kalim_x

Başarılı
Gemini 2.0 Flash'a hayatta yaşadığım bir sıkıntıyı söyledim ve bunu nasıl çözeceğimi sordum. Ders çalışmayla ilgili küçük bir motivasyon eksikliği gibi bir sorun. Fazla önemli de değil aslında bu sorun. Derslerime normal çalışabiliyorum. Notlarım da iyi. Yine de bir destek almak istedim. Yeni model olduğu için Gemini 2.0 Flash'ı kullanayım dedim. İlk başta sakin sakin öneriler tavsiyeler verdi. Fakat bu tavsiyeler beni fazla etkilemedi. Klişe şeylerdi. Kendine güven falan tarzı. Tabii ki de güzel çözümler sundu. İşini eksiksiz yapıyor. Gerçekçi çözümler veriyor. Ama arada "kendine güven" tarzı klişeler de duyunca ben fazla etkilenmedim. Sonra ona şunu dedim. "bu dediklerin güzel ama ben daha ciddi tavsiyelerden hoşlaınırım. Bana biraz katı davranabilirsin ve ciddi davran." dedim. Arkadaşlar. Experimental olduğu içindir belki bilmiyorum ama karşımda sanki bir insan var sandım. O derece gerçekçiydi. Ben böyle bir motivasyon görmedim. Buraya konuşmaları paylaşmayacağım. Zaten bedava gidip deneybilirsiniz. Gerçek hayatta hiçbir insan size bu sözleri söyleyemez. Çünkü riskli bir şeydir bir insan için bu tavsiyeleri vermek. O insandan nefret etmenize sebebiyet verir. Ama yapay zekanın böyle bir korkusu yok. Bence nihayi sürümde düzeltirler. Çünkü 1.5 Flash'ta bu denli bir sertlik yok. Bir deneyin derim. Ama dikkatli olun. Duygularınız kırılabilir.

Temperature'ı 2'ye çıkarın daha da yaratıcı yanıtlar verecektir 😅

1737237787002.webp

Google AI Studio'daki EXP-1206'ya terapi bile yaptırabilirsin bir ölçüde. Ben denedim öylesine, acayip manyak kalite cevaplar aldım.

Teşekkürler tavsiye için. Benim düşüncem şu ki şimdilik Google geride olabilir ama ilerleyen zamanlarda öne geçecektir. Adamlar şartsız bir şekilde bir modelin tam kendisini bedava sunabiliyorlar. Bu bir güvendir. ChatGPT veya Copilot'da ücretsiz sistem şöyle. Sen sorgular iletiyorsun ama yoğunluk esnasında model düşüşü yaşayabiliyorsun. Google direkt 1.5 flash modelini ücretsiz verebiliyor. Sınırsız sesli sohbet özelliği var. Demek ki adamlarda para var. Sunucu gücünden yararlanarak bu özellikleri nasıl ücretsiz verebiliyorlar anlamıyorum. Bu büyük bir maliyet gerektirir. İlerleyen dönemde Gemini 2.0 flash çıktığı zaman bence çoğunluk ChatGPT'yi bırakır. Özellikle ev kullanıcıları. 2.0 la kamera özelliği geliyor. Bedava diye biliyorum o özelliği de. Neyse çok konuştum :) bu vesileyle de görüşlerimi belirtmiş oldum.