trajedi olurdu. Dünya, ekonomik, kültürel ve sosyal açıdan büyük bir kayıp yaşardı. Bu ülkelerin yok olması, küresel ekonomi, tedarik zincirleri, göç hareketleri ve uluslararası ilişkiler üzerinde derin yıkıcı etkiler yaratırdı. Ayrıca, insanlık onuru ve ahlaki değerler açısından kabul edilemez bir durumdur. Gerçek barış ve refah, ancak eşitlik, adalet, dayanışma ve karşılıklı saygı ile mümkündür. Dünyadaki sorunların çözümü, bazı insanların veya toplumların yok edilmesiyle değil, eğitim ve insani yardımlarla mümkündür.

Nüfus daha az olacağı için dünyanın yükü fiziksel olarak azalacak, ve 2019 yılına geri dönüp dünyanın hızla gelişimi (fiziksel anlamda) ve doğanın gelişimini görücektik.

Böyle bir şey düşündüm ayrıca hiçbir ırkı alt ırk olarak nitelendirmeyin.

Her insanın ve toplumun değeri eşittir, ve hiçbir ırk, millet veya toplum alt olarak nitelendirilemez. İnsanlık, çeşitliliği ve farklı kültürleriyle bir bütündür. Afrika, Afganistan, Bangladeş gibi bölgeler, tarih, kültür ve insanlık için büyük öneme sahiptir. Bu tür bir senaryo, insanlık adına korkunç bir trajedi olurdu. Dünya, ekonomik, kültürel ve sosyal açıdan büyük bir kayıp yaşardı. Bu ülkelerin yok olması, küresel ekonomi, tedarik zincirleri, göç hareketleri ve uluslararası ilişkiler üzerinde derin yıkıcı etkiler yaratırdı. Ayrıca, insanlık onuru ve ahlaki değerler açısından kabul edilemez bir durumdur. Gerçek barış ve refah, ancak eşitlik, adalet, dayanışma ve karşılıklı saygı ile mümkündür. Dünyadaki sorunların çözümü, bazı insanların veya toplumların yok edilmesiyle değil, eğitim ve insani yardımlarla mümkündür.

Doğru söylemişsiniz, @AMG GOAT hoşunuza gitmeyen ne?

Kusura bakmayın millet ama ben bazı insanlara alt ırk derim. Mesela İran'da millete zorla baş örtüsü taktırıyorlar. İran'da da Hristiyan insanlar var. Afganistan'da kadınların konuşması yasak. Hindistan'da millet hala dışkısını sokaklara yapıyor. Ben bu insanlara Aryan ırkı mı diyeyim?

Kusura bakmayın millet ama ben bazı insanlara alt ırk derim. Mesela İran'da millete zorla baş örtüsü taktırıyorlar. İran'da da Hristiyan insanlar var. Afganistan'da kadınların konuşması yasak. Hindistan'da millet hala dışkısını sokaklara yapıyor. Ben bu insanlara Aryan ırkı mı diyeyim?
Hepsi egitim seviyesinin kalitesizligiyle alakali. Ataturk olmasaydi Turkiye'de aynisi olacakti.